Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Strategi Upsell Untuk Peniaga Pasar Malam

Diterbitkan pada Oct 5, 2017 oleh

INI SEBAB MENGAPA ABAM2 PASAR MALAM PATUT GUNA 5 TEKNIK UPSELL NI UTK TINGKATKAN SALES HARIAN MEREKA?

FUHHH..Bila sebut niaga pasar malam, mesti ada yg kata..

“Niaga pasar malam pn kena buat strategi2 ni bagai ke?”

Heii..Ofkos ler..Kalo nk naikkan sales, apa salah nya..Betul x?

“BETUL TU SIFUFABDS..”

Haaa..Tau pn..Kalo org lain blm guna..Anda guna dlu dan anda dpt result..Tak ke untung namanya tu..Btol x?

Dh2..Jom Sifufbads tunjukkan 5 cara UPSELL yg boleh anda praktikkan nnt..Kalo buat 1 cara dari 5 cara pn dh nmpk PERUBAHAN..InsyaAllah…

Dh READY ke nk thu? Kalo dh, jom baca gambar kt bwh tu..

#1 – VOUCHER

Cara pertama, anda boleh guna VOUCHER utk tarik prospek dtg membeli dgn anda..

Katakan anda jual baju bundle, anda boleh buat mcm ni..Kalo beli baju harga RM30 keatas..Layak dpt voucher bernilai RM5.

Utk ‘kuatkan’ lg, anda masukkan TIME LIMITATION pd voucher..Contohnya 1 bulan dari tarikh pembelian..Jgn letak masa yg terlalu lama..Nnt kurang kuat umpan tu ..

#2 – PAKEJ

Kedua, anda boleh buat pakej yg sesuai. Wujudkan NAMA pakej yg UNIK dan MENARIK..

Pastikan pakej yg mahal, anda letak kat atas skali..Lps tu, baru letak pakej yg lebih MURAH..

  • PAKEJ 5 SEPATU- RM200
  • PAKEJ 3 SEPATU – RM150
  • PAKEJ 2 SEPATU – RM120

Faham ke?

#3 FREE GIFT

Anda jgak boleh masukkan FREE GIFT yg RELEVAN utk bagi kpd customer anda..Anda boleh bg apa saja asalkan RELEVAN dgn bisnes anda..

Contohnya..Anda jual tudung, anda boleh letak free gift keronsong..Anda letak jer asalkan free gift tu bg VALUE pd customer…

#4 – PRODUK LAIN YG RELEVAN

Cara ni lebih kurang dgn pakej td..Anda boleh COMBINE main produk anda dgn secondary produk anda..

Katakan anda jual t-shirt, anda boleh PAKEJKAN t-shirt anda dgn tracksuit..So, tracksuit something yg RELEVAN dgn t-shirt td..

Faham kan?

#5 – DISCOUNT

Anda boleh gak masukkan elemet POTONG HARGA pd produk anda..Sbgai contoh,

Beli 1 jubah harga RM60, tapi kalo beli 2 jubah, harga jadi RM100..

So, prospek anda akn nmpk PENJIMATAN kt situ..Anda boleh nmpk x?

Kalo nmpk, apa lagi..Cuba ler…heheh

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!