FOUNDER AZIM FROZEN BUAT SECARA OFFLINE JER, KENAIKAN SALES SAMPAI 400K!

Ada sorang student ni, dia fokus marketing offline je. Buka kedai, jual frozen food. Tapi sales dia mampu mencanak naik sehingga 6 angka! Insha’Allah, sales akan double selepas bergabung dengan marketing online tahun ni.

Apa 3 perkara betul yang @amalinaskandar buat sampai berada di tahap skrg?

1. Fokus strategy tapow! Conquer satu daerah, ke satu daerah lain. Sampailah skrg bukan Alor Setaq jer dia conquer, tapi satu KEDAH!

2. Create demand dan fokus kepada product yg high demand! Contohnya waktu bulan puasa, demand paling tinggi adalah bekalan ‘roti john’. Memang penuh satu kedai dengan roti john jer. Itupun boleh clear dalam beberapa hari!

3. Leadership & relationship! 2 point ni sangat penting untuk build up dan jaga 100++ distributor outlet yg lain sekitar Kedah. Kalau leadership tak kuat, memang orang nak respect & trust pun susah. Setuju?

Korang belajar sesuatu tak ni?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *