Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Tips Cara Bina “Call to Action” Paling Efektif

Diterbitkan pada Jan 15, 2017 oleh

REMEMBER! Tiada CTA dalam copywriting adalah satu kesilapan besar yang tak patut anda lakukan.

Seriously tak tipu,

Tak kiralah dasyat mana pun produk anda, dasyat mana pun headline anda, dasyat mcm mana pun intro dan testimoni anda, jika tiada CTA, mmg merugikan! Berdosa tu Hehe..

“Sifu.. Nk tny, CTA tu mende?”

Astagfirullah.. CTA tu call-to-action, meh sy explain skit.. Ia merupakan arahan yg perlu diberikan kepada prospek anda. Apakah tindakan susulan yg mereka perlu buat… Perlu PM ke.. Perlu WhatsApp ke.. Komen ke.. Itulah maksud CTA..

Sebab tulah pentingnya CTA, mrk nk tahu apakah arahan dan tindakan yg mereka perlu lakukan. Sbb tu format copywriting SifuFBAds bisanya akan berkahir dgn Action.. Bukan Sifufbads je, mana2 tmpt pn dan org lain pn akan berakhir dgn action.. Faham ke idok ni?

“Ooh.. baru clear sifu!”

Bagood.. Ni nk bgtau 5 tips cmne nk jdkan CTA anda lebih power dan berkesan utk menarik perhatian prospek..

Siapa yang selama ni pakai taram je buat CTA ni sila taubat..

Dan.. Jgn lupa ajak rakan anda yg lain bertaubat juga.. SHARE kan aje..

#1: BE SPECIFIC

Ye, cuba buat CTA tu scara specific.. Jgn putar belit jgn peningkan prospek. Cmne nk tahu CTA anda putar belit dn memeningkan?

Bila anda pny CTA kjp suruh komen.. Pastu bwh tu suruh WhatsApp plak.. Pastu bg lg CTA suru klik link ni.. haa.. Tu mmg mmbutkan prospek stress.. Trust me! Prospek trus blah, diorang jammed! Mana stu aku nk buat ni?

Klu post hardsell, atleast bg dua pilihan.. PM dn WhatsApp.. atau PM dn Link ke.. Simple, jgn cmpur sduk semua..

Sbb tu dlm fbads ni ada mcm2 teknik.. Ada jenis posting yg kita buat khas utk dptkan komen.. Ada juga yg bntuk arahannya WhasApp atau PM.. Ada juga posting yg share link shj..

Faham?

#2: SIMPLE AND CLEAR

Pastikan CTA anda tak serabut dan meleret.. Berikan arahan yg mudah sahaja, klau boleh satu baris sahaja. Tak perlu pnjg2.. Smpi 3-4 baris.. Tu tak simple tu!

Pastikan juga CTA anda boleh dibaca dgn jelas, mcm mana nak buat CTA anda boleh dibaca dgn jelas? Jaga perenggan, jadikan CTA tu tajuk baru.. Jaga space atas dan bawah.. Supaya nmpk arahan yg nak difokuskan..

#3: GUNA PADA TEMPAT YG SESUAI

Ingat lagi Formula AIDCA

  • A – Awareness | Headline
  • I – Interest | Intro
  • D – Desire | FAB
  • C – Convince | Testimoni
  • A – Action | CTA

So, kalau ikut struktur copywriting ni, CTA anda perlu diletakkan pada bahagian bawah sekali..

Bukannya letak di tgh2 ke atas skali ke.. Tak boleh!

Tapi… Menurut kajian Sifufbads, Response Rate boleh meningkat sbyk 3-5% apabila letakkan CTA di bahagian awal tetapi pastikan selepas Intro..

Ini bermakna, anda boleh letakkan pada bahagian atas selepas Intro dan juga pada bahagian bawah skali..

Jgn lebih daripada dua tempat.. Atas ade, tgh ade, bawah ade.. Tu tak leh! Hardsell sgt tu..

Faham??

#4: “JADILAH” PROSPEK DAN BACA SEMULA

Ye, cara paling mudah nak tahu CTA anda betul atau tidak ialah cuba baca banyak kali copywriting anda. Dari atas sampai ke bawah..Ulang – ulang..

Cuba feel mcm anda bkl jd pelanggan, apa perasaan anda? Nampak mcm hardsell sgt ke.. nampak mcm tak kena ke, tak dpt tangkap ke.. Baca! Dah habis baca, suruh member plak baca..

#5: TAMBAH FORMULA OURS

Mungkin ada diantara anda yg pernah dengar dan ada yg bru 1st time dengar.. Kebanyakkannya msti 1st time dgr..

“Aah sifu! Apa bnda OURS tu..?”

Okay, sabar dulu.. Nak cerita balik psl formula AIDCA tu.. Yg “A” tu kan Action, atau CALL TO ACTION.. Dlm mazhab Sifufbads, kalau buat CTA saja tak cukup.. Kena tmbah perisa lagi, tambah dgn Formula OUrS.. Jadi CTA + OURS..

So, apa bnda O.UR.S tu

  • O – OFFER
  • UR – URGENCY
  • S – SCARCITY

Okay, lebih bgus kalau Formula OURS ni dijadikan dlm satu ayat shj, atau satu perenggan.. Cth;

“Harga asal Foundation ini ialah RM300, tapi harini kita nak bagi RM150 sahaja, bukan semua boleh dpt, hny 50org terawal shj, slps ini, slps 72jam dr sekarang, OFFER ini akan ditarik semula.. Anda xkan jmpa lg offer ni..”

Offer kat mana? urgency yg mana? Scarcity yg mana?

  • Offer – Rm300 jadi rm150 tu..
  • Urgency – Utk 50 org terawal je..
  • Scarcity – lps 72jam xkan jmpa lg offer ni..

Lepas dah habis bg Formula OURS bru lah masuk CTA.. Itu lebih baik..

Komentar (2)

  1. qhairul

    Assalamualaikum. Apa pendapat sifu mengenai najash?
    Dalam teknik OURS ni ada unsur najash ke tak. Sebab ada yang cakap ada dan ada yang cakap tak.
    Boleh sifu bagi pencerahan. Sebab saya agak keliru tentang ni. Terima kasih

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!