5 Tips Untuk Tingkatkan Sales Anda Pada Bulan Ramadhan

Sifufbads tahu, ramai bisnes owner tgh sibuk susun strategi bisnes utk bulan puasa yg tinggal lebih kurang 2 mggu je lagi. Tapi jgn lah anda lupa dgn ibadat.Sbb time tu la chance utk anda berlumba lumba nk buat pahala..

Betul tak?

“BETUL TU SIFUFBADS”

Tapi, mcm na nak BALANCE kan ibadat dgn bisnes?

Salah satu cara, utk anda balance kan adalah LEVERAGE kan kerja anda skrg dgn HIRE someone utk buat certain2 keja anda..Dlm kata lain…BERKONGSI REZEKI…

Tapi..Tapi..Tapi…

Sblm nak hire org tu, anda perlu persiapkan dulu strategi bisnes anda supaya time posa nnt boleh buat BIG SALES…

“MACAM MANA NAK BUAT BIG SALES TU?”

Wokeh, kat sini Sifufbads nak 5 LANGKAH yg boleh anda FOLLOW utk anda hasilkan jualan yg besar pada Ramadhan nnt.

Langkah ni dh diguna pakai oleh OTAI2 bisnes online lebih2 lg yg berniaga PAKAIAN..

Nak tahu ape yg mereka dh buat?

Jom baca kat bawah ni…

Wokeh..Memandangkan post kali ni berkait dgn posa dan raya, Sifufbads akan ambik byk contoh dari niche pakaian.

Niche lain pon still apply step2 ni..Just adjust2 sikit jer utk sesuaikan dgn niche

Dah2.. Jom baca…

Wokeh.. Skrg dh faham ke macam ne OTAI2 buat sales time Ramadhan?

Rasa2 boleh follow step2 ni tak?

#1 – BINA COMMUNITY – FANS

Utk naikkan trust prospek di page, anda perlu konsisten buat Like Marketing.

Selain tu, anda kena buat satu community. Maksudnya disini, community melambangkan identity page anda..

Sbgai contoh, page anda more to cikgu2, ibu2 yg beli utk anak2..Maksudnya, bina keunikkan anda berbanding org lain.

Anda faham ke utk point ni?

#2 – DESIGN

Utk deisgn, Sifufbads pecahkan kpd 2 point..

Pertama..

Anda perlu create design yg baru dan ada keunikkan atau USP yg melawan TREND semasa..

Tujuannya, utk keluar dari trend semasa dan create trend baru utk niche anda…

Kedua…

Design anda haruslah ada DEMAND yg tinggi sebolehnya TAPI jgn buat design yg hanya memenuhi KEHENDAK sesuatu pihak jer..

So disini, anda perlu consider beberapa element semasa create design..

Sbgai contoh..Katakan anda buat TUDUNG..

Tudung tersebut MESTILAH patuh syarie, multifunction, boleh digunakan utk long term dan sesuai utk semua lapisan umur..

#3 – KAJIAN AUDIENCE DARI USER EXPERIENCE

Ini antara element TERPENTING, anda perlu kaji audience anda..

Bagaimana nak kaji?

Anda boleh buat SURVEY, INTERVIEW ataupon bg SAMPLE utk audience anda..

Anda guna perlu consider element2 ni..

Apa yg org nk?

Apa sbb org guna produk tertentu?

Apa org concern?

Masalah yg dihadapi skrg?

So..Apabila anda dh dpt jawapan dari survey td..Anda sepatutnya dh boleh hasilkan design yg memenuhi kehendak audience anda..

#4 – COPYWRITING YG POWER

Copywriting jugak memainkan peranan selain gambar yg berKUALITI dan berEMOSI..

Anda boleh FOKUS utk hasilkan headline jenis Testimoni & USP..Kerana HEADLINE dr jenis ni LEBIH SESUAI utk niche pakaian..

Anda boleh study fanpages seperti Marchmallowscaft, CaryaZara dan Color Blast Closet. Cuba tengok cam ne dorang punya copywriting..

Kalo tak pandai..Cuba buat TIRUVASI. Jgn COPYPASTE jer…TAK BERKAT!!!

#5 – RETARGET FOLLOWERS SENDIRI

Disamping buat sales kepada bukan fans, cuba anda RETARGET followers anda sendiri..

Mengikut kajian, menjual kpd followers LEBIH MUDAH dari menjual kpd bukan follower..

Thats why, Sifufbads suggest anda utk TARIK Like bebanyak dari sekarang..Ini ler tujuannya..

So, dapat idea tak sekarang?

Semoga tips-tips ini bermanfaat untuk anda. Kalau tak faham, boleh tanya kat bawah..

  1. Terima kasih sifu….

  2. […] post 5 Tips Untuk Tingkatkan Sales Anda Pada Bulan Ramadhan appeared first on […]

  3. Mizaa says:

    Kalau ada fanpage, ada tips untuk posting , hari2 kena posting ke atau seminggu sekali? Kalau hari2 , dan berkenaan pakaian misalnya, ada tips untuk topik apa nak post hari hari sebab, tandus idea, boleh cerita pasal isu semasa ke

    1. SifuFBads says:

      boleh. konten mesti relevan dengan bisnes kita.

  4. hafiszan says:

    tip yang amat berguna, terima kasih sifu

  5. ZETY says:

    Terima kasih sifu. In Sha Allah akan dipraktikkan sebaik mungkin.

  6. HASHIMAH HASSAN says:

    T.kasih Sifu.. yela.. tak terfikir pun sebelum ni

  7. nadh says:

    sifu kalau sebagai leader/stokis pulak. usp tu mcm mana ye

    1. SifuFBads says:

      cari mesej utama yg nk sampaikan kat audiens. mesej ni wajib lain dari pesaing lain.

Program @ Sifufbads

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

05/08/2017
Seminar Missing Chapter – Return 2017
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Banyak yang mustahil menjadi realiti selagi kita BERANI MENCUBA!
  • Di kelas Tony Robin 4 hari ni di Singapore Sedut2
  • NIAGA BERTAHUN2 TAPI ASET XDE LANGSUNG? Sebagai usahawan adalah
  • Semalam habis kelas arini ke Shah Alam lagiOrang2 ini luarbiasa
  • SIAPA ALUMNI UITM? Insyallah sifufbads bakal menyumbang kepada
  • SIAPA KENAL? Ikut resmi padi makin berisi makin menunduk
  • KORANG DI MANA? Kelas copywriting hari ni CHAPTER C
  • MERENUNG LUAR JENDELA site visit bersama sahabat pejuang
  • Hari ni turn team UDA HOLDINGS dibelasah oleh team Sifufbads
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!