Eh..Eh..Eh, Akak Muda Lagi Lar…

aliza

Harini saya nak citer sikit mengenai bisnes akak ni..

Diberi nama Aliza Mohd Noor, biasa org panggil Kak D. Beliau adalah owner produk Dafinah Collections yang membekalkan produk berjenama INNER MAGIC.

Dulu, beliau pernah bekerja di sebuah syarikat MNC sebagai Manager. Dah 18 tahun kerja kilang, gaji pon dah RM5k/month.. tapi, walaupon gaji dah besar, pangkat besar.. mulalah byk tekanan kerja, masa dgn family pun dah kurang.

Beliau mmg tak duduk rumah, asyik merantau je. Akhirnya, pada bulan Ogos tahun 2013, beliau ambil keputusan utk berhenti kerja selepas sales bisnes beliau dah meletop!

Bagaimana beliau start buat bisnes online?

Sejak tahun 2009 lagi, beliau sudah mula berjinak2 dgn bisnes online.. macam2 jenis produk dah dijual. Alhamdulillah, walaupun berniaga secara PART TIME je.. sales agak selesa masa tu. Tapi, beliau tak berani nak buat FULL TIME lagi.. sbb byk komitmen.

Sehinggalah pada tahun 2012, beliau berjaya jual satu produk INNER MAGIC. Beliau jual secara online je, belajar FB ads pun sendiri je, itu pun sales dah byk.. sbb ramai agen.

Itulah antara strategi yg beliau gunakan untuk jual produk tersebut. Ramaikan AGEN!

Selepas dah gunakan segala teknik yang dipelajari, sales INNER MAGIC nya meletop2! Agen pon dah bertambah ramai. Niat asal nak buat produk baru terkubur mcm tu je. Dgn INNER MAGIC je pon dah kelam-kabut! Fuhh.. sampai beliau terpaksa berhenti kerja walaupun tak pernah ada niat pun..

Bagi yg belum pernah gunakan FB Ads, saya nak beritahu.. teknik Fb Ads ni sentiasa berubah, kita kena selalu update dgn teknik2 terkini supaya tak ketinggalan dari pesaing2 yg lain.

NAK SHARE SKIT TEKNIK YG AKAK NI GUNA

  1. Buat ads like marketing berterusan. Dia tak pnh berhenti buat dari awal, sampailah skrg.
  2. agennya berhenti jual produk dia, kluarkan produk sdri plak..huhuhuhu)
  3. Sentiasa kluarkan yg terbaru dari org lain. Especially dlm fashion. Be the first.. Org lebih igt kita
  4. Bila dah ada fans, create engagement. Boleh buat ads retarget diorang balik..
  5. Boleh buat ads, fokus pada borong. Jual borong only. Nak jual retail, buka page bakcup..
  6. Like marketing yg akak ni buat konsisten, tapi page post dia kedekut skit pada mulanya. Bila diterjah oleh sifu, mula up budget..Alhamdulilah, sales naik lagi.. ok la, tahunan million jugak.. Kalau ROI tinggi, uolls jgn takut naik budget tinggi.. Start small first..ROI cun, up ur budget..

ok la.. cukup la…Just nak bgtau, akak ni tinggalkan kerja dia sbgai org beso dlm satu syarikat, dgn gaji tak silap ribu-ribu, buat bis sendiri..MALATOP..tunggu suaminya plak bhnti kerja katanya..(ke dah berhenti?)

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

05/08/2017
Seminar Missing Chapter – Return 2017
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • CONTEST TAMAT! PEMENANG DAH DIUMUMKAN DI STORY   Sempena
  • 2016 DLM 200300K JER 2017 JADI RM77 JUTAPERFUME KETER JER
  • OMAIGAD! Rupa2nya begini rupanyer orang property buat kira2 Alhamdulillah selesai
  • Walaupon tepi jalan jer tapi tak putus2 pelanggan singgah di
  • Sijil sifufbads kompem hari2 menatap sijil ni sebab  Nak
  • JANGAN BIAR RASA TAKUT HALANG UNTUK BERJAYA   Untuk
  • YEYYEYEYE BANTAL BARU   balik Temerloh smlm tido ngan
  • 3 BULAN LAGI   Kolobrasi kali ke2 sifufbads
  • JADILAH CATUR PLAYER DAN BENTI JADI CHESS PIECE
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!