Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Dulu Owner Salon Ini Terpaksa Rompak Duit Poket Sendiri Untuk Bayar Sewa Kedai..

Diterbitkan pada Apr 10, 2017 oleh

Kalo diikutkan, ramai yg buat bisnes dgn 2 3 produk dlm satu masa..ada yg kelaut..ada yg sukses…Kalo yg berjaya tu, kerana ilmu..tanpa ilmu ssah utk bertahan lama..begitu jugak dgn pemilik salon dan produk treatment rambut no.1 Malaysia,Cik Jaja.

Dalam masa kurang setahun, sudah mampu tersenyum dgn progress bisnesnya yg mkin berkembang…

Hari ni, Sifufbads nak share sikit story ttg Cik Jaja ni utk korang semua diluar sana..tnpa ilmu, kita tk kan kemana-mana..

Jom baca story Cik Jaja, pakar kembang rambut no. 1 Malaysia..

“Hi, nama saya Siti Hajar Elyana bt Muda..Biasanya org pggil saya Jaja jer..Saya adalah pemilik salon Jajja Chinta Hair Salon dan jugak pemilik produk rambut Jajja Hair Treatment..”

MISSING CHAPTER THE FINALE..

“Saya mula kenal Sifufbad melalui kawan saya..Time tu, sales mereka semuanya ratus2 ribu..’panas’ jer saya tgk sales mereka…Mula2 tk percaya gak, sbb saya igt Sifufbads ni sama jer dgn ‘sifu2’ kat sana tu”

“Pendek cite, sy sign up seminar sy yg pertama dgn Sifufbads iaitu Missing Chapter…Bayangkan dlm seminar tu, sy jumpa ramai org2 yg berjaya buat sales 6 7 angka tk sampai 6 bulan..smpaikan sy menangis2 dlm kereta..”

Habis jer seminar dgn Sifufbads, beliau terus decide utk bljr lg..Nk belajar lebih dalam lg katanya…BLJR, TERUS BLJR!

“…saya belajar macam2 teknik, cara nk buat copywriting dan FB ads yg betul..saya buat satu per satu..Dari A-Z saya belajar dan buat”.

SALES ‘TERLAJAK’ TARGET

Lpas bergolok gadai dlm kelas, dari sales cuma RM3k sebulan, kini sales beliau dh mampu cecah RM150k sebulan..Bayangkan, tak sampai 3 bulan masuk kelas, sales naik berganda2..Dari RM3k ke RM10k, dari RM10k ke 18k..seterusnya sampai RM150k..

DARI ASYIK LANGGAR TEMBOK, KINI ADA 2 KEDAI..

Dari satu kedai, kini dah ada dua kedai…semuanya berlaku kurang setahun..Hebat bukan?

“Dulu, mmg asyik langgar tembok jer..sampai satu tahap mmg rasa DOWN SANGAT..Ye la, bisnes dh lebih 4 tahun, tp duit hanya cukup2 makan jer..ada tu kekadang terpaksa ‘selup’ poket utk top-up bayar sewa kedai”

“Dari keje di KL, balik bukak salon kat kampung..Dlm masa yg sama, buat produk skincare tp persaingan terlalu tinggi dan sales makin drop.. Jadi saya dan family buat keputusan utk buat produk rambut. Sebab saya dasalon rambut. Terasa ada aura dengan rambut nie..hehe..Terus meletop tak sampai sebulan sampaikan kilang tak dah tak cukup tangan nak supply”

Kalo Sifufbads dedahkan ‘rahsia’ besar kejayaan bisnes Cik Jaja, ada yg berminat ke?

“Saya nak..”

Wahh..mmg bebetol nak tahu ni…

Teruskan baca sampai hbis…

  • TEKNIK WOREN – Ni ler teknik yg selalu sy guna bila buat iklan..Mmg penangan dia, lain macam sikit..Bila guna teknik ni, iklan sy jd murah..dari biasa..
  • LIKE MARKETING – Kalo dulu, mmg tak ambik tahu bab2 like ni..kekadang rasa macam buang duit jer..Tp lps belajar dgn Sifufbads ni, rupa2 nya like ni ler yg buat prospek makin trust dgn
    kita..Rugi tak start dr dlu lg…hehe
  • BUZZ MARKETING – Kerana buzz marktg ni ler, org berlari dan berebut2 nk masuk salon saya..15 org staff pon tk cukup tangan nk layan…Tak caye? tgk gambar kat bawah nnt..tp kena guna UMPAN power la…
  • GERILLA MARKETING – Teknik ni sy gunakan time soft launching kat salon tempoh hari..mcm nak ‘pecoh’ salon sy dibuatnya..Mmg bebetul proven technique..Kalo dulu, sy gunakan offline marketing jer utk promote salon saya..ni antara teknik plg integrated di fb, yg buatkan awareness menjdi sgt tinggii..
  • COPYWRITING – Sblm bljar dgn Sifufbads, copywriting tak yah cakap ler..’tunggang langgang’ hbis..berterabur ayat..smpai org nk baca pon jd tak minat..Tp lepas, belajar..baru start buat copywriting dgn cara yg betul..Copywriting gak ler byk membantu sy dlm iklan di FB…bg saya, COPYWRITING adlh kunci utama dlm fb ads ni!

Sblm selesai interview, Cik Jaja ada tinggalkan pesan utk korang..

Baca molek…

“Buat sampai jadi, pegang ayat tu sampai kemuncak ! Insyaallah , Allah akan tunjuk jalan untuk berjaya. Buat dan buat , jangan GIVE UP dulu, Try try try. Ikut je apa yg di suruh, dari A – Z jangan tertinggal sikit pun. Follow je. Memang akan ada effect nya.”

Wokey…korang ada dapat sesuatu dari story Cik Jaja ni?

Kalo ada, SHARE ler bisnes korang kat komen tu..Mana tahu, ada yg berminat nk JV dgn bisnes korang..

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!