Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

“Nak Survive, Habis Kering Kontang Duit Saving Saya Guna…”

Diterbitkan pada Dec 19, 2016 oleh

“Masa bisnes saya drop tu, 6 bulan saya terpaksa bergolok gadai survive guna duit saving. Duit makan, sewa kedai, gaji staff..sume guna duit saving, sampai kering laa duit simpanan saya..kusut gilerr, hanya Allah je yg tau betapa paniknya saya waktu ni..xtau apa lagi nk wat..tapi alhamdulillah, segalanya berubah 360 darjah slps saya blaja ‘secret weapon’ dari sifufbads..”

Haaa..ni lah antara coretan story terbaru slh sorang student sifufbads yg dpt result SERTA-MERTA, hanya slps apply ‘secret weapon’ yg sifu ajar dlm seminar..dari sales 5k, melonjak naik jadi 20k!

Amacam? Nk tau apa yg die blaja? Nk tau apa story nya?

Ok jom baca kisah ‘tragis’ yg ditulis sndiri oleh owner RINO PRINTING ni…

Assalammualaikum..Nama saya Rimaaini binti Abdul Harim. Berasal dr Kota Tinggi Johor. Umur 28 tahun dan dikurniakan 2 orang cahaya mata.

Saya adalah owner Rino Printing yg terletak di Pasir Gudang, Johor. Rino Printing menyediakan service printing baju ready & custome made.

“DLU BISNES SAYA MASYUK..INCOME 30K-40K SEBULAN..”

Saya dah jalankan perniagaan dr tahun 2011 lagi.. masa tu Fb Ads ni belum femes lagi.. Saya buat iklan pakai bunting dan flyers shj. Time ni mmg masyuk dah buss.. Income sebulan pun boleh cecah 30k-40k. ..tapi langit xselalu cerah..

“6 BULAN SURVIVE GUNA DUIT SAVING..”

2014, biz kami juga diuji ketika kejatuhan ekonomi. Dan ditambah pula dgn pengenalan cukai GST. Merudum terus biz kami..Orang ramai spt takut2 nk belanja time tu…

Hampir 1/2 tahun kami survive buss guna duit tabungan…Duit tulah guna makan, bayar sewa kedai,bayar gaji pekerja dll. Sampai satu masa tu..Sewa kedai dan kereta 3 bulan tak bbayar. Gaji pekerja tpksa bg 3 kali sbb xckup duit. Mmg kusut gila kot time ni..Nasiblh owner kedai bole bwk bincng dan Kami tpksa pinjm abh duit utk byr kereta sbb surat bnk dah sampai.

“SAYA INGAT ORG YG ADA PRODUK JE LEH JOIN KELAS SIFUFBADS.”

Oleh kerana tempahan kurang..jd masa saya byk dihabiskn di depan desktop. Tetiba tgh skroll2 fb nmpk lah Sifu up cerita kejayaan hamba Allah yg sama bidang dgn saya ni. Mulanya..sy igt org yg ada product jer boleh joint kelas sifu..tp lepas baca kisah inspirasi beliau..terus saya follow page sifu spy sy tak ketinggalan utk joint next seminar sifu.

Suami kurang berminat utk hadir sgl bentuk seminar, jadinya…sayalah yg kena pergi seminar sifu pd bulan 8/2015. Tak silap saya..waktu ni lepas raya..dan duit tabungan kami mmg dah paras2 hidung. Walaupun masa ni ank sy masih menyusu bdn lagi..saya nekad utk datang ke seminar sifu demi mempertahankn buss yg kami bina hampir 4 tahun.

“NASIBLAH SIFU ADA BAGI BAJU..”

Saya dtng seminar sorang2 je….sepanjng seminar berlangsung sy mmg sgt2 semangat. Lg2 bila time hot seat cerita pengalaman diorang. terbakor beb…

Oleh kerana keterujaan yang amt sgt..sy x sedar bju yg sy pakai dah basah sbb susu bdn sy dah melimpah. Mata taknya.dr kul 7 pg sampai dah kul 8 mlm ank xnyusu. Nasiblah sifu ada bg baju(t-shirt khas utk peserta seminar)..dptlh sy tukar bju dan terus habiskn seminar sampai kul 12 mlm tak silap saya hari tu…

“RESULT SERTA-MERTA WEH!”

Balik dr seminar tu..otak ni xbhenti nak buat sgl mcm ‘secret weapon’ yg sifu ajar…

..teknik woren la
..teknik hantu la
..teknik rempit la
..teknik video la..dan mcm2 lagi..

Tapi apa yg super duper best..Kesannya terus dpt SERTA MERTA!

Bulan tu kami tak cukup tgn wei terima tempahan.. Daripada sales sblm ni 5k naik 20k. Daripada duit sales yg pg seminar ni lah sy dan suami sepakat utk masuk kelas mentoring sifufbads.

Alhamdulilah…bulan 12/2015 saya joint kelas mentoring sifu 3 hari 2mlm. Sepanjang kelas tu mmg byk input yg dapat. dan yg paling best kita boleh terus tnya direct dgn sifu. sifu mmg terbaik..mcm2 idea yg dia bg utk semua student dia.

“SUAMI TERPAKSA TAMBAH PEKERJA..”

Balik dr kelas mentoring saya upgrade lg skill marketing. dan….sales pun mkin naik korang. Sampaikn en suami terpaksa ambil pekerja tambahan utk siapkn semua tempahan yg kami terima.

Sepanjang tahun 2016 ni..bukan sahaja rezeki perniagaan kami bertambah. Tapi..Allah kurniakan kami rezeki ank juga. Time loya2, bdn xsihat pun terpaksa layan cust online. Tapi itulah nikmat yang Allah bg…Syukur Alhamdulilah.

Oleh krn marketing kami terus bjln…kami bukan shj dapat cust baru setiap hari, tetapi kami selalu terima repeat order dr cust sebelum2 ni. Dan yg paling best..apabila cust2 yg dah buat baju dgn kami syorkan kami kat kawan2 mereka pula.

Kami terpaksa menambah meja printing dan mesin tambahan utk memenuhi permintaan cust2 kami. Kami harap kedai printing ini akn mjd pilihan no 1 di kawasan pasir gudang dan kawasan2 lain jg.

“KEPADA SUME OWNER BISNES, INI NASIHAT SAYA..”

Untuk kawan2 yg masih mencari solusi mcm mna nk naikkn sales dan mempelajari sgl bentuk teknik marketing sy sgt syorkan sifu fb ads. Sifu dan team akn bimbing kita sampai jd. Yg penting kita kena btindak. Jgn duk menunggu jer yer..Fast action fast result!!!

Wah..korang baca smpai habis ye? Alhamdulillah..

So mcm mana? Anda dpt sesuatu? Nk blaja gak ‘secret weapon’ yg Pn.Rimaaini guna smpai dapat result SERTA MERTA tu?

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!