5 FORMULA UNTUK FOUNDER² PAKAIAN ‘BOOST’ SALES PROJEK RAYA 3X GANDA!

Masuk je musim nak raya.. waktu ni la korang boleh tengok founder2 niche pakaian akan start ‘bergempur’ seawal 3-4 bulan sebelum raya dari segi production, kempen marketing, taregt sales sales & sebagainya.

Tak kisahlah korang ‘org lama’ mahupun ‘org baru’… ni 5 formula yg korang boleh gunakan utk ‘kaut’ sales berganda2!

FORMULA #1 – REKRUIT STOKIS/AGEN/DROPSHIP

Kalau korang nak boost sales raya dengan cepat.. kena la pasang ‘team perang’! Tak kisahlah stokis /agen.. ataupun dropship. Biasanya, utk niche pakaian.. korang boleh rekruit dropship khas utk projek raya je. .
Yelah.. time ni la ramai nak cari duit raya kan.. dgn merekrut ‘askar’ ni secara tak langsung akan menaikkan trust brand korang.

FORMULA #2 – PAKEJ KOMBO

Korang boleh buat pakej kombo raya yg ‘cater’ kehendak customer sekaligus memudahkan diorang membeli. Time raya ni biasanya org nak ‘matchy2 dgn family, dgn pasangan, anak2.. Rebut peluang ni dgn sediakan pakej2 kombo.. utk galakkan diorang membeli lebih dari satu!

FORMULA #3 – TAMBAH PRODUK BARU

Bila raya of course.. ramai yg keluarkan produk baru, design baru. Betul? Waktu nilah korang boleh buat launching secara besar-besaran.. Tapi, nak launching kena tau strategi dan stepsnye.. takleh main hemtam je.. silap2 takde sambutan..

FORMULA #4 – FOLLOW UP EXISTING CUSTOMER

Database is king!

Waktu ni la korang kena ‘cari gali’ database existing customer! Korang boleh follow up diorang ni.. Buat promosi khas utk diorang je. Kasi diskaun, offer yg best2 yg boleh tarik minat mereka untuk beli lagi produk korang lagi raya ni!

Jgn terkejut.. ada customer yg repeat pd 1 brand yg sama je setiap kali raya!

FORMULA #5 – SPECIAL OFFER

Kalau tadi buat special offer kpd database sedia ada. Now.. buat special offer kpd ‘anak ikan’ korang atau prospek baru. Sebab dalam kalangan diorang ni mungkin dah lama ‘usha2’ produk anda, tapi mungkin belum terbuka hati nak beli… Offer yg tak masuk akal mampu menukarkan diorang ni kpd customer!

Ada yg buat bisnes pakaian kat sini? X kisah brand sndri ke, stokist ke agent…. Cer say I

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!