Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

“Sebagai Owner Bisnes, Aku Tak Boleh Mengalah Walaupun Kerugian RM550k!”

Diterbitkan pada Jan 19, 2017 oleh

Harini Sifufbads nak kongsikan kisah yg sgt memberikan inspirasi, especially untuk anda bisnes owner, yg hampir giveup dan muflis!

Serious matter ni! Ini kisah benar, yes real story! Coretan jujur sejujurnya.. Org kata tulisan dari hati lah ni..

Jom kita layan kisah beliau..

“Assalamualaikum.. Nama sy Norsyahirah Mohd Hidzir lebih dikenali sebagai Aira Panacea..”

“Saya mmg mengikuti sifufbads sejak mula2 jinak dgn bsnss online, iaitu 4 tahun yg lalu, tetapi saya tidak pernah attend seminar sifu!Saya hya belajar fbads melalui blog sifufbads je. Itupn da amazing! Alhamdulillah, time tu saya berjaya buat ads dan raih keuntungan dgn mudah ssgt pd masa tu..”

“Tp syg, kegumbiraan tu tak bertahan lama. Keadaan mula berubah dr tahun ke tahun ads saya smkin kurang menjadi, tension! kos ads makin mahal! respond plak makin kurang! Krik krik sungguh…”

“Time ni mmg panic, dah mcm nak gulung tikar! Nak muflis! Tp sy berjaya comeback!Bangkit dr kejatuhan.. dari sales rm10k-12k sebulan meningkat ke rm40k-70k sebulan dan kini alhamdulullah sy brjy capai 6 angka pertama setelah hampir muflis ritu..”

“Now this is where the story begin.. Sy mula tubuhkan Panacea Beauty pd 2013. Sblm ni gitu2 je.. Sy buat kputusan utk lebih serious! Lebih kedepan! Dan time tu mmg rasa konfiden ssgt, Wlupun hanya berbekalkan ilmu fb ads yg dipelajari dr blog sifu, di fanpage dan tips2 dr email.. Alhamdulillah, tak ku sangkal lg, sales menjadi! Eksaited ssgt!”

“Okay, part ni yg rasa geram je kalau nk bercerita.. Tp nk buat mcm mana, itulah pengalaman dan pengajarannya.. Begini, pd tahun 2014.. Ini adalah zaman kemewahan saya.. Serius.. Masa ni mmg senang betul, nak beli apa semua dpt.. Dah mula berbisns ala-ala diva.. Bila fikir balik, mmg bodoh betul! Baru setahun jagung dh mula nk invest mcm2… Stress betul bila ku kenang kembali..”

“Diriku diuji Allah, ku terima tamparan yg sgt dasyat! Astagfirullah.. 2015 adalah tahun kejatuhan saya.. Semua investment saya xmenjadi! Habis ditipu sana sini! Dgn masalah gstnya lagi.. Sedih.. Sejarah hitam yg tk sggp sy nk igt balik..

  • kerugian dr pelaburan rm200k
  • ditipu penganjur event rm50k
  • kereta mewah dicuri rm200k
  • paling teruk tepaksa ambil keputusan recall/ tarik semula produk akibat dr bahan organic yg
  • xberkesan rugi rm100k
  • kuasa beli mula kurang sejak gst diperkenalkan
  • jualan merosot.. hampir setiap bulan rugi n terpaksa toppup dgn duit simpanan..

Kerugian lebih setengah juta!

MashaAllah.. Tak ku menduga, sehinggakan duit simpanan pun kering..”

“Tahun lepas.. akibat tragedi mengerikan tu, sy mula berfikir, tak kira apa pn yg berlaku, sy perlu bangkit, perlu teruskan perjuangan sy.. Sbgi owner bisnes sy tak boleh berdiam diri! Kena buat sesuatu! Sy mula bertindak, masuk kelas2 teknikal fb ads.. sebelum masuk kelas sifufbads, byk kelas dah saya pergi.. Dh mcm2 sifu sy jumpa! Cumanya selepas keluar kelas, still xnampak apa teknik yg boleh lonjakkan sales saya cuz kebanyakkan kelas fb ads belajar cara buat fb ads, cara baca data and so on..”

“Dari situ saya mula berfikir kenapa saya xjoin je seminar sifufbads sedangkan satu masa dulu blog sifu lah yg saya rujuk utk buat fb ads sehingga menghasilkan jualan 6angka sbulan! Tnpa ragu2 lagi, april 2016 saya masuk chapter M.. OMG! AMAZING!SUPERB! Mmg wowww habis… Sbb first time saya dgr nama teknik yg pelik2, yg xpernah saya dgr sebelum ni..teknik woren, rempit, hantu, buzz.. Mmg tertarik! Rasa nk tahu ssgt apa bnda lah teknik ni.. Time tu mmg eksaited, rae seronok cuz saya tahu teknik2 ni la yg sy perlu belajar utk lonjakkan sales saya.”

“Serious talk.. Seminar 2 hari tu mmg penuh dgn ilmu, malah first time saya jumpa sifu jamal dan terasa berkat bila menuntut ilmu berguru ( sebelum ni curi2 ilmu dr blog sifufbads je). Bila berguru depan2 mmg rasa lain.. Boleh feel ‘aura’ tu..” Time tu dah mula nampak dgn jelas cara utk kurangkan kos ads dan dptkan roi tinggi.. Sifu ada share bbrapa teknik, dn saya rasa ia sgt ssuai utk buat sales ramadan.. saya trus praktik teknik sifu yg pelik2 tu, tak sangka… Alhamdulillah sales meningkat 300%!”

“Siapa sangka, rezeki Allah tu rahsiaNya.. Yg pnting usaha, jgn giveup! Now dlm tempoh 6 bulan sy berjaya kembangkan niche perniagaan saya. Kalau dulu Panacea Beauty hanya pasarkan produk kecantikan, sekarang saya berjaya tubuhkan Panacea Beauty SPA utk niche servis dan Panacea Style utk niche pakaian.. Syukur pd Allah krn buka hati sy utk mnjd anak murid Sifu Jamal..”

Itulah sedikit perkongsian drpd owner bisnes Panacea yg dlunya hampir bankrupt! Muflis! Tp berjaya comeback, dgn lebih ganaz.. very inspired story.. Oh sblm terlupa, beliau ada beri sedikit nasihat, khs untuk fans Sifufbads..

“Nasihat drpd sy utk fans Sifufbads.. Perkara yg membezakan kita dgn org lain ialan ILMU & TINDAKAN. Org berjaya sentiasa upgrade ilmu dan membuat tindakan. Dalam proses menuju kejayaan ‘biar SLOW, tp jgn STOP’. Kerana kejayaan adalah milik org yg xpernah berhenti mencuba!”

Itu 100% nasihat drpd dia ye, bukan Sifufbads..

Kesimpulannya, untuk berjaya dlm business, jgn sesekali BERHENTI, teruskan… Jgn cepat mengalah, sbb tu kena ‘BUAT SAMPAI JADI!’, Setuju?

Kisah2 camni elok dikongsikan pada rakan2 yg lain, kasi bakor sikit.. kita bakor je!

Komentar (2)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!