INILAH 9 RAHSIA YG BUATKAN JAJJA BOLEH GENERATE 1 JUTA SEBULAN!

Dulu, Jajja ni buat sales sebulan RM3,000 jer. Sekarang dah cecah RM1,000,000 Sebulan!


Perkenalkan JAJA ELYANA founder kepada JAJJA CHINTA, sis Jaja mula ceburi bisness sejak umurnya 17 tahun lagi. Apa agaknye kita buat mase umur 17 tahun kan? Tp kisah Jaja bukannye bulan dan bintang je.

Keluarga Jaja dari turun temurun mmg pandai menjaga rambut. Dari situ lah mulanye sis Jaja dgn hair salon ni sejak umurnya 17 tahun lagi. Dia mula dgn macam2 kesusahan antaranya kereta dah hampir nak kena tarik. Itu pun dia lalu tiap kesusahan tu dgn yakin yg kejayaan itu pasti klu dia terus brusaha. 

Untuk nak ubah bisnes dia, mulalah menuntut dengan sifubad sejak 2016. Dgn salon buruknya di Kuala Terengganu. Dgn bisnes yg income RM3k sebulan, transform jadi salon yg income 6 angka, dan kini dah ada lebih cawangan, dan ada cabang bisnes baru, yg tukarkan bisnes Jaja & suaminya jd bisnes yg mampu capai sales lebih RM1 juta sebulan.

Jom ikuti, bagaimana Jaja kembangkan bisnes dia dari dia bermula kecil dlu.

#1 REBRANDING – Salon dia dlu, tak berapa cantik. Dlm kelas, sifu suruh dia tukar kaler brand, deko salon (cat jer), pakaian staff dgn kaler identiti brand. Biar nampak lebih trusted.

#2 LAUNCHING PLAN – Dia apply “Crash offer marketing” utk kempen launching dia, gunting RM1 mase tu. Sejak tu, orang  ramai mula datang dan ramai lg yg ketahui salon dia.

#3 SALES STRATEGY Jaja mula perkenalkan pilihan pakej kpd pelanggan yg datang, yg buatkan pelanggan puas hati kerana dorang boleh dpt smua dandanan/solek rambut dgn Jajja Chinta.

     

#4 BRAND AWARENESS Dgn strategi brand awareness berterusan, penambahan pakej dandanan baru, produk2 tambahan, repeat customer makin meningkat.

 

#5 EXPAND Bila dengan 1 branch sales dia bole cecah RM 100k, mcm mne kalau ade 2? 3? 4? Sifu suruh dia focus tambah lagi branch. Memang dia boleh capai lebih 500k sebulan dgn salon shj.

#6 BRANDING Dia mula extend brand. Dlu pernah jual serum rambut juga, tanpa jenama yg related dgn Jaja Chinta. Mula2 ok, lps tu bermasalah. Jadi, dia wujudkan Jajja Chinta Haircare, dgn bawa nama brand salonnya juga, utk cipta kredibiliti yg kuat.

#7 MANAGEMENT Awal2 dia fokus team sales, dan mmg berkembang. Lepas tu cabaran besar dlm team sales, termasuk la nak handle ramai staff sales, leadership, komitmen, cost adsvertising yg tinggi.

#8 RECRUITMENT Lepas tu, dia start develop agen. Team sales ada jalan juga, cuma tak besar. Jaja lebih focus kepada sistem agen. Full force dengan training, developing usahawan di bawah Jajja Chinta.

#9 AUDIENCE Yang melajukan bisnes Jaja ni sebab dia fokus kpd premium audien. Yg ada buying power yg kuat! Dgn kualiti produk yg bagus, dgn set kombinasinya, mmg menarik pelangggan membeli berterusan.

Dah nampak da? Byk bole belajar kan? 

 

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

No images found!
Try some other hashtag or username
FROM ZERO 2021
FROM ZERO 2021
Adakah anda usahawan yang nak laju, maju & nak buat comeback 2021 ini? Dapatkan new formula untuk bisnes anda disini!

SAYA NAK, SIFU!