INILAH 7 FREE APPS YG NAMPAK SIMPLE TAPI VERY FUNCTIONING BAKAL BANTU ANDA ‘BIKIN’ CONTENT DI SOCIAL MEDIA MELETOP KEBABOM

Mmg skrg ni, engagement marketing kt social media sgt penting giler..Sbb pattern audience skrg ni, mmg suka dibelai2..Suka ber-engagement..

Jadi, utk nak pastikan engagement di social media terus konsisten, 7 apps ni sgt membantu anda..

Nak tahu? Tgk satu per satu gambar dibawah..

#1: PAGE MANAGER

Page Manager ni bantu anda untuk manage page FB dan IG anda dgn lebih murah..Anda boleh schedule-kan post2 yg akan datang dalam 1 masa dgn lebih mudah..dgn guna smartphone jer

#2: TRELLO

Trello ni ramai yg belum guna..Apps ni sgt membantu untuk planning content2 di social media anda..Macam2 boleh buat dgn Trello…Contohnya, boleh buat simple planning content..Boleh simpan link2 reference website..Boleh jadualkan task2 berkenaan content.

#3: PHONTO

Phonto ni bantu anda buat instant editing untuk grafik2 yg akan anda gunakan di social media..Mudah sangat nak guna. Kalau ada suggestion apps lain, boleh up kt komen tu yer..

#4: EVERNOTE

Evernote ni bantu untuk anda buat draf copywriting sebelum post di social media..Kiranya jadi mcm mini library copywriting anda ler..

#5: PEXELS

Pexel ni tempat anda dapatkan stok2 gambar yg super awasome dan berkualiti..Pilih jer gambar yg relevan dgn posting anda..

#6: ADS MANAGER

Ads Manager ni function utk anda boost up content anda di FB dan monitor data iklan secara ringkas..Untuk detail, kena g Ads Manager di desktop atau laptop anda ler..

#7: FACEBOOK & INSTAGRAM

Facebook & Instagram..Kalau xde org apps ni..Mmg yg lain2 tu, xde makna ler..Utk beginner, anda wajib ada 2 apps ni. Kalo ada apps2 yg lain, anda boleh drop kt bawah tu yer.

Ps: Lepas baca, boleh SHARE kt kekawan..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Ina says:

    thanxs for sharing ..ilmu yg awesome

  2. Mr risan says:

    Viva video utk edit gambar jadi video

  3. Sangat membantu…. tp evernote tu mmg best. Botol Plastik Kosmetik

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!