BERMULA BISNES KECIK² DARI RUMAH, KINI DAH JADI BISNES 6 ANGKA SEBULAN!

Jom ketahui 5 secret weapon yg diguna oleh founder kukis monstr ni!

@Nurul Fatin Mohamed pada Monster dulu start buat skit2 kat umah, bila passion semua boleh buat kan? tapi masa tu buat brownies bkn biskut. Itupun time seasonal jer laku, lepas seasonal krik.. krik.

Sejak university lagi, dia memang berbisnes, jual cupcake,kek befday, kek bertingka2 pun dia boleh buat.. Target market dia bukan setakat student tpi lecture2 pun beli dengan dia.

Dia start kenal dengan sifufbads pun, bila kawannya suggest suruh pergi belajr. Tak fikir lama, dia join dan Alhamdulillah memang ada perubahan, bisnesnya boleh cecah RM20k sebulan. Kira okla tu kan untuk orang baru.. tapi hari ni bisnes dia berkemampuan untuk capai lebih 6 angka satu bulan!

Dan ini antara strategi yang dia gunakan untuk gandakan sales :-

#1 PACKAGING

Yang look international, professional, attractive.. Untuk packaging shj dia buat research khas. Dan make sure agent2 nya gunakan logo ni, supaya lebih senang utk jual dan lebih trust.

#2 QUALITY PRODUK

Dia hasilkan kek brownies yang berkualiti tinggi, bkn kek yg skdar buat! Siap join khusus bakery lg selama 3 bulan untuk asah skill dan utk beri value tbaik pd customernya! So, kemampuan biskutnya akan di repeat order adalah tinggi!

#3 REBRANDING

Dia rebranding jenama dia. Brownies monster cookies to, monstr.my! Lebih simple, lebih diingati, dan ofkos lebih padu! Kaler brand dia yg kuning tu pun dia start dgn research spaya betul2 ‘tangkap’ mata audiens utk membeli.

#4 RESEARCH DEVELOPMENT

Dia buat research sebelum start utk jual kukis ni. Tengok pada apa yg demanding skrg especially utk anak muda. Dan research ni bukan sekejap tp lama. Ofkos utk makesure dia dpt produce the best product for customer!

#5 FUNNEL STRATEGY

Dari jualan direct kepada pelanggan secara online, dia develop agent. Itupun selepas dia buat rebranding balik. So, kat situ ada 2 wing.. wing 1 – sales sendiri. Wing 2 – dari agent.

INGAT! Berbisnes bukan senang, tapi dengan ada ilmu InshaAllah jadi senang untuk korang berbisnes dgn tenang~~

Korang dapat sesuatu kali ni? Komen “got it!”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!