5 Formula Ini Bakal Bantu Lonjakkan Sales Anda Lebih 3x Ganda di Bulan Puasa

Sebut jer bulan posa…ramai yg ‘acah-acah’ nak buat bisnes..tak kira ler yg tak de experience atau pon yg dah byk experience ke…Itulah masa yg terbaik..

Memang bulan posa ni, dah jadi macam ‘lubuk emas’ utk orang2 bisnes buat duit lebih..tu hakikatnya…betul tak yg Sifufbads katakan ni?

“Betul Sifufbads..sy sokong sesangat”

Ada yg pilih berniaga di pasar ramadhan, bazar atau pon uptown..Yg tu utk yg suka offline platform..

Ada gak yg lebih suka buat bisnes online jer…katanya lebih senang dan mudah..

Ada yg lebih ‘advance’, mereka akan ‘tapau’ kedua dua platform..online dan offline..ini dah dipanggil ‘integrated marketing’.

Terpulang kpd ‘selera’ memasing utk berbisnes…

Utk kali ni, Sifufbads nak kongsikan 5 formula yg boleh bantu anda sebagai bisnes owner utk mencapai target yg anda kehendaki utk sales anda di FB..

Ada yg berminat nak tahu tak ni? Macam tak nak je? Macam malas nak buat sales je time posa ni?

“Ofkos ler nak Sifufbads!”

Bape ramai yg dah target sales utk bulan posa ni?

“Saya! Saya! Saya!”

Bagus..setiap langkah atau action kita, mesti kena ada target..kalo tak ssah utk anda berjaya..sbb tiada KPI yg tetap..

So, kepada yg belum ada, cuba set kan KPI sales anda, SEKARANG!

Okeh..dah set ke KPI sales anda?

“Dah Sifufbads”

Bagus..orang macam ni ler Sifufbads nak..FAST ACTION FAST RESULT..

Asyik tanya soklan jer..bila nak start ni..heheh..

“Tah Sifufbads ni..dari td asyik tanya soklan jer”

Wokeh..sorry2..

Utk nak tau 5 cara tu, baca terus dibawah…

#1: REKRUT AGENT/STOKIS

Dengan memasang ‘team perang’, secara tak langsung akan membantu mencapai target sales yg anda inginkan..

Sebagai contoh, salah satu rahsia kejayaan bisnes De’Xandra dan Dian Pixy adalah merekrut agent/stokis setiap kawasan..

So, anda boleh tengok sendiri, di setiap area, pasti ada agent De’Xandra dan Dian Pixy..

Antara kelebihan agent ni adalah..

  • Mempercepatkan produk anda dikenali ramai
  • Membantu meningkatkan trust pada produk anda
  • Membantu usahawan baru utk berniaga

#2: PEMBELIAN PUKAL/BORONG/PAKEJ

Ni antara idea yg terbaik yg boleh gunakan..anda boleh buat jualan dalam bentuk pakej dan boleh produk dgn harga borong..

Pastikan anda kira dulu betul2..nanti bukan untung yg dapat..tp rugi lak yg anda tanggung..

Anda boleh pakej kan sesuatu produk yg boleh relate dgn produk yg sedia ada..

Sebagai contoh,

Jika anda menjual telekung, anda boleh pakej kan dgn anda serta kan sekali bag untuk simpan telekung..ni contoh nye..anda boleh pikirkan sesuatu yg boleh ‘match’ kan dengan produk anda tadi..

#3: TAMBAH PRODUK BARU

Anda boleh menambahkan produk baru utk bantu naikkan sales anda..

Ini just saranan Sifufads, anda boleh tambah produk baru yg ada kaitan dengan main produk anda..macam yg Sifufbads bagi contoh kat atas tadi..

Pastikan produk baru anda tadi, ada permintaan dan boleh solve problem prospek anda..

So disini, anda boleh pakej kan..

Setakat ni, anda faham ke apa yg Sifufbads bebelkan ni..

“Saya faham Sifufbads!”

Bagus…

#4: FOLLOW UP CUSTOMER

Anda ada simpan database customer anda?

“Ada Sifufbads”

Bagus…

Time ni lah, anda follow up balik kat bekas customer anda dulu..

Buat promosi khas untuk mereka, yg boleh menarik minat mereka untuk beli lagi produk anda…

Database is king!!!

Jadi, jangan buang database customer..anda boleh buat iklan dan re-target balik bekas customer anda..

Tak tahu nak buat iklan re-target customer anda?

Boleh BACA POST INI

#5: TINGKATKAN CONVERSION RATE

Ni antara point ter-PENTING utk anda..tingkatkan conversion rate anda…Pastikan anda STAY TUNE sampai habis..

“Sifufbads, macam mana nak tingkatkan conversion rate?”

Sebelum tu, meh Sifufbads tunjukkan cara nak kira conversion rate (CR)

Conversion rate = (sale/klik) x 100

So, KPI untuk CR adalah mesti sama atau lebih dari 1% . Maksudnya..setiap 100 klik, berpotensi utk dapatkan 1 pembeli…

“Sifufbads, CR saya teruk ler..macam mane nak buat?”

Okeh..anda boleh repair dari sudut:

  • Pilih targeted audience (cthnya – fans,web custom audience)
  • Beriklan di hari orang ‘berduit’, time masuk gaji..
  • Ubah copywriting anda
  • Gunakan sales urgency
  • Gunakan call-to-action, WHATSAPPS
  • Tukar gambar yg lebih menarik dan beremosi
  • Follow up
  • Tukar placement
  • Tingkatkan frequency -> trust
  • Banyakkan content marketing boleh buat prospek anda lebih trust..

Nak tahu lagi lanjut tentang conversion rate? BACA POST INI

Amacam? Da dapat sesuatu? Faham?

Kola faham, Alhamdulillah

Semoga perkongsian kali ini dapat berikan manfaat pada anda semua.

  1. […] post 5 Formula Ini Bakal Bantu Lonjakkan Sales Anda Lebih 3x Ganda di Bulan Puasa appeared first on […]

Program @ Sifufbads

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

05/08/2017
Seminar Missing Chapter – Return 2017
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Banyak yang mustahil menjadi realiti selagi kita  BERANI MENCUBA!
  • Di kelas Tony Robin 4 hari ni di Singapore Sedut2
  • NIAGA BERTAHUN2 TAPI ASET XDE LANGSUNG?  Sebagai usahawan adalah
  • SIAPA ALUMNI UITM?   Insyallah sifufbads bakal menyumbang kepada
  • SIAPA KENAL?  Ikut resmi padi makin berisi makin menunduk
  • KORANG DI MANA?  Kelas copywriting hari ni CHAPTER C
  • MERENUNG LUAR JENDELA   site visit bersama sahabat pejuang
  • Hari ni turn team UDA HOLDINGS dibelasah oleh team Sifufbads
  • Your image is your brand and you have only one
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!