Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Platform Untuk Newbie Integratekan Bisnes Online Selain FB Page

Diterbitkan pada Nov 30, 2017 oleh

7 PLATFORM PLG ‘PADU’, PLG CEPAT & PLG MUDAH UTK NEWBIE LIKE YOU START INTEGRATE-KAN BISNES ONLINE SLAIN FB PAGE

Jgn terlalu brgantung pd FB page jer! Lg2 yg online tu, mmg kena consider guna plbgai platform. Byk kaedah yg blh digunakan utk tarik prospek dr platform2 lain ke fb page anda.

“TAK CUKUP KE, MARKETING DI FACEBOOK JER SIFU?”

Bukan tak cukup, tp kalau blh kembangkan lg bisnes anda tu, why not kan? Byk lagi prospek yg xkenal brand anda.

Kat sini Sifufbads nak kongsi dgn anda smua, platform2 yg anda blh start integrate.

#1 – INSTAGRAM

INSTAGRAM dh jd trend skrg, jaranglah jumpa org yg x ada account instagram diera generasi Y ni, Sifufbads pun ada. Tp Instagram ni berbeza sikit dgn fb, focusnya kpd gambar, bukan copywriting pnjg berjela.

Byk kelebihan instagram yg blh anda gunakan utk tarik org ke fb page anda. Cthnya Story Instagram, anda blh setting trus link ke fb page. Gunakan screenshot atau video yg nak di share kan di fb page sbgai story, wajib letak arahan ‘SWIPE UP’ sbg CTA.

Ops.. Lupa nk bgtahu yg features ni hanya utk account business instagram jer hehe.. Jom tngok platform seterusnya..

#2 – TWITTER

Platform ni xramai yg guna, tp sbenarnya ada potensi marketing di TWITTER. Pengguna Twitter kbykkannya berusia muda, berpelajaran & berduit. Mmg ‘lubok’ kalau kena caranya.

Posting di Twitter sgt berbeza dgn facebook. Kalau kt fb blh guna copywriting yg pnjang2, tp kalau kt twitter hnya blh guna 140 karakter.

Slalunya terus bg link mcmni https://sifufbads.com/kategori/tips-fb-ads-2/ , pastu letak urgency supaya org klik. Nk lg best, guna video atau gambar supaya lebih byk org klik.

#3 – MINISITE

MINISITE atau lebih dikenali sbg landing page ni ada dlm byk bentuk. Anda blh gunakan landing page utk share content, mnjual atau collect database.

Cthnya utk collect database, anda blh offer something for free (People love ‘free’ things) sprti e-book atau booklet. Prospek wajib berikan data sprti nama & email utk mendapatkan offer.

Dh dpt database, anda boleh re-targetting balik. Ofkos ‘conversion’ nya akn lbih tinggi drpd biasa.

#4 – WEBSITE

WEBSITE adalah tempat dimana kita letakkan profil company kita. Cthnya siapa director, tahun mula beroperasi, servis / produk yg kita provide dan byk lagi.. Senang cerita, semua info pasal company kita ada kt dlm website.

Buat website yg ‘mesra pengguna’. Baru seronok prospek scroll website kita. Tgok cth website Sifufbads – https://sifufbads.com/

#5 – WHATSAPP

Boleh dikatakan smua org mnggunakan WHATSAPP utk berhubung skrg ni. Dh xpakai dh mesej mcm dulu2. Lagi2 whatsapps ni semuanya free.

Cthnya kita dh ada database prospek atau customer sedia ada, kita blh broadcast satu mesej pd smua database dlm satu masa. Kt dlm mesej tu boleh letak link, tarik terus ke fb page atau website.

#6 – TELEGRAM

TELEGRAM ni hampir sama dgn whatsapp, cuma x semua org guna. Telegram ni ada bbrpa kelbihan yg whatsapp x ada.

Cthnya limit ahli sesuatu group adalah ‘unlimited’. Yg best nya, ahli2 yg baru masuk boleh tengok history mesej2 yg lama. Kt dlm group tu, anda boleh bg link testimoni atau link website anda.

FACEBOOK CANVAS ni mcm minisite, ia umpama website tp yg mini-version punya.. Kat sini anda blh letak info yg lbh menarik dan lbh ‘details’ berbanding di fb page.

Dh ramai owner2 bisnes start guna FB Canvas ni, sbb ia RINGAN, ‘SIMPLE’ dan POWERFUL. Xperlu susah2 kita nk beli domain dan hosting lg.

“MCMANA NK BUAT FB CANVAS SIFU?!”

Haa… Dh agak dh msti ramai yg xtahu nak buat. Ni haa ada tutorial dr Sifufbads. KLIK SINI

Anda yg dh start integrate-kan bisnes anda tu cuba share sikit kat komen apa yg anda dh buat..

Komentar (2)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!