“7 TAHUN BEB JADI DOCTOR, RESIGN NAK BUKA CLINIC SENDIRI!!”

Siapa sangka, dah 7 tahun berkhidmat as Doctor dalam hati membuak nak bisnes gak! Tapi itu bukannya halangan kan? Itulah yg dihadapi oleh @nadyaaminshah owner kepada @dermourra_skin_centre .

Dr Nadya ni dulu alumni sifufbads dan sekarang..shes come back!! 2 years ago penah join 1 progrm,lepastu buat product baru naik cepat..tapi sebab busy sgt Doctor pakar..bisnes jadi drop..

Tak lama tu, dia nekad nak bisnes dan…RESIGN! Buka clinic sendiri… “‘arwah mak pesan bisnes semua orang boleh buat,tapi Dr ni x semua….” Dia pegang benda tu … mintak restu sebelum mak meninggal.. sebab arwah mak dulu x suka saya nak buat bisnes…

“Its okay mama dulu takda chance semua tu.. now ada chance dah utk belajar bisnes..so I decided laa utk buat bisnes…” Sedih pula *alfatihah*..ingat tu RESTU MAK PENTING!!😩😩

“Masa belajar medic dulu, saya tak minat tapi lama lama suka laaa.. dalam hati masih ada minat nak jadi bisnes..2in1 lambat tapi dapat . Alhamdulillah ada clinic dah pun!”

“2 tahun saya tak berguru dengan sifu rasa macam sangat terkesan , rasa lemau je…” Biasalah semua akan cakap macamtu kalau dah lama tak gi ‘skolah’ dan disekolah kan..hehehe. So dari situ dia insof, mai berguru semula tahun lepas!

“happy sgt sale pertama march 2019 hits rm20k..” Tapi bila jumpa kawan2 yg buat bisnes “huh 20k je??” Alamak down nya rasa!

Keep applied apa sifu ajar dlm kelas2.. Tak sngka dalam masa 5 bulan belajar makin progress!! 3x GANDA TAU! Soon , nak launch new product pulak!

“bila kerja ngn gomn dapat gaji sndri , bila buka bisnes bantu orang dapat kerja saya nak bantu org dapat kerja! Sifu Advise don’t go out before having a preparation ..kawan lah byk back up dulu”

3 punca bisnes Dr grow 3x ganda??

  • Jangan takut competitor
  • Jaga relationship dgn customer
  • Bagi reward banyak utk loyal customer

“Orang lebih percaya cakap pengguna dari brand tu sendri ..” so trust memang meningkatkan closing!

Dan lagi banyak you bersyukur, lagi banyak rezeki yang akan datang nanti! So , banyak sikit lambat cepat asalkan ada PROGRESS. Tetap SYUKUR!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

18/01/2020
2Comma Secret
Holiday Villa, Subang Jaya

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
MISSING CHAPTER SALES
MISSING CHAPTER SALES

Akhirnya Didedahkan! Secret Weapon Ini Dah ‘Banjirkan’ Jualan Student SifufBads Sehingga 7 Kali Ganda Dengan Kos Paling Minimum. Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!