BERMULA DARI ZERO, 5 SECRET BAGAIMANA XIERRA GROW 6 ANGKA SEBULAN..

Dulu ‘ulat buku’ dan zero in bisnes, sekarang tauke baju sukan dgn sales bulanan hit 6 figures! Mcm meniipu jer??

Rilek..

Rilek..

Org tua2 kata “jangan benci sangat, nanti lama2 sayang!” Haa…betul lahtu!

Ni nak citer pasal students sifufbads, sport muslimah trendy abad ini @xiera.official. Siapa sangka ahli kimia yg jenis bercinta dgn buku, ZERO pasal bisnes. Dia tak de hati nak bisnes tapi sebab niat nak tolong suami masa tu, lama2 TERonz jugak. Sebelum ni tengok orang menjual just letak gambar dan harga je.. lain2 bisnes punya  hal dia taktahu..

Dulu dia pernah keje, lepastu berhenti bukan sebab nak bisnes pun… Mmg minat sukan! Macam yg Sifu cakap , kita nak bisnes ni buat ikot apa minat kita…kalau lari bidang pun, masih cari passion… Cuma biasalah orang bila dah sekali tu applied menjadi, rasa selesa. Taknak pergi kelas dah! Haha..

Sales yg mula rm200, lepastu naik rm3000 lepastu naik lagi. Tapi, tiba2 ada ujian bisnes drop tahun lepas.. Dia hampir GIVE UP and malas jugak lah nak bisnes sebab duit yg ada cukup2 utk bayar sewa kedai je!

Korang pernah macam ni ?

Sejak  dari kejadian tu, dia kalut datang semula masuk kelas.. sampai skrg!

Korang mesti nak tahu apa ‘secrets’ Xiera ni berkembang laju kan? Ni sifufbads share :

#1: BE UNIQUE

“Kalau brand kau nampak same je mcm org lain, mmg sakit. Be different” Dia siap pergi kelas design, sendiri lukis maa! Very unique. So, ada identity sendiri bila orang nmpk design tu je,dah tahu “ini mesti xiera punya!”. Power kan?

#2: NICHE MARKETING

Sifu nasihatkan micro-niche kan bisnes tu, kecilkan lagi..so dia decide focus pada sport attire muslimah aje..tak de lah semua jenis pkain sukan nak di jual . dan strategy ni menjadi!

#3: STRATEGI LAUNCHING

Tips ni pulak paling berkesan..mana taknyee belum launch lagi da licin! Hasil masuk kelas belajar launching p,dia survey demand orang dan bila dah kenalpasti siapa audience level kite, so jadi senang nak close. Tak tipu!

#4: TEKNIK MATCHING

Jual khas utk org yg suka sukan mcm hikers, cikgu, student2 sekolah. Bila kita dah tahu nak target golongan ,so orang akan repeat membeli!

#5: POSITIVE CIRCLE

The last one is create a circle..betul sangat! kite perlukan circle, untuk bakor semangat dan sharing2 ideas..lagi2 masa tengah down taktahu nak buat apa!

So, ini lah antara 5 SECRETS punca bisnes grow cepat!! Dan kini…..

Alhamdulillah, tahun lepas sales dah berjaya hit 6 angka bulanan! Yg mana dia sendiri pun tak sangka rezeki..Dgn tulang belakang 2 org staff je tuh, dpt kembangkan lagi bisnes dia tahun ni insyaAllah! PKP pun takde hal,bisnes tetap jalan!

 “Saya selalu berangan nak naik hotseat sebab sangat terinspirasi dgn kejayaan Neelofa & Erna Dexandra masa seminar dulu2 tu..”

Ternyata, angan2 jadi kenyataan lepas dia jadi HOT SEATER utk Seminar Online sifufbads minggu lepas! Bukan senang Sifu nak jemput tau!

Nasihat utk orang yg baru nak berjinak  bisnes.. “Bisnes ni, bukan utk sales semata tapi, make sure boleh bayar sewa, bil & gaji pekerja. Jadi bila nak mula bisnes, tanya diri dulu..Bersedia tak nak hadap semua tu?”

Itulah citernya. Semoga korang terinspirasi dari story ni!

Nak tau la, apa citer bisnes korang sekarang? Cer share..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!