Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Adik Manis dari Penang Ni Nak Share Something, Ada Yang Nak Tahu?

Diterbitkan pada Aug 11, 2016 oleh

Nur Farhana Hanim

Haaa…jgn tak sangka noo…org penang cantik manis ni pn boleh buat sale letop letop kat FB tau…ni cheq nk habaq mai kat semua xspecially hat dok kat belah2 utagha tue haaa..mai kita sama2 dengaq padia lar yg adik ni nk celoteh skit pasal strategi dia buat duit raya aritue…dengaq2 depa dok habaq katanya dekat 6 angka juga tue….hebat gitu…yg terbaru katanya…baru bukak launch design baru…700 helai hbs dlm masa beberapa hari jer…amboi…dasat sungguh hang noo…

Cite lebat…sembang kencang pn tak kena…baik kita sama2 dengaq perkongsian dari dia teruih naaa….mana tau kan..hat yg dok baca ni boleh try guna strategi yg sama..boleh try ekjas dptkan sale letop2 juga utk duit raya taun dpn pulak kaaaa…mai…mai….mai…

KITA SAMA2 BACA KISAH BELIAU !

“Nama saya Nur Farhana Hanim, merupakan owner dan pengasas kepada NFH Boutique Gallery yg dimiliki sepenuhnya oleh Fizhana Apparell Sdn Bhd. Saya bermula dgn suka2 jer dulu..dari zaman blaja dulu lagi sehinggalah boleh ada seketui butik lar ni, Alhamdulillah…sapa2 free mai Penang, boleh lar sggh2…”

” Sy dlm bisnes ni..asalnya jenis yg tak pernah tahu pn brapa sale masuk n brapa sale yg keluar, brapa untung pn sy tak tau, keje sy buat iklan..kemudian check jer duit keluar masuk, brapa yg ada tue ok jer…selagi ada sale..sy kira ok jer…nak letak target? mmg jauh skali lar kan…”

” Medium pemasaran pn mmg dah guna FB dan online dah…tapi org kata apa…buat pn main pakai hentam kromo jer….xda strategi pn digunakan…jalan mcm tue jaa…mmg dh ada butik…agents pn ada lar jugak sikit2…tak ramai sgt pn…sng cite biasa2 jer bisnes sy….jln sekadarnya shj…”

TURNING POINTS !

“Haaa…..bila mula masuk klas sifu…barulah sy buat sesuatu tue dgn ilmu..byk strategi dan teknik yg sifu ajar saya terus eksited nk buat..malah masa dlm klas tue…sifu paksa sy letak target sehingga sy rasa benar2 tercabar !”

“yg paling sy ingat bila sifu kata jumlah fans ramai yg ada dlm page sy tue lansng tak padan dgn sales yg sy dpt…apatah lg dgn sy sudah ada butiknya lagi…sifu bgtau yg sy patut dpt sale yg lbh besar lagi..dan sifu terus letak target besar kat saya, kata2 tue bnr2 buat saya tersentap dan tercabar ! “

“Bila sifu letak kat sy target besar mcm tue..kdg2 sy mengeluh dan rasa mcm payah jer…tapi sifu kata kat sy…kalau org lain boleh…knapa awk tak boleh?..jd sy xda alasan lagi..so..jenis sy bila org letak target…sy nk tunjuk jugak lar yg sy mmg boleh buat…dan bila sy buat tue mmg mahu betul2 kasi smp dapat ! itu jenis sy…contohnya masa sale utk raya aritue sifu letak target 600K utk sy..Alhamdulillah..tercapai juga…”

USP !

“Dlm klas sifu byk ajar tntng USP, iaitu apa lainnya butik sy berbanding dgn butik2 lain…jadi sy tekankan jualan sy fokus pada pembuatan baju yg memudahkan ibu menyusu anak, mesra wuduk dgn harga mampu milik..Alhamdulillah…design2 kami mendapat sambutan luarbiasa setiap kali launching “

STRATEGI & TEKNIK

“Bila sifu letak target, dia akan beri skali cara2, teknik2 dan strateginya skali utk sy buat…dh bila sifu suruh tue sy buat jer lar..tak byk soal..dan tak byk tny…sy buat jer…bkn mudah juga…berkali2 cuba tak jadi…tapi sy tetap terus buat smp betul2 jadi…antaranya sifu suruh sy buat buzz marketing dan iklan tarik org ke butik…semua sy buat…”

“Begitu juga setiap kali nk keluar dsgn baru..sy akan buat seeding dulu, kemudian sy buat buzz marketing pula dan lps tue terus LAUNCH ! Bila launch guna strategi mcm ni yg buat sy berjaya jual 700 helai dlm masa beberapa hari shj..syukur sgt2…”

“Sy juga suka menggunakan beberapa teknik lain yg sifu ajar seperti :

  • PEMBINAAN RAVING FANS – selalu setiap design yg nk keluar tue..kita akan keluar dsgn sikit2 dulu…jika dh ada pemintaan tgg barulah kita keluarkan byk2…jadi fans pn akan jadi ternanti2 design seterusnya dari kami !
  • TEKNIK WOREN juga pn sy suka sgt guna ! betul2 berjaya impress BUYING TRIGGER fans2 kami.
  • TEKNIK GERILA paling superb !

Sbb first time guna teknik gerila masa tue…impaknya dasat juga..boleh tahan sehingga sy rasa masa tue tak pernah lg lar dpt result mcm tue…dimana ketika tue sy menggunakan teknik gerila No.1 yg menggabungkan TEKNIK HANTU + TEKNIK WOREN + TEKNIK LIKE KE PAGE…resultnya cepat, mesej/whatsapp masuk berlambak2 shgg sale sy masa tue mencecah 5K sehari dgn kos iklan yg murah (seratus lbh jer)

Saya rasa wow sgt time tue…! rasa terkejut pn ada ! sbb tak pnh dpt pn mcm tue lg…mmg eksited sgt time praktik gerila ni lps hbs klas aritu !

PESAN KHAS

“Pesan saya…kalau nk betul2 berjaya kita mmg kena betul2 berguru supaya ada yg pantau dan push kita dan bila dah dapat sesuatu ilmu tue..kena terus buat…jgn tangguh2….buat byk kali…kena buat smp jadi ! sbb mmg bkn buat skali dh boleh dpt…kena smp dpt result yg ok !..itu saja kisah sy…moga perkongsian ini bermanfaat utk semua…”

Haaa..adik manis ni dah berjaya buktikan dgn ilmu dan sikap yg betul…kita mampu beroleh kejayaan luarbiasa yg sbnrnya ! so..ada yg terinpirasi dgn kisah beliau?

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!