5 Tips Buatkan Prospek Rasa Rindu Nak Baca Copywriting Anda.

“Sifufbads..saya memang ada masalah nk buat copywriting ni. Sejak dari azali lg ‘penyakit’ ni tak leh buat. Plzz Sifufbads..tolong ler saya ‘jahil’ ni”

InsyaAllah..Sifufbads akan tolong anda semua..Memang tugas Sifufbads utk memandaikan ummah.

So..anda dh ready nk take note ke, apa yg nk Sifufbads bg nih?

Kalo dah..bagus!! Anda memang bebetol nk jadi master copywriting…

Ok..jom belajar..

#1: RESEARCH

1st anda kena lakukan RESEARCH dulu berkaitan Market,Audience dgn Produk anda.

Research yg macam na Sifufbads? Tk faham ler sy.

Relax..Sifufbads bru nk terang ni..

Ok..anda kena buat kajian mcm Sifufbads bgtau td dgn menggunakan FORMULA M.A.P. Aduh…formula apa lak ni..formula one sy thu ler Sifufbads..hihi

Ok..Cuba tgk balik nota yg Sifufbads dh share sblm ni. Tk thu kat mana nk cari? Nah..rujuk DI SINI

#2: HEADLINE

70~90% sales terjadi lps prospek baca HEADLINE. Ramai yg ingat, headline ni tk penting dn xperlu pon.

Jika anda pikir macam tu..u are totally wrong k..

“Tapi Sifufbads, headline saya tak bape paduuu..”

Ok..utk padu kan headline anda, anda perlu training, tulis 16 headline utk 1 copywriting.

Kalo rasa sudah sgt, korang grab jer terus buku Copywriting.

Just klik kat sini jer utk tempahan –> BUKU SIFUFBADS COPYWRITING

#3: MINTA RAKAN REVIEW

Lepas tu, anda mintak rakan anda review headline dan buat survey mana lagi ok.

Lagi banyak headline yg anda tulis..lagi baik

Bak kata pepatah..practise make perfect..

Lpas tu, pilih headline yg terbaik lpas anda mendapat pendapat dr rakan anda.

#4: TULIS COPYWRITING PENUH

Lpas dh pilih headline yg menikam kalbu audience, anda tulis full copywriting.

Make sure, copywriting td relate dgn headline yg anda pilih sblm ni.

Satu lagi..struktur copywriting perlu ler ikut format..jgn buat carca marba..nnt audience pon pening nk baca.

Tips: Sila baca berulang kali, utk elakkan kesilapan pd copywriting

#5: RUN ADS

Kalo anda rasa copywriting anda dh ok..boleh ler buat iklan kt fbads..

Pastikan gambar iklan dgn copywriting anda relate utk uummmph kan lagi iklan anda.

Lpas iklan anda dh approve, biarkan ia running dlm 1-2 hari dan monitor..

Jika data iklan tk OK, repair balik copywriting anda dari awal..

Simple, kan? Memang nampak simple, tapi bila nak buat.. pening kepala! Adoi…

Sebab itu, kita kena selalu praktis.. praktis.. dan terus praktis! Barulah benda susah jadi mudah. Tak gitu?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Memang terbaik artikel ini

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!