Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Tips Buatkan Prospek Rasa Rindu Nak Baca Copywriting Anda.

Diterbitkan pada Mar 7, 2017 oleh

“Sifufbads..saya memang ada masalah nk buat copywriting ni. Sejak dari azali lg ‘penyakit’ ni tak leh buat. Plzz Sifufbads..tolong ler saya ‘jahil’ ni”

InsyaAllah..Sifufbads akan tolong anda semua..Memang tugas Sifufbads utk memandaikan ummah.

So..anda dh ready nk take note ke, apa yg nk Sifufbads bg nih?

Kalo dah..bagus!! Anda memang bebetol nk jadi master copywriting…

Ok..jom belajar..

#1: RESEARCH

1st anda kena lakukan RESEARCH dulu berkaitan Market,Audience dgn Produk anda.

Research yg macam na Sifufbads? Tk faham ler sy.

Relax..Sifufbads bru nk terang ni..

Ok..anda kena buat kajian mcm Sifufbads bgtau td dgn menggunakan FORMULA M.A.P. Aduh…formula apa lak ni..formula one sy thu ler Sifufbads..hihi

Ok..Cuba tgk balik nota yg Sifufbads dh share sblm ni. Tk thu kat mana nk cari? Nah..rujuk DI SINI

#2: HEADLINE

70~90% sales terjadi lps prospek baca HEADLINE. Ramai yg ingat, headline ni tk penting dn xperlu pon.

Jika anda pikir macam tu..u are totally wrong k..

“Tapi Sifufbads, headline saya tak bape paduuu..”

Ok..utk padu kan headline anda, anda perlu training, tulis 16 headline utk 1 copywriting.

Kalo rasa sudah sgt, korang grab jer terus buku Copywriting.

Just klik kat sini jer utk tempahan –> BUKU SIFUFBADS COPYWRITING

#3: MINTA RAKAN REVIEW

Lepas tu, anda mintak rakan anda review headline dan buat survey mana lagi ok.

Lagi banyak headline yg anda tulis..lagi baik

Bak kata pepatah..practise make perfect..

Lpas tu, pilih headline yg terbaik lpas anda mendapat pendapat dr rakan anda.

#4: TULIS COPYWRITING PENUH

Lpas dh pilih headline yg menikam kalbu audience, anda tulis full copywriting.

Make sure, copywriting td relate dgn headline yg anda pilih sblm ni.

Satu lagi..struktur copywriting perlu ler ikut format..jgn buat carca marba..nnt audience pon pening nk baca.

Tips: Sila baca berulang kali, utk elakkan kesilapan pd copywriting

#5: RUN ADS

Kalo anda rasa copywriting anda dh ok..boleh ler buat iklan kt fbads..

Pastikan gambar iklan dgn copywriting anda relate utk uummmph kan lagi iklan anda.

Lpas iklan anda dh approve, biarkan ia running dlm 1-2 hari dan monitor..

Jika data iklan tk OK, repair balik copywriting anda dari awal..

Simple, kan? Memang nampak simple, tapi bila nak buat.. pening kepala! Adoi…

Sebab itu, kita kena selalu praktis.. praktis.. dan terus praktis! Barulah benda susah jadi mudah. Tak gitu?

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!