5 Tips Buatkan Prospek Rasa Rindu Nak Baca Copywriting Anda.

“Sifufbads..saya memang ada masalah nk buat copywriting ni. Sejak dari azali lg ‘penyakit’ ni tak leh buat. Plzz Sifufbads..tolong ler saya ‘jahil’ ni”

InsyaAllah..Sifufbads akan tolong anda semua..Memang tugas Sifufbads utk memandaikan ummah.

So..anda dh ready nk take note ke, apa yg nk Sifufbads bg nih?

Kalo dah..bagus!! Anda memang bebetol nk jadi master copywriting…

Ok..jom belajar..

#1: RESEARCH

1st anda kena lakukan RESEARCH dulu berkaitan Market,Audience dgn Produk anda.

Research yg macam na Sifufbads? Tk faham ler sy.

Relax..Sifufbads bru nk terang ni..

Ok..anda kena buat kajian mcm Sifufbads bgtau td dgn menggunakan FORMULA M.A.P. Aduh…formula apa lak ni..formula one sy thu ler Sifufbads..hihi

Ok..Cuba tgk balik nota yg Sifufbads dh share sblm ni. Tk thu kat mana nk cari? Nah..rujuk DI SINI

#2: HEADLINE

70~90% sales terjadi lps prospek baca HEADLINE. Ramai yg ingat, headline ni tk penting dn xperlu pon.

Jika anda pikir macam tu..u are totally wrong k..

“Tapi Sifufbads, headline saya tak bape paduuu..”

Ok..utk padu kan headline anda, anda perlu training, tulis 16 headline utk 1 copywriting.

Kalo rasa sudah sgt, korang grab jer terus buku Copywriting.

Just klik kat sini jer utk tempahan –> BUKU SIFUFBADS COPYWRITING

#3: MINTA RAKAN REVIEW

Lepas tu, anda mintak rakan anda review headline dan buat survey mana lagi ok.

Lagi banyak headline yg anda tulis..lagi baik

Bak kata pepatah..practise make perfect..

Lpas tu, pilih headline yg terbaik lpas anda mendapat pendapat dr rakan anda.

#4: TULIS COPYWRITING PENUH

Lpas dh pilih headline yg menikam kalbu audience, anda tulis full copywriting.

Make sure, copywriting td relate dgn headline yg anda pilih sblm ni.

Satu lagi..struktur copywriting perlu ler ikut format..jgn buat carca marba..nnt audience pon pening nk baca.

Tips: Sila baca berulang kali, utk elakkan kesilapan pd copywriting

#5: RUN ADS

Kalo anda rasa copywriting anda dh ok..boleh ler buat iklan kt fbads..

Pastikan gambar iklan dgn copywriting anda relate utk uummmph kan lagi iklan anda.

Lpas iklan anda dh approve, biarkan ia running dlm 1-2 hari dan monitor..

Jika data iklan tk OK, repair balik copywriting anda dari awal..

Simple, kan? Memang nampak simple, tapi bila nak buat.. pening kepala! Adoi…

Sebab itu, kita kena selalu praktis.. praktis.. dan terus praktis! Barulah benda susah jadi mudah. Tak gitu?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Memang terbaik artikel ini

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..