Eh..Eh..Eh, Akak Muda Lagi Lar…

aliza

Harini saya nak citer sikit mengenai bisnes akak ni..

Diberi nama Aliza Mohd Noor, biasa org panggil Kak D. Beliau adalah owner produk Dafinah Collections yang membekalkan produk berjenama INNER MAGIC.

Dulu, beliau pernah bekerja di sebuah syarikat MNC sebagai Manager. Dah 18 tahun kerja kilang, gaji pon dah RM5k/month.. tapi, walaupon gaji dah besar, pangkat besar.. mulalah byk tekanan kerja, masa dgn family pun dah kurang.

Beliau mmg tak duduk rumah, asyik merantau je. Akhirnya, pada bulan Ogos tahun 2013, beliau ambil keputusan utk berhenti kerja selepas sales bisnes beliau dah meletop!

Bagaimana beliau start buat bisnes online?

Sejak tahun 2009 lagi, beliau sudah mula berjinak2 dgn bisnes online.. macam2 jenis produk dah dijual. Alhamdulillah, walaupun berniaga secara PART TIME je.. sales agak selesa masa tu. Tapi, beliau tak berani nak buat FULL TIME lagi.. sbb byk komitmen.

Sehinggalah pada tahun 2012, beliau berjaya jual satu produk INNER MAGIC. Beliau jual secara online je, belajar FB ads pun sendiri je, itu pun sales dah byk.. sbb ramai agen.

Itulah antara strategi yg beliau gunakan untuk jual produk tersebut. Ramaikan AGEN!

Selepas dah gunakan segala teknik yang dipelajari, sales INNER MAGIC nya meletop2! Agen pon dah bertambah ramai. Niat asal nak buat produk baru terkubur mcm tu je. Dgn INNER MAGIC je pon dah kelam-kabut! Fuhh.. sampai beliau terpaksa berhenti kerja walaupun tak pernah ada niat pun..

Bagi yg belum pernah gunakan FB Ads, saya nak beritahu.. teknik Fb Ads ni sentiasa berubah, kita kena selalu update dgn teknik2 terkini supaya tak ketinggalan dari pesaing2 yg lain.

NAK SHARE SKIT TEKNIK YG AKAK NI GUNA

  1. Buat ads like marketing berterusan. Dia tak pnh berhenti buat dari awal, sampailah skrg.
  2. agennya berhenti jual produk dia, kluarkan produk sdri plak..huhuhuhu)
  3. Sentiasa kluarkan yg terbaru dari org lain. Especially dlm fashion. Be the first.. Org lebih igt kita
  4. Bila dah ada fans, create engagement. Boleh buat ads retarget diorang balik..
  5. Boleh buat ads, fokus pada borong. Jual borong only. Nak jual retail, buka page bakcup..
  6. Like marketing yg akak ni buat konsisten, tapi page post dia kedekut skit pada mulanya. Bila diterjah oleh sifu, mula up budget..Alhamdulilah, sales naik lagi.. ok la, tahunan million jugak.. Kalau ROI tinggi, uolls jgn takut naik budget tinggi.. Start small first..ROI cun, up ur budget..

ok la.. cukup la…Just nak bgtau, akak ni tinggalkan kerja dia sbgai org beso dlm satu syarikat, dgn gaji tak silap ribu-ribu, buat bis sendiri..MALATOP..tunggu suaminya plak bhnti kerja katanya..(ke dah berhenti?)

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • PROSPEK RAMAI TAPI BILA BAB CLOSING JE FAIL
  • DONGIBAP KIPIDAP  Peluang sentiasa ada bgi org yg tak
  • STOP COMPARING!   Yess stop la compare hidup korang
  • BUKU PEMALAS LAKU KERAS DALAM MASA 24 JAM JER!!3000 pieces
  • Huish pebenda KISS2 ni sipoo?    Chop! Tenang
  • THE POWER OF GUNA TAG JER!    Ehem!
  • An investment in knowledge always pays the best interest
  • JIKA SIFUFBADS NAK SHARE STRATEGI TEKNIK  TAKTIK YG TERLATEST
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!