“OTAK SAYA ‘PRRRAAPP’, TERBELAH DUA SELEPAS SIFUFBADS ‘TETAK’ SAYA DENGAN..”

NGERI? Yess, memang ngeri! Ngeri but true story..itulah yg diceritakan oleh Cikgu June, seorang coach yang sudah mengajar ribuan org bisnes berniaga dengan menggunakan FB mereka..

Cikgu June ni bukan calang2 orangnya. Anak2 murid beliau ada yg berjaya achieve 6-7 angka selepas apply ilmu yg Cikgu June ajar.

Tapi..apa yg membuatkan seorang coach ‘luarbiasa’ dengan jumlah followers hampir 85k ini ‘menyerah diri’ dengan Sifufbads? Apa yg Sifufbads buat sampai otak beliau ‘terbelah’ dua? (x tipu, ni Cikgu June sndiri yg cakap!)..Jom baca kisah beliau sehingga ke titisan noktah terakhir…

SIAPA CIKGU JUNE?

“Saya Cikgu June. Boleh juga panggil saya Cikgu Petir, sbb saya kuat memetir dan suara mcm petir, hehe..tapi petir saya bukan petir kosong. Petir saya ada emas di dalamnya, heeee…

Saya mengajar org bisnes berniaga menggunakan FB mereka. Seingat saya, kelas pertama yg saya buat adalah pada Nov 2014. Haa betul2, Nov 2014..

Saya follow Sifufbads ni lama dah. Dalam 2 tahun rasanya..saya siap set ‘See First’ kat page Sifufbads. So boleh kata hari2 post Sifufbads akan terjah masuk newsfeed saya. 

Sebab apa?

Sebab saya xnak ter-miss ilmu2 baru, tips2 terkini berkaitan bisnes online. Terus terang cakaplah, ilmu2 yg Sifufbads share kat page tu, ilmu2 ‘emas’ beb! Rugilah kalau sampai sekarang ni, korang yg baca cerita ni masih blom set ‘See First’ kat page Sifufbads ni. Rugi gilerrr!

Tapi masalahnya, saya ni seorang yg tamak! Walaupun ilmu2 yg Sifufbads share secara FREE kat page tu ilmu2 bernilai ‘emas’, saya rasa x cukup.

Dengan dugaan yg datang bertimpa2 atas kepala saya, saya rasa saya perlukan seorang mentor. 2015-2016, saya rasa saya banyak buang masa. Dugaan itu, dugaan ini..saya rasa down sampai rasa nak stop mengajar, nak jadi lecturer balik dan mcm2 lagilah..hmmmmm(tarik nafas panjang..)

Dan sebab itu, 2017, saya nekad, saya perlu mencari seorang mentor…

3 HARI 3 MALAM BERKURUNG DLM BILIK TANPA LAMPU..

Pernah satu ketika, saya stress sesangat! Saya rasa down giler! Down bukan sebarang down..saya down sampai saya duduk dalam bilik, tutup lampu dan duduk je dalam tu xbuat apa2. 

3 hari 3 malam saya berkurung tanpa lampu! Saya keluar utk solat je..

Kalau nak tahu..bukan senang jadi coach ni..Ada orang yg selalu mengata saya, xpuas hati dgn saya, xsuka dgn apa yg saya ajar, ilmu yg saya sampaikan..

Tapi saya tau, ada anak murid yg sgt2 berjaya dgn ilmu yg saya kongsikan tu. Dan ada juga yg kurang berjaya..itu normal..btol x?

Apa yg buat saya tertekan, masalah ni adalah masalah sama yang berulang2. Yg lebih tertekan? Bila saya x jumpa2 jalan keluar utk masalah ni.. cikgu stress tau x!

Hinggalah satu hari tu, masa cikgu dijemput makan sekali dengan Sifufbads…

Tiba2….

OTAK CIKGU TERBELAH DUA!

Yesss..terbelah dua! Tapi bukan terbelah dua betul2 sampai terpancut2 darah tu. Heee..(mesti saspen kan)..

Actually, masa tgh duduk makan sekali tu, dan cikgu luahkan apa yg cikgu nak luahkan..

Sifufbads pandang tepat ke mata cikgu..tenung dalam2, dan tiba2 beliau kata..

“CIKGU JUNE PERLU STOP ‘THIS’ AND ’THAT’!” 

–> (this and that tu merujuk pada isu2 yg cikgu lalui, huhu)

Prrraap! Penangan nasihat Sifufbads ni, seolah2 buatkan otak cikgu terbelah dua..

Sbb apa terbelah?? Sbb cikgu BARU NAMPAK!! 

Masa tu cikgu berbisik dalam hati..

“Ya Allah, kenapalah selama ni aku x nampak semua ni.!!”

Bertahun2 cikgu menderita disebabkan masalah yg hampir sama berulang-ulang..kenapalah x nampak selama ni…

And that’s my point!

Itulah sebab kenapa kita perlu berguru dgn org yg lebih hebat 10x daripada kita..sbb mereka org yg dah ada pengalaman, yg dah lalui apa yg pernah kita lalui, mereka nampak apa yg kita terlepas pandang, dan mereka ada shortcut for that solutions…

SERIOUSLY, SIFUFBADS ‘TIPU’ CIKGU RUPANYA SELAMA NI…

Iyerr betul..cikgu mmg betul2 tertipu rupanya..selama ni ingatkan, Sifufbads ni ajar FB ads jer..

Tipah tertipu rupanya..

Kalau korang nak tau, hakikatnya, kat Sifufbads ni, LEBIH BANYAK STRATEGI brbanding cara buat iklan di FB!

Siyes siyes siyes! Cikgu x tipu..

Tak sangka betul cikgu. Bila berguru dgn Sifufbads ni, baru cikgu nampak yg sebenarnya mereka ni lebih banyak tekankan pada strategi, yg mana inilah benda yg cikgu tercari2 selama ni..(psst..jgn bgtau org lain..strategi2 inilah yg buat cikgu jatuh hati dgn Sifufbads ni, hee..)

Apa yg mereka tunjuk tu sgt teratur, tersusun, nampak step-by-step apa yg perlu dibuat..senang kata saya lebih jelas dgn apa yg patut saya buat selepas ini..saya dah boleh elakkan dari terlanggar dinding yg sama berulang kali…

SAYA BOLEH CAPAI MISI SAYA DENGAN ILMU2 SIFUFBADS..

Sejujurnya, misi team saya tahun ni, saya nak reach more people, yang mana I cannot do dgn teknik saya sebelum ni. 

I can only REACH MORE PEOPLE, HELP MORE PEOPLE, kalau saya guna teknik Sifufbads..insyaAllah..

Bukan tu jer..

Skrg ni, bermula pada saat ni, saya nekad, utk rajin UPDATE PAGE dan naikkan BRANDING saya di FB PAGE. Terus terang cakap, dulu saya memang sangaaaattttt malas nak update kat page. Sebulan, ada la sekali atau 2 kali je update. Now, lepas SIfufbads tegur saya, saya dah nampk the purpose kenapa kita perlu up kan juga branding di FB Page kita..

One more thing..

Skrg ni, saya dah tau ‘nombor2’ yg perlu saya pantau dah perhatikan setiap hari. Setiap iklan yg kita buat ada KPI dia trsendiri. Jadi lepas ni, bila saya monitor, saya akan tanya team saya..”Haaaa…Ni kenapa nombor dia bawah dari KPI ni??” Hee…

InsyaAllah benda2 ni akan membantu saya capai misi saya dan team saya..”

2 PESANAN TERAKHIR CIKGU PETIR..

PERTAMA – ilmu itu sgt penting. Kalau belum berkesempatan belajar dgn Sifufbads, pastikan set ‘See First’ kat page Sifufbads. Percayalah, kat situ, banyak sgt ilmu mahal yg mereka share setiap hari. X follow, rugi..sbb cikgu pun sedut banyak ilmu kat situ..

KEDUA – ada masa ilmu ini perlu bertalaqi. Kalau saya, inilah shortcut utk saya serap ilmu2 mahal ni dgn cepat dan lebih berkesan. Jangan takut melebur utk ilmu..insyaAllah ada hasilnya..

Haaa amacam, dapat something dari cerita Cikgu June ni? Cuba share sikit apa yg korang dapat dari story ni..try utk relate kan dgn situasi bisnes anda hari ni..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Korang mesti dah sedia maklum yg database ni sgt penting
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..