KERANA “CEMBURU” SUAMI, WANITA INI TERUS QUIT ENGINEER…

Percaya atau tidak, kadang2 kita ni jadi bersungguh2 nak buat bisnes bila ‘cemburu’ tengok org sekeliling dah maju, dah boleh bli aset sndiri. Kita susah payah bersiap pagi2 untuk pergi kerja.. Sedangkan ‘mereka2’ ni ada masa untuk santai pagi, kan??

Ini lah yg dirasakan oleh sis Farah Ramzi founder teraskincare.hq .. Dia rasa terbakor dan tercabar bila tengok suami dan adik beradiknya ada life yg best dan income masyuk jer(mula2 berbisnes dulu tough jgk)

Dari situlah dia nekad quit, walaupun kerja dah ‘sedap’ engineer plak tuu.. Sis ni nak resign jugak, dan start buat bisnes sendiri.

Tapi… Starting nya tak seindah mcm yg disangka. Ada banyak cabaran bgi org yg baru nak start buat bisnes..klau nak cter tu panjang sgt?

FIRST TIME BERGURU, TERUS JATUH CINTA!

“Saya tak pernah pergi mana2 kelas, sebab takde sebab yg kuat untuk pergi belajar, rasa macam buang masa…Tapi dgn sifufBads ni, saya jadi seronok dan perasaan membuak2 utk belajar lbih lg..” Katanya…

Kalau nak tahu, sis Farah ni tak suka berguru? dan tak pernah join mana2 kelas pun, tapi lepas dia join sifufBads terus fall in love!

Lepas balik je berguru, dia terus mulakan step dan buat sampai jadi.. Resultnya, baru launch jer produknya terus sold out!

First day “lesap” 3 ribu unit.

Lebih mengejutkn lg, produk dia dapat sambutan di Indonesia. Wow!!

KORANG NAK TAU APA SECRETNYA???

Dalam banyak2 perkara, ini yg paling dia jaga…

=>Kuatkan relation dgn Agent dan Stokis .

Balik dari korek ilmu sifufBads tu, dia belajar 1 perkara ttg ‘Leadership’. Dari situ dia terus apply dan ajarkan pada anak2 buahnya termasuk stokis, dan agent.

Dan dia kuatkan relationnya dengan anak2 buah supaya takde gap antara mereka. Pada dia, stokis dan agent inilah yg bantu buat marketing. Sbb dgn ada nya stokist & agent setia ni, bisnes akn jadi lebih mudah…

? Korang dpt sesuatu dari kisah sis Farah ni?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Amir Mazlan says:

    yup..guide ejen cara nak dapat sales dan konsisten dapat sales.
    jangan biar diorang terkapai-kapai sendiri dan stok jadi bahan penyendal pintu : D

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!