Bagaimana 5 Tips Ini Mampu Santau Hati Prospek Untuk Closing Sales Sepantas 3 Saat?

Rmai lg yg tak tahu macam mana nk ‘SANTAU’ emosi prospek. Kalo tak KHATAM ilmu ni, kompom susah anda nk closing sales. Time2 lunch ni,Sifufbads nk kasi tips skit utk anda cepatkn closing sales dgn prospek anda.

Da ready ke nk baca 1 by 1? Dah ready, scroll smpai abes wokeh?

#1: TRUST

Skrg ni trust sgt penting bila nk bisnes online ni. Bkn apa, dah ramai sgt yg ambik kesempatan, menipu orang kat online ni..lagi2 kat fb. So kat sini, trust sgt penting utk yakinkan prospek membeli dgn anda.

“Sifufbads..macam mana nak wujudkan trust? Cer citer sikit..”

Ok…

Antara cara utk wujudkan trust adalah branding awareness. Sbgai cth, anda boleh buat fbads dgn gunakan placement sidebar. Apa kelebihannya?

Haaaa..dgn placement sidebar ni, iklan korang akan kerap keluar pd paparan dekstop audiens anda. Dah kira mcm ‘menghantui’ dorang..yess..inilah antara cara mudah nk naikkan branding awareness bisnes anda. Tak caye? boleh try…

Anda juga boleh guna formula C.O.CA. Bkn Formula 1 yer..untuk naikkan trust prospek.

“Jap2 Sifufbads, apa benda Formula C.O.CA tu? Haishh..pening saya..”

Relax…

Anda bleh rujuk POST INI kalo nk fahamkan balik formula ni.

Anda juga boleh ‘build up’ trust melalui copywriting anda. Macam mana prospek boleh trust dgn anda melalui copywriting?

Tips dia mudah jer…

Tips nye, anda hanya perlu tulis dgn jujur, ikhlas dan plg PENTING kena la ORI..Jgn ler gi ‘CEDOK’ copywriting hok org lain..Tk gentle ler bader.

Tak reti jugak? Pi ‘rembat’ Buku Copywriting kat link ni –> KLIK SINI

#2: RELATIONSHIP

Relationship antara element terpenting dlm process menyantau hati prospek anda utk closing sale.

Cuba create engagement dgn ‘kipas-susah-mati’ anda.Jgn asyk nk menjual jer 24jam. Fans pon jadi bosan .

Bila anda buat posting kt page tu, cuba bina engagement dgn prospek.

TIPS MAHAL: semoleknye akhiri posting dgn soalan atau arahan utk komen. Baru la engagement tu naik.

#3: USP

Unique Selling Proposition a.k.a USP juga pengaruhi closing sale anda lambat atau cepat. Mana taknya, jika produk atau servis anda ada kelainan atau perbezaan berbanding pesaing anda, dah sah2 prospek akan lbih tertarik dgn anda.

Antara USP yang boleh anda createkan adalah;

1. NAMA Page/Produk/Servis

2. APPEREANCE pada size/color/design

3. ADVANTAGES drpd segi teknologi/masa/material yg diguna.

4. Produk/Servis yg boleh menyelesaikan masalah kpd specific AUDIENCE.

5. Kelainan pd PREMIS juga akan mempercepatkan closing.

6. Kelainan pd OFFER yg ditawarkan

#4: URGENCY

Anda juga boleh wujudkan URGENCY pada offer iklan anda. Maksudnya create URGENCY dlm copywriting.

Buat ayat iklan yg boleh buat prospek anda takut nk lepaskan peluang utk membeli dgn anda dgn segera.

Cthnye: “TERHAD UTK 30 ORG TERAWAL SHJ”, “PROMOSI NI VALID SMPAI KUL 11.59 MLM NI SHJ..”

#5: AUTHORITY

Anda juga boleh guna pengaruh dari orang2 yg terkenal. Tk kira ler ahli politik, VIP, org femes atau cik artis.

Lagi bagus klu org yg ada authority tu, ada kaitan atau relevan dgn bisnes kita. Cth Sifufbads, banyak “engagement” dgn ikon2 ber-authority dlm bidang bisnes, spt Dato Husam CEO Karangkraf, Dr Ary Founder ESQ, Dato Seri Vida, Najib Assadok dll..

Bila anda menggunakan pengaruh mereka, iklan akan lebih cepat viral dan secara tak langsung mempercepatkan closing time.

Amacam? Faham ke faham sesangat? Hehehe…

Kalo faham, boleh komen ‘saya faham sifu’

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Noorbaizurah says:

    Saya faham sifu

  2. Noorbaizurah says:

    Saya faham sifu…

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

05/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Terengganu

Follow Instagram @sifufbads

  • AMARAN ORANG RAJIN DILARANG BACA CAPTION DI BAWAH Ada ke
  • Haa Nak senang dapat pelanggan Kene la buat customer kenalpercaya
  • Buat apa buang masa buat marketing yg susah2 Kalau korang
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • Setuju ke setuju sgt kalau SifufbBads cakap org yang ada
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!    Tahniah kepada yg
  • TIK TOK TIK TOK 2 HARI LAGI   Debar
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
MISSING CHAPTER IG ADS
MISSING CHAPTER IG ADS

Ketahui 5 Sebab kenapa Anda Patut Mulakan Instagram Advertising Tahun 2019 Ini, Atau Terus Biarkan Bisnes Anda “Tertinggal”Isi Form di Bawah Sekarang!