INILAH 7 FREE APPS YG NAMPAK SIMPLE TAPI VERY FUNCTIONING BAKAL BANTU ANDA ‘BIKIN’ CONTENT DI SOCIAL MEDIA MELETOP KEBABOM

Mmg skrg ni, engagement marketing kt social media sgt penting giler..Sbb pattern audience skrg ni, mmg suka dibelai2..Suka ber-engagement..

Jadi, utk nak pastikan engagement di social media terus konsisten, 7 apps ni sgt membantu anda..

Nak tahu? Tgk satu per satu gambar dibawah..

#1: PAGE MANAGER

Page Manager ni bantu anda untuk manage page FB dan IG anda dgn lebih murah..Anda boleh schedule-kan post2 yg akan datang dalam 1 masa dgn lebih mudah..dgn guna smartphone jer

#2: TRELLO

Trello ni ramai yg belum guna..Apps ni sgt membantu untuk planning content2 di social media anda..Macam2 boleh buat dgn Trello…Contohnya, boleh buat simple planning content..Boleh simpan link2 reference website..Boleh jadualkan task2 berkenaan content.

#3: PHONTO

Phonto ni bantu anda buat instant editing untuk grafik2 yg akan anda gunakan di social media..Mudah sangat nak guna. Kalau ada suggestion apps lain, boleh up kt komen tu yer..

#4: EVERNOTE

Evernote ni bantu untuk anda buat draf copywriting sebelum post di social media..Kiranya jadi mcm mini library copywriting anda ler..

#5: PEXELS

Pexel ni tempat anda dapatkan stok2 gambar yg super awasome dan berkualiti..Pilih jer gambar yg relevan dgn posting anda..

#6: ADS MANAGER

Ads Manager ni function utk anda boost up content anda di FB dan monitor data iklan secara ringkas..Untuk detail, kena g Ads Manager di desktop atau laptop anda ler..

#7: FACEBOOK & INSTAGRAM

Facebook & Instagram..Kalau xde org apps ni..Mmg yg lain2 tu, xde makna ler..Utk beginner, anda wajib ada 2 apps ni. Kalo ada apps2 yg lain, anda boleh drop kt bawah tu yer.

Ps: Lepas baca, boleh SHARE kt kekawan..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • UNTUK YG BELUM TIDUR SAJA! Bln Ramadhan bln murah rezeki
  • Brand marketing bukan lah bertujuan untuk salesTapi untuk awareness pada
  • Dah nak raya pun masih ada shoot video lagi? Agak2nya
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING

Jika Sifufbads buat kelas khas, yang dinamakan Teknik Digital Marketing (TDM), untuk boostkan lagi sales anda sehingga 2 – 3 kali ganda, dengan teknik Digital Marketing, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..