NAK GROW AUDIENCE?

“Kalau nak ada followers, nak ada fans, kena la ada audiens dulu kan.. Jadi, nak tau cemaner nak grow audiens kita?”

Nak grow audiens ni sbnrnya bukannya ssh, tapi kena tau cara yg betul dan strategi yg betul..

Bila takda strategi atau cara yg betul, itu yg jadinya content2 kita tak konsisten.. bila content kita tak konsisten mmg ssh audidens kita nak grow.

5 PERKARA WAJIB BUAT KALAU NAK GROW AUDIENS.

#1. TARGET SPECIFIC AUDIENS – ini yg paling penting kalau nk grow audiens.. target audiens kita tak boleh umum sgt. Takda fokus, takda penekanan, takda perhatian..

Mesti tau specific audiens kita SIAPA, apa interest dia, apa masalah dia, apa dia suka atau tak suka. Da tau ni baru kita buat content2 yg kena dgn target audiens kita.

#2. FOKUS PADA ENGAGEMENT – bila da dapat perhatian audiens.. Jgn biarkan je content2 kita tanpa ada engagement.. Bg audiens kita engage dgn kita..

Engagement kita tinggi, content2 kita pn akan reach ke audiens lain yg ada interest yg sama.. Camtu la algorithm dia.. Engage. Engage. Engage..

#3. CONTEST – ini antara strategi yg paling laju klu nak grow audiens.. dan tak semestinya kita kne spend mahal2 pada contest ni.

Dah tau interest audiens kita kan? Bg sesuatu yg dorg nampak value.. Bole jadi free trial ke.. Benda yg relevan dgn produk kita.. Org suka brg free dan audiens akan engage dekat contest.

#4. HASHTAG – gunakan hashtag2 utk reach lagi ramai audiens kita.. Permulaan kita nak dapat audiens yg ramai ni mesti kne ada strategi hashtag..

Nak tau ke strategi 30 HASHTAGS? Maybe bole share kan next content nanti..

NAK TAU KE? kalau nak komen ‘NAK’ kat bawah 👇

#5. TRENDING CONTENT – kita kena tau ape yg trending skrg, kalau video tu satu trend baru, video jenis cemaner? Efek ke? Style dia ke?

Trending ni mmg penting kalau bab socmed.. Kalau tak reti nak jadi trendsetter lagi, belajar ikut trend dulu.. Jadi luarbiasa skit.. Baru dapat perhatian audiens.

Skrg cuba tgk..

..Target audiens ada..
..Engagement tinggi..
..Banyak contest..
..Hashtag betul..
..Content semua trending..

Rasa2 meningkat tak audiens kita?

Program @ Sifubad

27/11/2021
Sales Kasi Naik 2022
Virtual Online

27/10/2021
Mega Foundr Chapter
Virtual Online

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

Follow Instagram @sifubad

[jr_instagram id='2']
Video Entrepreneur AWAKEN
Video Entrepreneur AWAKEN

Adakah anda usahawan yang nak ‘AWAKEN’? Nak buat sesuatu yang IMPACTFUL? Yang EXTRA-ORDINARY tapi tak tahu bagaimana nak bermula? Dapatkan rakaman kelas 5 Hari Berturut-Turut, Untuk “Awaken-Kan” Monster Dalam Diri Anda, Untuk Jadikan ‘Ianya’ 7x Ganda Lebih Agressif, Solid & Geniuss! 

SAYA NAK SEKARANG!