Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Tips Untuk Tingkatkan Sales Anda Pada Bulan Ramadhan

Diterbitkan pada May 23, 2017 oleh

Sifufbads tahu, ramai bisnes owner tgh sibuk susun strategi bisnes utk bulan puasa yg tinggal lebih kurang 2 mggu je lagi. Tapi jgn lah anda lupa dgn ibadat.Sbb time tu la chance utk anda berlumba lumba nk buat pahala..

Betul tak?

“BETUL TU SIFUFBADS”

Tapi, mcm na nak BALANCE kan ibadat dgn bisnes?

Salah satu cara, utk anda balance kan adalah LEVERAGE kan kerja anda skrg dgn HIRE someone utk buat certain2 keja anda..Dlm kata lain…BERKONGSI REZEKI…

Tapi..Tapi..Tapi…

Sblm nak hire org tu, anda perlu persiapkan dulu strategi bisnes anda supaya time posa nnt boleh buat BIG SALES…

“MACAM MANA NAK BUAT BIG SALES TU?”

Wokeh, kat sini Sifufbads nak 5 LANGKAH yg boleh anda FOLLOW utk anda hasilkan jualan yg besar pada Ramadhan nnt.

Langkah ni dh diguna pakai oleh OTAI2 bisnes online lebih2 lg yg berniaga PAKAIAN..

Nak tahu ape yg mereka dh buat?

Jom baca kat bawah ni…

Wokeh..Memandangkan post kali ni berkait dgn posa dan raya, Sifufbads akan ambik byk contoh dari niche pakaian.

Niche lain pon still apply step2 ni..Just adjust2 sikit jer utk sesuaikan dgn niche

Dah2.. Jom baca…

Wokeh.. Skrg dh faham ke macam ne OTAI2 buat sales time Ramadhan?

Rasa2 boleh follow step2 ni tak?

#1 – BINA COMMUNITY – FANS

Utk naikkan trust prospek di page, anda perlu konsisten buat Like Marketing.

Selain tu, anda kena buat satu community. Maksudnya disini, community melambangkan identity page anda..

Sbgai contoh, page anda more to cikgu2, ibu2 yg beli utk anak2..Maksudnya, bina keunikkan anda berbanding org lain.

Anda faham ke utk point ni?

#2 – DESIGN

Utk deisgn, Sifufbads pecahkan kpd 2 point..

Pertama..

Anda perlu create design yg baru dan ada keunikkan atau USP yg melawan TREND semasa..

Tujuannya, utk keluar dari trend semasa dan create trend baru utk niche anda…

Kedua…

Design anda haruslah ada DEMAND yg tinggi sebolehnya TAPI jgn buat design yg hanya memenuhi KEHENDAK sesuatu pihak jer..

So disini, anda perlu consider beberapa element semasa create design..

Sbgai contoh..Katakan anda buat TUDUNG..

Tudung tersebut MESTILAH patuh syarie, multifunction, boleh digunakan utk long term dan sesuai utk semua lapisan umur..

#3 – KAJIAN AUDIENCE DARI USER EXPERIENCE

Ini antara element TERPENTING, anda perlu kaji audience anda..

Bagaimana nak kaji?

Anda boleh buat SURVEY, INTERVIEW ataupon bg SAMPLE utk audience anda..

Anda guna perlu consider element2 ni..

Apa yg org nk?

Apa sbb org guna produk tertentu?

Apa org concern?

Masalah yg dihadapi skrg?

So..Apabila anda dh dpt jawapan dari survey td..Anda sepatutnya dh boleh hasilkan design yg memenuhi kehendak audience anda..

#4 – COPYWRITING YG POWER

Copywriting jugak memainkan peranan selain gambar yg berKUALITI dan berEMOSI..

Anda boleh FOKUS utk hasilkan headline jenis Testimoni & USP..Kerana HEADLINE dr jenis ni LEBIH SESUAI utk niche pakaian..

Anda boleh study fanpages seperti Marchmallowscaft, CaryaZara dan Color Blast Closet. Cuba tengok cam ne dorang punya copywriting..

Kalo tak pandai..Cuba buat TIRUVASI. Jgn COPYPASTE jer…TAK BERKAT!!!

#5 – RETARGET FOLLOWERS SENDIRI

Disamping buat sales kepada bukan fans, cuba anda RETARGET followers anda sendiri..

Mengikut kajian, menjual kpd followers LEBIH MUDAH dari menjual kpd bukan follower..

Thats why, Sifufbads suggest anda utk TARIK Like bebanyak dari sekarang..Ini ler tujuannya..

So, dapat idea tak sekarang?

Semoga tips-tips ini bermanfaat untuk anda. Kalau tak faham, boleh tanya kat bawah..

Komentar (9)

  1. Pingback: 5 Tips Untuk Tingkatkan Sales Anda Pada Bulan Ramadhan - UstazWan.com

  2. Mizaa

    Kalau ada fanpage, ada tips untuk posting , hari2 kena posting ke atau seminggu sekali? Kalau hari2 , dan berkenaan pakaian misalnya, ada tips untuk topik apa nak post hari hari sebab, tandus idea, boleh cerita pasal isu semasa ke

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!