5 Perkara Yang Mampu Naikkan Seri Fanpage Anda

NI LAH 5 PERKARA MAMPU PULIHKAN “AURA” & NAIKKAN “SERI” KEDAI ANDA

Ramai yg ada kedai, tp yg dtg atau yg masuk ke premis tu, staff, kucing atau pak guard..Ada x yg jd mcm tu? Baik mgaku cepat..Nnt Sifufbads babab kang..HEHEHE

Agak2 korg, apa yg buatkan kedai korg xde org masuk? Haaa..Tentu korg sendiri dh ada jawapan..Jgn ckp kena ‘santau’ dgn pesaing lak..Xbaik tuduh taw..

Kt sini hari ni, Sifufbads nk SHARE 5 perkara yg boleh korg lakukan utk naikkan ‘seri’ kedai korg balik..’Seri’ yg Sifufbads maksudkan ni, xperlukan korg mandi bunga ataupn sediakan pulut kuning..Tp hanya sedia 5 ‘pekakas’ ni jer..

Kalo nk taw 5 pekakas tu, korg kena baca sampai abis..

1. FEBELES SOCIAL PROOF

Korg kena wujudkan social proof di page & di kedai..Social proof di page mcm ne? Kalo di page, korg kena wujudkan postkan yg byk KOMEN…

Mesti ada yg tanya, bapa byk komen tu Sifufbads? Sebaiknya, korg cuba dptkan 100 komen utk 1 post..kemudian post tersebut di “Pin-to-Top”..

Di page juga, korg kena bykkan ENGAGEMENT & RELATIONSHIP dgn prospek atau followers..

Di kedai lak, korg kena tunjukkan kedai korg ada element “banyak”..Maksudnya, korg tunjukkan ramai org dtg & masuk kedai korg..Tunjukkan semua ni di dlm page…

Korg faham ke?

2. TESTIMONI

Selain social proof, testimoni pn korg bykkan..Testimoni korg boleh buat dlm bentuk video atau gambar..

Utk trend skrg, korg kena perbanyakkan video testimoni kerana dgn video, prospek lebih trust berbanding gambar..

Stakat ni, korg faham?

3. CHARACTER PUKAU

Di page, korg kena wujudkan satu character yg boleh customer korg ingat..

Sbagai contoh, Caryazara gunakan character Kak Nik..Sampaikan customer dtg ke kedai cari sape Kak Nik ni..

Sama gak Marshmallow, mereka gunakan character Kak Ton..So, dipage di kedai..Korg kena guna character yg sama…

Korg dh ada character ke? Apa nama nye?

4. HEAD OF CREDIBILITY

Utk korg yg ada kedai..Korg kena wujudkan & naikkan CREDIBILITY dipage dan dikedai..Mcm ne nk naikkan credibility ni?

Contoh credibility yg boleh masukkan dlm page adalah gambar staff uniform, gambar profesional atau gambar aktiviti di kedai…

5. AUTHORITY BOOSTER 

Kalo ada org2 yg ber-authority yg pernah dtg ke kedai, korg boleh up kt page…

Sapa org2 authority tu? Biasa org yg ber-authority ni adalah artis2, MUA, ahli politik, VVIP ataupn org2 berpengaruh..

Stakat korg bukak kedai ni, da tak org2 authority yg dtg kedai korg?

Ok.. ikutkan ada banyak lagi, tapi cukup la anda guna 5 perkara ini dulu. Praktiskan dan konsisten post di page anda. InsyaAllah, page anda akan nampak lebih berseri2. Orang pun suka stay kat page anda lebih lama.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Temerlove says:

    Tq sifu.. byk perkara nak belajar pasal page ni..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!