5 Perkara Yang Mampu Naikkan Seri Fanpage Anda

NI LAH 5 PERKARA MAMPU PULIHKAN “AURA” & NAIKKAN “SERI” KEDAI ANDA

Ramai yg ada kedai, tp yg dtg atau yg masuk ke premis tu, staff, kucing atau pak guard..Ada x yg jd mcm tu? Baik mgaku cepat..Nnt Sifufbads babab kang..HEHEHE

Agak2 korg, apa yg buatkan kedai korg xde org masuk? Haaa..Tentu korg sendiri dh ada jawapan..Jgn ckp kena ‘santau’ dgn pesaing lak..Xbaik tuduh taw..

Kt sini hari ni, Sifufbads nk SHARE 5 perkara yg boleh korg lakukan utk naikkan ‘seri’ kedai korg balik..’Seri’ yg Sifufbads maksudkan ni, xperlukan korg mandi bunga ataupn sediakan pulut kuning..Tp hanya sedia 5 ‘pekakas’ ni jer..

Kalo nk taw 5 pekakas tu, korg kena baca sampai abis..

1. FEBELES SOCIAL PROOF

Korg kena wujudkan social proof di page & di kedai..Social proof di page mcm ne? Kalo di page, korg kena wujudkan postkan yg byk KOMEN…

Mesti ada yg tanya, bapa byk komen tu Sifufbads? Sebaiknya, korg cuba dptkan 100 komen utk 1 post..kemudian post tersebut di “Pin-to-Top”..

Di page juga, korg kena bykkan ENGAGEMENT & RELATIONSHIP dgn prospek atau followers..

Di kedai lak, korg kena tunjukkan kedai korg ada element “banyak”..Maksudnya, korg tunjukkan ramai org dtg & masuk kedai korg..Tunjukkan semua ni di dlm page…

Korg faham ke?

2. TESTIMONI

Selain social proof, testimoni pn korg bykkan..Testimoni korg boleh buat dlm bentuk video atau gambar..

Utk trend skrg, korg kena perbanyakkan video testimoni kerana dgn video, prospek lebih trust berbanding gambar..

Stakat ni, korg faham?

3. CHARACTER PUKAU

Di page, korg kena wujudkan satu character yg boleh customer korg ingat..

Sbagai contoh, Caryazara gunakan character Kak Nik..Sampaikan customer dtg ke kedai cari sape Kak Nik ni..

Sama gak Marshmallow, mereka gunakan character Kak Ton..So, dipage di kedai..Korg kena guna character yg sama…

Korg dh ada character ke? Apa nama nye?

4. HEAD OF CREDIBILITY

Utk korg yg ada kedai..Korg kena wujudkan & naikkan CREDIBILITY dipage dan dikedai..Mcm ne nk naikkan credibility ni?

Contoh credibility yg boleh masukkan dlm page adalah gambar staff uniform, gambar profesional atau gambar aktiviti di kedai…

5. AUTHORITY BOOSTER 

Kalo ada org2 yg ber-authority yg pernah dtg ke kedai, korg boleh up kt page…

Sapa org2 authority tu? Biasa org yg ber-authority ni adalah artis2, MUA, ahli politik, VVIP ataupn org2 berpengaruh..

Stakat korg bukak kedai ni, da tak org2 authority yg dtg kedai korg?

Ok.. ikutkan ada banyak lagi, tapi cukup la anda guna 5 perkara ini dulu. Praktiskan dan konsisten post di page anda. InsyaAllah, page anda akan nampak lebih berseri2. Orang pun suka stay kat page anda lebih lama.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Temerlove says:

    Tq sifu.. byk perkara nak belajar pasal page ni..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • ILMU MANTAP KEWANGAN SELAMAT  Haaa setuju ke setuju sangat
  • Mesti korang perasan kan    Ada satu masa
  • Ramai yg diuji dgn kejayaan demi kejayaan byk duit byk
  • BENDA YG DULUNYA BERKESAN BELUM TENTU BERKESAN SEKARANG  Psst
  • Harini Sifu nak share sikit story tentang abdulbas1t yg expert
  • Ibu nak ada penyambung legasiIbu nak kumpulkan The True Warrior
  • Harini Sifu nak share sikit pasal orang hebat dalam gambar
  • NOW OPEN  SEAT DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE 2019 KINI DIBUKA!
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE

1st Time, Lebih 26 Speaker Dari ‘Circle SifufBads’ Dibawakan XCLUSIF Selama 3 Hari Berturut2, Bukan Saja Untuk Bantu Anda UPkan SALES & Tingkatkan PROFIT Tapi Juga KEKAL LAMA Dalam Bisnes. Lengkapkan form di bawah untuk info lanjut..