5 FORMULA UNTUK FOUNDER² PAKAIAN ‘BOOST’ SALES PROJEK RAYA 3X GANDA!

Masuk je musim nak raya.. waktu ni la korang boleh tengok founder2 niche pakaian akan start ‘bergempur’ seawal 3-4 bulan sebelum raya dari segi production, kempen marketing, taregt sales sales & sebagainya.

Tak kisahlah korang ‘org lama’ mahupun ‘org baru’… ni 5 formula yg korang boleh gunakan utk ‘kaut’ sales berganda2!

FORMULA #1 – REKRUIT STOKIS/AGEN/DROPSHIP

Kalau korang nak boost sales raya dengan cepat.. kena la pasang ‘team perang’! Tak kisahlah stokis /agen.. ataupun dropship. Biasanya, utk niche pakaian.. korang boleh rekruit dropship khas utk projek raya je. .
Yelah.. time ni la ramai nak cari duit raya kan.. dgn merekrut ‘askar’ ni secara tak langsung akan menaikkan trust brand korang.

FORMULA #2 – PAKEJ KOMBO

Korang boleh buat pakej kombo raya yg ‘cater’ kehendak customer sekaligus memudahkan diorang membeli. Time raya ni biasanya org nak ‘matchy2 dgn family, dgn pasangan, anak2.. Rebut peluang ni dgn sediakan pakej2 kombo.. utk galakkan diorang membeli lebih dari satu!

FORMULA #3 – TAMBAH PRODUK BARU

Bila raya of course.. ramai yg keluarkan produk baru, design baru. Betul? Waktu nilah korang boleh buat launching secara besar-besaran.. Tapi, nak launching kena tau strategi dan stepsnye.. takleh main hemtam je.. silap2 takde sambutan..

FORMULA #4 – FOLLOW UP EXISTING CUSTOMER

Database is king!

Waktu ni la korang kena ‘cari gali’ database existing customer! Korang boleh follow up diorang ni.. Buat promosi khas utk diorang je. Kasi diskaun, offer yg best2 yg boleh tarik minat mereka untuk beli lagi produk korang lagi raya ni!

Jgn terkejut.. ada customer yg repeat pd 1 brand yg sama je setiap kali raya!

FORMULA #5 – SPECIAL OFFER

Kalau tadi buat special offer kpd database sedia ada. Now.. buat special offer kpd ‘anak ikan’ korang atau prospek baru. Sebab dalam kalangan diorang ni mungkin dah lama ‘usha2’ produk anda, tapi mungkin belum terbuka hati nak beli… Offer yg tak masuk akal mampu menukarkan diorang ni kpd customer!

Ada yg buat bisnes pakaian kat sini? X kisah brand sndri ke, stokist ke agent…. Cer say I

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Marketing ni nadi pd bisnes apa2 pn mmg marketing yg
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Pssstt Korang dah tengok ke first Music Video SifufBads ni??
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
  • Memandangkan ramai yg merayurayu suh sifufBads buat sambungan LIVE tentang
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!