Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Nak Bisnes Cepat “Meninggal”? Silakan Bergantung Satu Platform..

Diterbitkan pada Mar 30, 2017 oleh

BUSINESSMAN, THIS IS A SERIOUS MATTER – Meninggal tu bankrup ler.. YES! Business anda boleh bankrup, melingkup dan meninggal kalau bergantung pada satu platform sahaja.

Hasil dari survey dan research Sifufbads, tahukah anda, kadar pembelian secara online dari tahun 2014 hingga kini semakin lama semakin meningkat, graph menunjukkan ianya grow dlm keadaan EXPONENTIAL! Sehinggakan jualan RAYA atau harian di butik-butik jalanan, di jalan TAR, di Chow Kit, di UPTOWN dan lain-lain semakin lama semakin HAMBAR… Semakin LESU..

“IM FACING IT RIGHT NOW SIFU! TAKDE PERNAH ORG BINCANGKAN ISU NI!”

Adakah ini menunjukkan bhw trend pembelian secara OFFLINE nak ‘MATI’? Semua org jalan2 hny untuk window shopping, nak cuci2 mata je?

OH! No wonder semakin hari semakin byk butik dan kedai2 yg tutup, semuanya terpaksa tutup! Tak boleh tanggung kos overhead! Setiap bulan negatif! Better SHUT DOWN!

“BETUL SIFU! BISNES TERUK.. XDE ORG NK DTG KEDAI.. EKONOMI TERUK.. SEMUA ORG SAVING.. XNAK MEMBELI..”

Seriously? Tahu tak apa punca business anda makin lama makin drop? Makin lama makin nk meninggal? Puncanya adalah..

ANDA SENDIRI!

Yes! Anda tlh ‘sembelih’ business anda sendiri. Tahu apakah KESILAPN TERBESAR Anda?

  • TAK UPGRADE ILMU!
  • TAK UPGRADE BUSINESS!
  • TAK FOLLOW TREND MRKTG SEMASA!
  • TAK FOLLOW KEHENDAK PLGGN!

Dan paling teruk sekali…

  • TAK INVEST PD MARKETING!
  • HAJI BAKHIL! KEDEKUT TAIK IDUNG MASIN!

Apa yg Sifufbads lihat adalah, kesilapan para peniaga offline ini adalah tidak melakukan INTEGRATION MARKETING..

Dah tahun 2017, masih lagi mengharapkan sekumpulan manusia atapun geng-bas-sekolah dtg dari langit supaya dtg men-‘ziarahi’ kedai anda. NO WAY!

Jgn harap! Walau business dah 10-20tahun pn kalau tak panggil orang dtg.. memang tak boleh, kalau dibiarkan.. business anda semakin tenat, semakin nazak dan akhirnya ‘GOODBYE’..

“TAKUTNYA SIFU! DAH TU NK BUAT CMNE?”

Okay baca betul2 apa yg Sifufbads nak katakan ni.. Sifufbads ambil Caryazara sbgi cth, yg mana beliau baru shj buka branch terbarunya di KOTA BHARU.

Dalam keadaan skrg, rmi org sibuk duk kata, bisnes offline dah tak relevan, dah tak boleh pergi. Yes, itu kata mereka yg takde ILMU!

Tapi apa yg tokey Caryazara buat adalah Integration Marketing! Dah tahu sekarang trend online, gunalah Online marketing! Jgn bodoh sombong! Pastu, gunalah teknik _______ WOREN, tariklah dorg dtg ke kedai, dah tahu lumrah manusia tu masih lagi suka pegang, rasa, dan cuba sebelum membeli. Buatlah! Isunya takde MARKETING! Tu yg MELINGKUP!

Tahu apa sudahnya yg berlaku smasa launching di kedai Caryazara aritu? Sambutan mmg luar biasa! FULL HOUSE! Sambutan 3X ganda berbanding butiknya di KL sblm ni..

Wlupun pd mulanya tokey Caryzara ni tak confident nk buat, takut GAGAL.. Tp alhamdulillah.

Lepas Sifufbads ‘sekolahkan’ dia.. Semuanya success.. Bila ada ILMU, tahu apa STRATEGI nk buat dan tahu apa kaedah MARKETING dan INTEGRATION yg nk dibuat.. resultnya SPEECHLESS!

Tak kisah anda berniaga kedai makan ke, kedai jamu ke, kedai kereta ke, kedai gunting rambut ke.. Yg penting tahu apa STRATEGI dan MARKETING yg nk dibuat..

“TU NIAGA OFFLINE SIFU, SY YG BERNIAGA SCRA ONLINE NI PN DA TAK BOLEH NAK PERGI..”

Okay, ni lagi satu ‘spesis’ yg Sifufbads nak basuh. Wahai peniaga ONLINE, tahukah anda. Platform ONLINE MARKETING ini buknlah ada Facebook sahaja.

Bermula dr tahun 2011 hingga sekarang, smakin lama smakin rmi org berniga di fb, persaingan semakin sengit! Market di fb makin lama makin kecil!

Thats why, ianya Kesilapan besar jika anda hny tggu pelanggan dr Fesbuk semata! Anda perlukan INTEGRATION MARKETING..

Bgimana dari fesbuk anda boleh ‘transfer’ mrk ke blog, ke website, ke email.. begitu juga dr blog anda boleh ‘transfer’ ke website, youtube, instagram dan sebagainya.

Founder Sifufbads sndri dah menggunakan integration marketing ini sejak thun 2009-2010 lagi.. Yg mana, the era has come back! Tahun 2017 ini, integration marketing ini bakal mnjd satu NADI dan JANTUNG yg kuat utk anda mengukuhkan dan menguatkan lg bisnes anda! Seriously, kalau tak buat, business anda bkl mati.. Dh byk yg terlingkup!

“OKAY SIFU! MAKIN LAMA MAKIN SERAM DIBUATNYA..”

Jgn seram kalau anda tahu apa yg anda buat dan jgn takut jika anda ada ILMU didada, bila ada ILMU jgn lupa untuk PRAKTIK.. Bila dah praktik dan amalkannya, jgn lupa SAMPAIkan pd org lain..

Semoga perkongsian yg MENYENTAPKAN ini dpt buka BIJI MATA, MINDA dan HATI anda.. dan beri kesedaran pd usahawan semua!

Belajar sesuatu? Ucapkan “alhamdulillah..”

Psst.. Jgn lupa SAMPAIkan pd mrk yg memerlukan.. Malas? Cmtulah jgk nasib bisnes anda..

Komentar (4)

  1. Pingback: Nak Bisnes Cepat “Meninggal”? Silakan Bergantung Satu Platform.. - UstazWan.com

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!