Bagaimana Teknik Jual Produk Yang Harga RM100 ke Atas?

BAGAIMANA 5 CARA NI, DPT BANTU KORG JUAL PRODUK YG HARGANYA, RM100 KE ATAS DGN LBH MUDAH & LBH CEPAT?

Byk produk dipasaran skrg, harganya LEBIH dr RM100 seunit. Bila harga produk korg di-consider mahal oleh prospek, ia akn timbul soal closing rate yg rendah..Tahukah anda, byk owner bisnes yg ada masalah ni?

Kenapa korg susah nk closing bila jual produk mcm ni? Antara sbb utama, adalah kerna prospek xnmpk ‘value’ pd produk korg..

So, dgn 5 cara yg Sifufbads nk share-kan nnt, InsyaAllah akn bantu korg utk MUDAH dan CEPAT utk closing sales dgn prospek korg nnt..

Nk thu x ni?Kalo nk thu, tengok jer gambar yg bwh tu..

#1 – USP

Ofkos yg pertama adalah USP..Dgn KEUNIKKAN ditambah dgn KEPERLUAN yg ada pd produk anda, InsyaAllah, mmg mudah utk anda nk close sales..

Katakan anda jual kasut converse yg rare dan limited edition…Kat Malaysia cuma da 2 unit jer..Ofkos kt situ, anda mudah utk close sales dgn prospek anda..

Anda faham x?

2# – BRANDING

Dgn adanya BRANDING yg kuat, akn memudahkan anda utk close sales..

Sbgai contoh, kita semua dh thu yg brand LV ni, mmg brg2 dia boleh tahan mahal..Tp bg follower2 LV, adakah mereka rasa LV tu mahal? Mmg x la..Sbb mereka nmpk ‘value’ pd brands tersebut..

Sama gak dgn Iphone..Kenapa sbb org sggup beratur pjg time launching Iphone 8 yg lps? Ofkos sbb brands..

Bila brand anda dh dikenali, mudah utk anda menjual..

3# – POSITIONING

Apa yg anda thu pasal POSITIONING ni? Ok..Positioning ni mudah jer anda faham..Anda nk org ingat apa bila sebut nama brand anda…

Contohnya Airasia..Bila sebut jer Airasia, org tahu..Syarikat penerbangan tambang murah..

Positioning dan brand ni perlu jalan SEIRING..Baru la mudah org ‘kenal’ anda..

Jelas?

4# – DATABASE

Database antara KING dlm bisnes ni…Silap besar bila anda xsimpan database prospek..Dgn database yg ada, anda boleh gunakan utk RETARGET balik nnt..

Percaya x, kalo anda xsimpan database, ia boleh buatkan bisnes bleh MENINGGAL..

5# – INTEGRATED MARKETING

Bila nk market-kan produk, anda jgn harap market di FB jer..Anda kena INTEGRATED-KAN bisnes anda..

Online -online
Offline – online
Online – Offline

Semua medium anda kena CONKER..Bila prospek dh selalu nmpk anda kt byk tmpt..kt website nmpk.kt IG nmpk..Kt billboard nmpk..X ke naik branding dan trust prospek pd produk anda..

So amacam? Ada belajar sesuatu harini?

Kalau anda nak tau, orang sebenarnya tak kisah pasal harga. Mereka mampu bayar. Cuma mereka nak tau, kenapa harganya mahal dan apa manfaat produk tu untuk mereka.

Jika anda dapat idea baru dari post, silakan share sekarang!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Syafiqah says:

    Thanks sifu.. Suka baca setiap posting.. Berguna untuk newbie reseller mcm saya..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!