WOW! TAK SANGKA, JUAL NASI TEPI JALAN PUN ADA WEBSITE KHAS!

Biar betul meniaga nasi tepi jalan je ada website sndri??? Yelah!. Apa tak percaya pulak! Ni nk bgthu pasal TigaBudakGemok ,Founder nya @natashahelwa . Dia owner Garsa Kitchen juga ,tapi yg ni bisnes dgn adik2 nya pula sejak 2 thn lalu.

Tak salah nak tambah bisnes , asalkan tahu cara yang betul..Kan?

Kenapa ‘TigaBudakGemok’?? Nak jadi cite “kami adik beradik suka makan dari kecik , recipe dari mak ,so terus terinspirasi!”… So dari situ laa timbul brand ni , senang orang ingat! Nama je dah unik kan? Itulah USP kami…”

Kalau korang nak tahu apa yg specialnya kedai dia ni , dia create menu yg x ada lagi masa tu. “kalau dulu saya tengok ayam goring kunyit bersepah sepah, rasa2 elok jugak we create simple dish yang sempoi dan menyelerakan! Ayam kicap mak dgn sambal gesek”!

Masa mula2 meniaga tepi jalan gerai biasa tu, dia mati akal dan almost give up jugak camne nak up kan lagi sales..??

Sampai la Tasha di advice Sifu supaya ubah game! Berani trial and error. Antaranya, dgn strategy ‘integrated marketing’ yg tembus pasaran online. Terus result berubah!

Kalau dulu mmg offline bawah pokok je, skrg TigaBudakGemok dah ada wesbiste siap delivery servis lagi tu mcm Giant Tesco dan sebagainya… Org scroll, click2 ,bayar terus sampai depan rumah! Kuasa online katanyaaa!

“At first mcm cuakkk ada ke org jual nasi lemak nasi tepi jalan tu tapi online? Sebab jual nasi set rm8 mcm tu … ada ke orang nak beli eh kalau online??….Tapi bila sy buat online , respond lagi best sebab sekali order 10-20 office,family..menjadi ! Cuak2 masa tu tapi lama2 okay hehe kita ni kalau x try mana nak tahu kan?”.

Alhamdulillah skrg dah ada lebih 8 branch !! monthly sales cecah 6 angka tiap branch tu… ??Bagi Tasha, in bisnes ni mmg kena follow the trend. Keluar dari comfort zone!!

???? So far, Anda dapat sesuatu dari sharing pendek ni?? Nak jadi mcm Founder ni jugak ke ? Cer komen NAKKKK

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!