5 Cara Tingkatkan Trust Setinggi Gunung Kinabalu (Khas Untuk Anda Yang Baru Mula Bisnes di FB)

TRUST? Benda apa tu bah? Penting ke bah? Eh, terSABAHAN plaks.. Hoho, btw of course penting! Lagi2 org baru. Anda wajib thu bgimana nk bina trust, bina keyakinan, barulah prospek yakin nk beli produk anda. Ni tips khas dari SABAH bah..

Seriously,

Bila anda bina TRUST dlm keadaan sub-conscious, mrk juga akan beli dlm keadaan sub-conscious..

“MENDE APA PLAK SUB-CONSCIOUS NI?”

Haa.. Sub-conscious ni adalah separa sedar, mksudnya.. Anda bole meyakinkan mereka tnpa mereka sedar! Dan, mrk juga akan mmbli tnpa sedar! Mrk tkde nk pikir byk dah.. Mrk bli sbb mmg mrk yakin, pecaya..

Amacam? Best ke sangat best?

“WOW, TU BEST GILA SIFU!”

So, arini SifuFBads nak kongsikan 5 tips cmne nk tingkatkan lg trust trhadap prospek anda.

[1] BUYING TRIGGER

Yes, kuatkan buying trigger di fanpage anda. Apa benda buying trigger ni? Cube search di “buying trigger” di page sifufbads ni. Ada kita kongsikan sblm ni.

[2] GUNA FORMULA CO.C.A

Ha, ingat lagi tak posting “EH COCA JE? BUKAN COCA-COLA?” Ha cari posting tu, bca dan hadamkan. Ada di page sifufbads. Tulis CO.C.A di bahagian search tu, nanti jumpa la…

[3] SOCIAL PROOF

Kena ada social proof di fanpage. So, apa cara plg cpt nk dptkan social proof? Buat contest, minta dorg komen. Buat LIVE.. Buat LIKE MKTG utk bykkan lg fans..

[4] BRANDING AWARENESS

Yes, salah satu cara bagaimana buatkan org mula tertanya-tanya dan akhirnya jatuh cinta dgn bisnes anda ialah dgn buat Teknik Hantu. Antara cara mudah bgimana nk buat branding awareness.

[5] BINA RELATIONSHIP

Jgn menjual je! Kena engage, bina relation dgn prospek anda! So cmne nk engage? Ce akhiri posting anda dgn soalan.. atau bg arahan utk komen..

Haa, faham ke faham ni?

Okay, bagus bah kau ni.. Tu bru sikit, ikutkan mmg byk lagi. Amek yg simple dan mudah utk anda fahamkan. Nk lg details, setiap point tu sila search di page sifufbads ye.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Syafiqah says:

    assalamualaikum sifu.. apa maksud Gerilla no.4 dalam Buying trigger tu?

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!