5 PERANGAI MILLENIAL YANG ANDA PERLU TAHU UNTUK BISNES

Ofkos bila zaman dah berubah kpd digital marketing..Karakter atau perangai audien pun turut berubah..Sangat penting utk anda sebagai owner bisnes tahu perangai bakal2 customer anda..Supaya mudah untuk anda ‘tackle’ perhatian mereka..

Jadi, disini..Ada 5 karakter generasi millenial yg wajib anda tahu..Nak tahu? Jom kita selidik 5 perangai generasi ni..

1# Tak Percaya Iklan

Generasi millenial kebanyakkan tak percaya pada iklan..Lagi2 iklan yang ‘lalu’ di newsfeed mereka berulang kali..Tambahan..Sekarang ni makin banyak iklan di FB sebagai contoh..

Sebab tu, pihak FB dah kurangkan iklan2 di FB sebab mereka nak jaga matlamat awal mereka tubuhkan fb ni…Utk orang bersosial..

2# Suka Content Marketing 

Mereka2 ni lebih suka pada content2 yang berinfomasi..Pendek kata, kita kena bagi ‘value’ terlebih dulu sebelum kita dapatkan mereka..

Banyakkan content2 marketing di page, instagram, di blog, website anda..

3# Suka pada engagement

Golongan ni lebih suka dibelai..Dgn golongan ni, anda kena banyak berinteraksi secara 2 hala dengan mereka..Contohnya, jika ada pertanyaan, anda balas..Tunjukkan anda expert dalam bidang anda..

Banyak yg boleh anda buat, untuk tingkatkan engagement dengan audience anda..

4# Social Proof

Genereasi millenial juga percaya pada sosial proof..Social proof ni adalah jumlah follower, likers, subscriber, jumlah komen yg banyak pada sesuatu post..

Jadi, untuk menangkan hati mereka ni, anda kena kuatkan social proof anda..

5# Omni-Channel Marketing..

Perangai golongan ni lebih gemar selidik dulu tentang produk..dari situ, mereka baru membeli..

Contohnya..katakan prospek anda ni nampak iklan anda dalam flyers yg anda letak atas cermin kete mereka…Dalam flyer tu, anda ada letak nama page, instagram dan website anda..

Dari situ, mereka start selidik produk di website..Dan bila berminat, mereka membeli di website anda secara online..Ni yang dinamakan omni-channel marketing..

Kalo dah tahu, share2 pd member anda yer..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Tips Kurus says:

    Terima Kasih…. tulisan dari Sifu FB Ads byk yg membuka minda saya.

    Tahniah.. teruskan menulis…

  2. Gerri says:

    What a plaeusre to meet someone who thinks so clearly

  3. tips yg betul2 berguna!!!

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

05/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Terengganu

Follow Instagram @sifufbads

  • AMARAN ORANG RAJIN DILARANG BACA CAPTION DI BAWAH Ada ke
  • Haa Nak senang dapat pelanggan Kene la buat customer kenalpercaya
  • Buat apa buang masa buat marketing yg susah2 Kalau korang
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • Setuju ke setuju sgt kalau SifufbBads cakap org yang ada
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!    Tahniah kepada yg
  • TIK TOK TIK TOK 2 HARI LAGI   Debar
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
MISSING CHAPTER IG ADS
MISSING CHAPTER IG ADS

Ketahui 5 Sebab kenapa Anda Patut Mulakan Instagram Advertising Tahun 2019 Ini, Atau Terus Biarkan Bisnes Anda “Tertinggal”Isi Form di Bawah Sekarang!