Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Hidup Kak Mi dan Suami Seperti Jatuh Ditimpa Tangga…

Diterbitkan pada Jan 20, 2017 oleh

Sampailah ape? Nanti dlu.. Relax.. Nak citer la ni.. Cumanya, Sifufbads harap, anda smua amek manfaat.. Boleh?

Ok.. Ready? Jemput baca..

Assalamualaikum..

Nama diberi Nurul Aimi Bt Mohammad Kamil, boleh paggil Aimi atau Kakmi.. Berumur 29 tahun, kelulusan Degree Applied Chemistry UITM Shah Alam, merupakan seorang suri rumah sepenuh masa yang xpernah bekerja. Sudah berkahwin dan Mempunyai Dua orang anak.

Semoga serba sedikit cerita dapat memberikan inspirasi kepada semua orang terutamanya wanita surirumah.

Kak mi merupakan seorang surirumah. Walaupun tidak pernah bekerja ia tidak mematahkan semangat Kakmi untuk jana income. Kak mi mmg sgt tercabar bila persepsi negatif org ramai terhadap golongan surirumah. Dari sebab itu Kak mi paksa diri bangkit utk buat duit disamping jaga Anak depan mata.

Biz pertama yang Kakmi buat adalah biz MLM pada tahun 2012, di mana semua akui biz ini perlu cari ramai org utk bina team. Disebabkan Kak mi hanya suri rumah, kehidupan tanpa sosial dan xjumpa ramai org menyebabkan agak sukar Kak mi nak cari org.

Kak mi bina page dan run fbads, masa ni ilmu yg xseberapa ada, semua dpt hasil dr carian google cara buat fbads. Alhmdullillah, biz MLM mmg masyuk, ribu riban Kakmi dpt hasil dlm biz ini.

Di samping itu juga Kakmi cr juga buat biz lain sbb kak mi pikir jangka masa akn dtg, memandgkn biz MLM makin lama makin tepu. Untuk cari kerja mmg Kak mi xnk, sbb anak2 adalah antara PUSH FACTOR Kak mi untuk tidak bekerja makan gaji.

Kak mi dan suami struggle buat biz. Selepas itu untung yg ada dr biznes MLM, Kak mi buat biz keropok.

Sewa 2500 , wajib buka setiap hari dari pagi smpai 11 malam..

Masa tu ank sulung Kakmi br 6 bulan, Kakmi bawa bersama, smbil jual keropok Kak mi dukung anak.

Ada masa kakmi buka booth di karnival, jual pelbagai jenis barangan kesihatan & kecantikan. Buka dr jam 8 pagi hingga 12 malam.

Ada yang simpati, beli brg Kak mi jual sbb sedih tgk smbil dukung anak kecik. Biz keropok kami RUGI , kerugian 2k…

Kak mi terpaksa tutup kedai..

Rasa sedih rasa ralat..

Duit simpanan yang berbaki kami buat modal biz baju baby plak… Untung ciput, byk letih dari untung… Terpksa tutup jugak, try biz lain plak..

Buat plak biz tudung.. dgn buat biz tudung, dpt tukang jahit xjujur, dia salah jahit then kami pulangkan smpai sekrg dia xbg bagi balik..

Dalam masa yg sama Kak mi juga terlibat dlm biz emas, kerugian beratus ribu ringgit, kene tipu lg.. Buat saham plak, rugi 20k..

Allahu, smpai kami suami isteri menangis mengenangkan nasib kami dlm biz. Kakmi dah hampir putus asa sebnrya, Kak mi isi borang kerja, Alhmdulillah dpt kerja bahagian Makmal di hospital KPJ, tp bila dah dpt kerja fikir byk kali, ada ank dua org yang masih kecil..

Tegakah Kak mi tinggalkn mereka pada org lain??

Dari sinilah tercetusnya idea untuk membuat produk sendiri. Hasil formulasi dengan campuran organik habbatus sauda maka muncullah Imanni Skinz. Imanni Skinz ini merupakan talian hayat terakhir kami…

Di sini kami nekad untuk usaha bersungguh-sungguh kerana kami sudah tidak mempunyai apa2 lagi, kalau x menjadi yang ni bertambah lagi hutang kami … Hasil dari istikharah stp hari. Duit yang ada hasil dari sisa pinjaman, semua duit simpanan dah habis digunakan utk biz..

Disebabkan duit untuk marketing Kak mi dah tiada, maka Kakmi lebih byk kn personal branding dan bina team.. Dari 10 orang team shj, bermula dgn sahabat2 kakmi, skrg berkembang lebih 500 orang agent, 100 orang stokis dan 14 orang Master stokis dalam masa 6 bulan shj, seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Acheh.

Memula Kak mi buat biz IMANNI SKINZ ni, Kak mi mmg duit dah x berapa nak ada utk marketing, Kak mi cr sifu yg tawarkan service murah kononnya dpt membantu, tp hakikatnya kak mi rugi duit, masa dan tenaga disitu.. Mmg xmembantu…

Kak mi mula buat fb ads selepas sebulan run biz Imanni skinz, ilmu yg dpt melalui google dan video Sifufbads. Masa tu Kak mi xjoin lg kelas, Kakmi byk mencari ilmu sendiri, beli buku sifu , tgk video dan Google. Satu persatu Kak mi buat apa yg sifu ajar dlm video. Alhamdulillah, masa tu walaupun kakmi xpergi kelas lg, sale dah meningkat ke 42,000 sebulan.

Then Kak mi dan suami decide masuk kelas, sbb Kak mi nak brandingkan lg Imanni Skinz. Chapter M OGOS 2016 kelas pertama Kakmi. Then, Kak mi decide join THE APPRENTICE September 2016..

Masa kak mi join kelas tiga hari tiga malam tu.. SUBHANALLAH..

Mmg byk ilmu baru yang Kak mi serap , banyaknya yang Kakmi xtahu.. Selama ni Kak mi buat ads suka hati je, bila Kakmi join kelas , buka mata Kakmi ttg ilmu fb ads.

Sampaikan Kak mi kena telan 4bj panadol, balik dari kelas Kak mi dah mcm nak demam.. Kakmi run terus ilmu yang Kak mi dpt tu, Alhmdulillah, hasil dia memang WOW, sale team Imanni Skinz september lebik kurang 168k, dengan jualan 4000 item habis tu pon xcukup, sebab banyak permintaan. Ramai PM nak jd dropship, agent dan stokis.. Alhmdulillah

Sale october dalam 250k.

Gathering pertama dgn sifufbads, sifu bg lagi idea supaya Kak mi brandingkan lg IMANNI SKINZ..

Kakmi tambh budget markting dan Kak mi apply semua teknik yg sifu ajar, teknik gambar byk, buat video, like marketing dan lain2, Alhmdulillah sale october dlm 390k.

Dan masa sesi terjah kedua Sifufbads, Kak mi nak sahut cabaran Sifufbads supaya meroket lebih lagi dengan sasaran kami sale team IMANNI SKINZ 500k..

Allahumma amin thumma amin…

Skrg stok brg bnyak dah habis, Kak mi meroket lg dgn tambah brg dan berharap dapat siap sebelum january 2017 insyallah..

Smbil menaip sambil mengalirkan air mata mngenangkan susah senang kami dgn biz ini..

Alhamdulillah dengan pencapaian biz ni, Kak mi dah boleh buktikan surirumah juga boleh berjaya, skrg Kakmi dah mempunyai office sendiri, HQ IMANNI SKINZ di Senawang, Negeri sembilan, husband Kak mi pon dah berhenti kerja occupational therapist di HOSPITAL PAKAR KPJ, kami focus buat biznes, Kak mi juga mempunyai staf yang skrg mmg byk menolong kami selesaikan urusan pengeposan yg selama ini byk kami uruskan sendiri smpai sakit demam.

Syukur juga melalui biznes ini kakmi SHARE rezeki kami melalui hadiah EMAS buat team kakmi yang majoritinya Surirumah. Lebih kurang 50 GRAM Hadiah emas dan 10 handbag buat team kakmi yg meroket buat sale bulan lepas, ALHAMDULILLAH.

Syukur sgt.. Alhmdulillah, Allah mudahkan urusan Kakmi join kelas Sifufbads, Kakmi dari yang xtahu apa2 tentang dunia fb ads, Alhmdulillah diberi ilham melalui MENTOR. Bagi Kakmi pentingya mencari mentor yang PROVEN, insyALLAH semua usaha akan membuahkan HASIL.

TERIMA KASIH sifu bagi ilmu yang HEBAT tentang copywriting, Headline dan teknik2 HEBAT dan semua team Sifufbads yg banyak membantu masa kelas. Bagi pendapat Kak mi Sifufbads mmg mengajar mmg mcm seorg guru, mereka akan agar dr A-Z, ajar smpai kita hadam dan paham..

BUAT SAMPAI JADI!! Allah Maha Melihat, insyAllah segala usaha tanpa jemu membuahkan HASIL.

Nasihat kak mi pada golongan surirumah terutamanya, Bangkitlah berniaga walau perniagaan apa sekalipun,

Buktikan ANDA SURIRUMAH PROFESSIONAL!

SEKIAN PERKONGSIAN DARI KAK MI, MOGA DAPAT MEMBERIKAN MANFAAT.

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!