5 Perkara Yang Mampu Naikkan Seri Fanpage Anda

NI LAH 5 PERKARA MAMPU PULIHKAN “AURA” & NAIKKAN “SERI” KEDAI ANDA

Ramai yg ada kedai, tp yg dtg atau yg masuk ke premis tu, staff, kucing atau pak guard..Ada x yg jd mcm tu? Baik mgaku cepat..Nnt Sifufbads babab kang..HEHEHE

Agak2 korg, apa yg buatkan kedai korg xde org masuk? Haaa..Tentu korg sendiri dh ada jawapan..Jgn ckp kena ‘santau’ dgn pesaing lak..Xbaik tuduh taw..

Kt sini hari ni, Sifufbads nk SHARE 5 perkara yg boleh korg lakukan utk naikkan ‘seri’ kedai korg balik..’Seri’ yg Sifufbads maksudkan ni, xperlukan korg mandi bunga ataupn sediakan pulut kuning..Tp hanya sedia 5 ‘pekakas’ ni jer..

Kalo nk taw 5 pekakas tu, korg kena baca sampai abis..

1. FEBELES SOCIAL PROOF

Korg kena wujudkan social proof di page & di kedai..Social proof di page mcm ne? Kalo di page, korg kena wujudkan postkan yg byk KOMEN…

Mesti ada yg tanya, bapa byk komen tu Sifufbads? Sebaiknya, korg cuba dptkan 100 komen utk 1 post..kemudian post tersebut di “Pin-to-Top”..

Di page juga, korg kena bykkan ENGAGEMENT & RELATIONSHIP dgn prospek atau followers..

Di kedai lak, korg kena tunjukkan kedai korg ada element “banyak”..Maksudnya, korg tunjukkan ramai org dtg & masuk kedai korg..Tunjukkan semua ni di dlm page…

Korg faham ke?

2. TESTIMONI

Selain social proof, testimoni pn korg bykkan..Testimoni korg boleh buat dlm bentuk video atau gambar..

Utk trend skrg, korg kena perbanyakkan video testimoni kerana dgn video, prospek lebih trust berbanding gambar..

Stakat ni, korg faham?

3. CHARACTER PUKAU

Di page, korg kena wujudkan satu character yg boleh customer korg ingat..

Sbagai contoh, Caryazara gunakan character Kak Nik..Sampaikan customer dtg ke kedai cari sape Kak Nik ni..

Sama gak Marshmallow, mereka gunakan character Kak Ton..So, dipage di kedai..Korg kena guna character yg sama…

Korg dh ada character ke? Apa nama nye?

4. HEAD OF CREDIBILITY

Utk korg yg ada kedai..Korg kena wujudkan & naikkan CREDIBILITY dipage dan dikedai..Mcm ne nk naikkan credibility ni?

Contoh credibility yg boleh masukkan dlm page adalah gambar staff uniform, gambar profesional atau gambar aktiviti di kedai…

5. AUTHORITY BOOSTER 

Kalo ada org2 yg ber-authority yg pernah dtg ke kedai, korg boleh up kt page…

Sapa org2 authority tu? Biasa org yg ber-authority ni adalah artis2, MUA, ahli politik, VVIP ataupn org2 berpengaruh..

Stakat korg bukak kedai ni, da tak org2 authority yg dtg kedai korg?

Ok.. ikutkan ada banyak lagi, tapi cukup la anda guna 5 perkara ini dulu. Praktiskan dan konsisten post di page anda. InsyaAllah, page anda akan nampak lebih berseri2. Orang pun suka stay kat page anda lebih lama.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Temerlove says:

    Tq sifu.. byk perkara nak belajar pasal page ni..

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Kita dah buat mcm2 dlm bisnes kita dah usaha sehabis
  • Cuba TAG guru bisnes anda di bwh   ILMU
  • Dalam 1000 orang yang nak jadi usahawan hanya 100 orang
  • Kalau anda tak pernah buat silap maknanya anda tak pernah
  • Tak guna idea setinggi gunung kinabalu tapi masih lagi tiada
  • Esok sifufbads bkl berkongsi teknik2 digital marketing plg proven kpd
  • ORG SUNGAI PETANI MMG SEMPOI   Hari niSifufbads terjah
  • SOON  SEMINAR TDM TEKNIK DIGITAL MARKETING BKL UPGRADE SKILL
  • SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN   Ni Sifufbads saja nk
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING

Jika Sifufbads buat kelas khas, yang dinamakan Teknik Digital Marketing (TDM), untuk boostkan lagi sales anda sehingga 2 – 3 kali ganda, dengan teknik Digital Marketing, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..