5 PESANAN DEEP DARI CO-FOUNDER WORDPRESS NI YG BOLEH ANDA FOLLOW

Sape yg x penah dgr ttg wordpress kan..Kebanyakkan onwer bisnes yg ada website, akan guna wordpress sebagai website builder..Tapi ramai yg xtahu siapa disebalik wordpress ni..

Betul tak?

Apa kata hari ni, Sifufbads kongsikan sikit biodata brader ni Matthew Mullenweg pada anda sblm Sifufbads kongsikan 5 lesson learn utk anda semua..

SIAPA MATTHEW MULLENWEG NI

  • Dilahirkan pada 11 January 1984.
  • Belajar Sains Politik ‘setengah jalan’ di The University of Houston, USA.
  • Merupakan Founder Automattic iaitu company dibelakang WordPress.
  • Tinggal di San Francisco, USA tapi beliau habiskan lebih 200 hari utk travel ke byk tempat..
  • Antara hobi beliau adalah suka dgr music dan photography..
  • Dan beliau still maintain blog-nya sendiri iaitu Matt

Tu antara sikit info yg boleh Sifufbads kongsikan pada anda…Skrg, Sifufbads nk kongsikan 5 pesanan yg boleh anda follow dari Matthew Mullenweg ni…

5 LESSON LEARN DARI MATTHEW MULLENWEG

1# – GRAB PELUANG APA YG ADA..

Sblm WordPress dilahirkan, beliau telah menjadi volunteer utk B2/Cafelog iaitu open source blogging yg digunakan lebih 2000 blogs..

1 hari, leader pada project tersbut telah lari dan tinggalkan Matthew bersama volunteer lain..Dari situ, beliau decide utk ‘lead’ project tersebut..Dan dari situ, perlahan2 WordPress ditubuhkan bersama Mike Little..

Dan dari situ, WordPress mula atasi pesaing2 mereka dan salah satunya adalah Movable Yype..

Anda pun boleh buat benda yg sama..Grab apa yg ada didepan mata..

2# – FAHAMI AUDIENCE

Ketahui siapa end user anda adalah langkah pertama yg patut anda lakukan..Anda perlu tahu apa yg mereka mahukan..

Antara cara terbaik utk dapatkan feedback dari end-user adalah..SURVEY..Selain survey, anda boleh gunakan INTERVIEW utk dptkan feedback dari end-user..

Mungkin utk dapatkan survey terbaik, anda perlu lakukan PERMISSION MARKETING (Offer apa2 yg bernilai secara percuma)

3# – KENALPASTI POTENSI DIRI

Tiap org, tuhan anugerahkan kelebihan yg mungkin tak de pada org lain..Anda perlu kenalpasti setiap kelebihan dan cuba improve kekurangan yg ada pada diri..

4# – CIPTA PELUANG BARU

Setiap peluang tidak datang bergolak, kalo tak dicari..Oleh tu, anda kena cari peluang tersebut..

Contohnya..Anda jual kerepek di area Bangi..Katakan org Bangi ada 100,000..Dan baru 1000 org Bangi yg rasa kerepek anda..So, bagaimana anda ‘tackle’ org yg selebihnya tu..Disini lah anda harus cipta peluang..

Faham?

5# – JADIKAN BISNES ANDA SEBAGAI JIWA DAN MINAT

Utk konsisten dlm bisnes yg anda buat sekarang..Anda anggapkan bisnes anda sebagai jiwa anda..Dan semestinya perlu minat yg dalam dlm bisnes anda tersebut..

Bab kata Matthew “Sy tidur dan sy bangun berfikir tentang WordPress,” kemudian “Sy menganggap diri sy sgt bertuah kerana dpt bekerja pd sesuatu yg sy sayang.”

Semoga pesanan dari founder WordPress ni mampu beri anda semangat dlm bisnes..

Share pada rakan anda jika anda rasa bermanfaat story ni..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!