5 PESANAN DEEP DARI CO-FOUNDER WORDPRESS NI YG BOLEH ANDA FOLLOW

Sape yg x penah dgr ttg wordpress kan..Kebanyakkan onwer bisnes yg ada website, akan guna wordpress sebagai website builder..Tapi ramai yg xtahu siapa disebalik wordpress ni..

Betul tak?

Apa kata hari ni, Sifufbads kongsikan sikit biodata brader ni Matthew Mullenweg pada anda sblm Sifufbads kongsikan 5 lesson learn utk anda semua..

SIAPA MATTHEW MULLENWEG NI

  • Dilahirkan pada 11 January 1984.
  • Belajar Sains Politik ‘setengah jalan’ di The University of Houston, USA.
  • Merupakan Founder Automattic iaitu company dibelakang WordPress.
  • Tinggal di San Francisco, USA tapi beliau habiskan lebih 200 hari utk travel ke byk tempat..
  • Antara hobi beliau adalah suka dgr music dan photography..
  • Dan beliau still maintain blog-nya sendiri iaitu Matt

Tu antara sikit info yg boleh Sifufbads kongsikan pada anda…Skrg, Sifufbads nk kongsikan 5 pesanan yg boleh anda follow dari Matthew Mullenweg ni…

5 LESSON LEARN DARI MATTHEW MULLENWEG

1# – GRAB PELUANG APA YG ADA..

Sblm WordPress dilahirkan, beliau telah menjadi volunteer utk B2/Cafelog iaitu open source blogging yg digunakan lebih 2000 blogs..

1 hari, leader pada project tersbut telah lari dan tinggalkan Matthew bersama volunteer lain..Dari situ, beliau decide utk ‘lead’ project tersebut..Dan dari situ, perlahan2 WordPress ditubuhkan bersama Mike Little..

Dan dari situ, WordPress mula atasi pesaing2 mereka dan salah satunya adalah Movable Yype..

Anda pun boleh buat benda yg sama..Grab apa yg ada didepan mata..

2# – FAHAMI AUDIENCE

Ketahui siapa end user anda adalah langkah pertama yg patut anda lakukan..Anda perlu tahu apa yg mereka mahukan..

Antara cara terbaik utk dapatkan feedback dari end-user adalah..SURVEY..Selain survey, anda boleh gunakan INTERVIEW utk dptkan feedback dari end-user..

Mungkin utk dapatkan survey terbaik, anda perlu lakukan PERMISSION MARKETING (Offer apa2 yg bernilai secara percuma)

3# – KENALPASTI POTENSI DIRI

Tiap org, tuhan anugerahkan kelebihan yg mungkin tak de pada org lain..Anda perlu kenalpasti setiap kelebihan dan cuba improve kekurangan yg ada pada diri..

4# – CIPTA PELUANG BARU

Setiap peluang tidak datang bergolak, kalo tak dicari..Oleh tu, anda kena cari peluang tersebut..

Contohnya..Anda jual kerepek di area Bangi..Katakan org Bangi ada 100,000..Dan baru 1000 org Bangi yg rasa kerepek anda..So, bagaimana anda ‘tackle’ org yg selebihnya tu..Disini lah anda harus cipta peluang..

Faham?

5# – JADIKAN BISNES ANDA SEBAGAI JIWA DAN MINAT

Utk konsisten dlm bisnes yg anda buat sekarang..Anda anggapkan bisnes anda sebagai jiwa anda..Dan semestinya perlu minat yg dalam dlm bisnes anda tersebut..

Bab kata Matthew “Sy tidur dan sy bangun berfikir tentang WordPress,” kemudian “Sy menganggap diri sy sgt bertuah kerana dpt bekerja pd sesuatu yg sy sayang.”

Semoga pesanan dari founder WordPress ni mampu beri anda semangat dlm bisnes..

Share pada rakan anda jika anda rasa bermanfaat story ni..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Dalam bisnes ada masanya untungada masanya rugiTu dah jadi adat
  • Bagi newbie yg baru nk berjinak2 nak buat iklan berbayar
  • 3 hari mereka dah berkampung di Academy SifufbadsBanyak perkara yg
  • Mula2 dulu Sifufbads ingatkan founder pada syarikat Faiza ni anak
  • Cara tingkatkan engagement di page  ig adalah dengan buat
  • Untuk buatkan produk lebih diterima ramaiAnda jual produk melalui MANFAAT
  • Bila cerita sacrifice niMungkin tajuk ni sesuai founder pada supremeberries
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Rahsia² Dalam THE FOUNDR CHAPTER ini, atau anda terus biarkan bisnes anda nyawa² iklan dan terus TERKUBUR..