5 PERANGAI MILLENIAL YANG ANDA PERLU TAHU UNTUK BISNES

Ofkos bila zaman dah berubah kpd digital marketing..Karakter atau perangai audien pun turut berubah..Sangat penting utk anda sebagai owner bisnes tahu perangai bakal2 customer anda..Supaya mudah untuk anda ‘tackle’ perhatian mereka..

Jadi, disini..Ada 5 karakter generasi millenial yg wajib anda tahu..Nak tahu? Jom kita selidik 5 perangai generasi ni..

1# Tak Percaya Iklan

Generasi millenial kebanyakkan tak percaya pada iklan..Lagi2 iklan yang ‘lalu’ di newsfeed mereka berulang kali..Tambahan..Sekarang ni makin banyak iklan di FB sebagai contoh..

Sebab tu, pihak FB dah kurangkan iklan2 di FB sebab mereka nak jaga matlamat awal mereka tubuhkan fb ni…Utk orang bersosial..

2# Suka Content Marketing 

Mereka2 ni lebih suka pada content2 yang berinfomasi..Pendek kata, kita kena bagi ‘value’ terlebih dulu sebelum kita dapatkan mereka..

Banyakkan content2 marketing di page, instagram, di blog, website anda..

3# Suka pada engagement

Golongan ni lebih suka dibelai..Dgn golongan ni, anda kena banyak berinteraksi secara 2 hala dengan mereka..Contohnya, jika ada pertanyaan, anda balas..Tunjukkan anda expert dalam bidang anda..

Banyak yg boleh anda buat, untuk tingkatkan engagement dengan audience anda..

4# Social Proof

Genereasi millenial juga percaya pada sosial proof..Social proof ni adalah jumlah follower, likers, subscriber, jumlah komen yg banyak pada sesuatu post..

Jadi, untuk menangkan hati mereka ni, anda kena kuatkan social proof anda..

5# Omni-Channel Marketing..

Perangai golongan ni lebih gemar selidik dulu tentang produk..dari situ, mereka baru membeli..

Contohnya..katakan prospek anda ni nampak iklan anda dalam flyers yg anda letak atas cermin kete mereka…Dalam flyer tu, anda ada letak nama page, instagram dan website anda..

Dari situ, mereka start selidik produk di website..Dan bila berminat, mereka membeli di website anda secara online..Ni yang dinamakan omni-channel marketing..

Kalo dah tahu, share2 pd member anda yer..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Tips Kurus says:

    Terima Kasih…. tulisan dari Sifu FB Ads byk yg membuka minda saya.

    Tahniah.. teruskan menulis…

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..