5 FREE APPS UNTUK BIKIN CONTENT MARKETING DI INSTAGRAM

Tahun 2019 ni, kalau asyik update post menjual.. hardsell je.. followers pun naik ‘cemuih’ (read:bosan) tau! Sekarang ni.. tak kira la insta ke fesbuk ke.. game dia dah lain.

Orang layan post2 yang berbentuk content, tapi of course yang ‘berisi’, yang menarik. Inilah masanya untuk anda belai2 followers anda dengan content2 marketing yang diorang dahagakan sangat ni..

Hari ni SifufBads nak share antara apps yang boleh bantu anda ‘bikin’ content marketing kat insta korang anda..

#1 INSHOT

Inshot ni adalah apps untuk buat video. Dengan inshot ni macam2 anda boleh buat. Boleh cut dan trim video, masukkan subtitle  dan ada bermacam2 effect tau.. pastu siap boleh letak logo, background music, animation dan banyak lagi lah!

Lepas ni buat video yang bukan beshe2 boleh guna fon jer.. cepat dan mudah plak tuh..

#2 UNFOLD

Unfold ni pulak spesifik kepada instagram stories je. Ada banyak template yang anda boleh guna. Memang cantik. Look dia lebih clean & professional. Tak rugi cuba!  Omputih kata “bring your instagram stories to the next level” gitu..

#3 VSCO

VSCO ni plak adalah apps khas untuk edit gambar. Ada banyak preset2 yang anda boleh cuba! Ada yang free, ada yang kena beli.. Try la transform gambar anda tu, takde la ‘kelam’ memanjang.. Pilih je preset mana yang anda suka, dan kekalkan guna preset tu supaya IG feed anda lebih cantik..

#4 PHONTO

Phonto ni plak apps khas untuk buat typography. Katakanlah.. anda nak update content berbentuk quote, nak edit gambar letak typography.. boleh la guna Phonto ni. Mudah sesangat weh. Yang lagi best.. anda boleh download font yang anda suka (contoh, dari DaFont) dan masukkan kat app ni..

#5 LIGHTROOM CC

Lightroom CC ni pulak apps untuk edit photo, cam VSCO tadi. Cuma dia lagi advance. Biasanya yang dah power ngedit dan suka bermain dengan color pada gambar, mesti akan guna apps ni..

Haa.. amacam best tak?! Ada yang dah pernah try ? Kalau yee, komen la sikit feedback lepas gunakan apps2 di atas.. Kalau ada apps yang menarik nak suggest pun di alu2 kan komen..

p/s, tag sekali kawan2 anda… biar diorang pun tauu..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Ada class ke cara untuk buat video ni

  2. EdwardAftep says:

    Native Ads Advertising in Affiliate Marketing – The best Affiliate Marketing CPA Offers, what is incentive traffic

  3. haikalyunis says:

    Awsome Juga Apps Ini Lagi-lagi Phonto Boleh Buat Gambar PUKAU MATA AUDIENS DI INSTGRAM.

    p.s:Gambar Tool Marketing Power Untuk Up Kan Brand Di Instagram

    Terima Kasih Sifufbads,You Guys Is ohsem

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

05/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Terengganu

Follow Instagram @sifufbads

  • AMARAN ORANG RAJIN DILARANG BACA CAPTION DI BAWAH Ada ke
  • Haa Nak senang dapat pelanggan Kene la buat customer kenalpercaya
  • Setuju ke setuju sgt kalau SifufbBads cakap org yang ada
  • Buat apa buang masa buat marketing yg susah2 Kalau korang
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!    Tahniah kepada yg
  • TIK TOK TIK TOK 2 HARI LAGI   Debar
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
MISSING CHAPTER IG ADS
MISSING CHAPTER IG ADS

Ketahui 5 Sebab kenapa Anda Patut Mulakan Instagram Advertising Tahun 2019 Ini, Atau Terus Biarkan Bisnes Anda “Tertinggal”Isi Form di Bawah Sekarang!