PAKAR NLP INI KONGSIKAN 3 CARA ‘PUMP UP’ SALES TANPA PERLU MENJUAL

Hari ni SifufBads nak share story tentang salah seorang speaker di #DMC2019 nanti, Tuan Azzam Sabtu. Beliau pakar Neuro Lingusitic Programming  (NLP) (certified trainer & master coach) yang berkelulusan MBA dari Charles Sturt University, Australia. Beliau berpengalaman melatih pelbagai jenis syarikat korporat, dalam dan luar negara. Beliau juga merupakan seorang Hypnotherapist bertauliah.

Psychology in selling? Yes, beliau lah pakarnya…

Kalau anda nak tau, beliau jugak la yg menjadi jurulatih team building team  SifufBads tahun lalu tentang dlm program #saleswarrior. Terbaik!!.. memang padu & banyak sesangat input yg team dapat. Fuhhh!”

Dalam dunia bisnes, nak buat sales ni bukan sekadar menjual.. tapi kena faham psikologi pelanggan anda! Jom  baca sharing dari Tuan Azzam Sabtu 3 cara untuk ‘pump’ lagi sales anda tanpa perlu menjual pun!

#1 Inisiatif – Dalam sales kalau nak daptkan hasil yg luar biasa, kena ambil inisiatif. Jangan tunggu customer datang kat kita, kita yg kena keluar cari customer. Contoh, ada butik, ada kedai makan.. tapi tunggu je customer datang. Anda sendiri kena ambil inisitif untuk ‘keluar’ dan dapatkan customer.  Sekarangkan zaman digital.. senang sesangat nak nak reach prospek .. nak tarik diorang datang ke kedai.. apetah lagi nak buat sales online!

#2 Tanya soalan – Ramai usahawan  buat silap! Ramai yg fikir lagi banyak bercakap.. lagi banyak dapat buat sales. No no no.. Bukan lagi banyak cakap boleh close sales, tapi kena lagi banyak mendengar untuk close sales. Macam mana tu? Kalau nak dengar lagi banyak.. kena la banyak bertanya kepada prospek/pelanggan dan dengar apa masalah diorang. Biar prospek yg bercakap banyak, tapi bukan kita!

#3 Hubungan jangka panjang – Kena fokus kepada hubungan jangka panjang dengan customer sedia ada. Kena ingat.. tujuan anda bukan semata2 nak close sales, tapi nak fokus kepada pembinaan relationship dengan diorang. Sebab.. nak menjual kepada pelanggan sedia ada ni 25x lebih senang dari menjual kepada prospek yg baru! So kalau tak jaga relationship dengan customer yg dah pernah membeli dgn anda ni.. anda kena buat 25 kali kerja..nak close org2 baru.. servis kena baikk maa..

So far macam mana? Anda dapat serap input2 ni? Ada yg rasa2 dia berminat nk belajar lebih lagi tentang ‘psychology in selling? Klik link kat bawah..

>> DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE 2019

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Afif Rus says:

    Betul tu. Salesperson tak boleh nak tunggu sales datang, kena ada initiatif. Kalau buat ads tak jalan, kita kena cuba sampai dapat

Leave a Reply to Afif Rus Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

18/01/2020
2Comma Secret
Holiday Villa, Subang Jaya

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Follow Instagram @sifufbads

  • Haa korang mesti pernah try kan antara apps kat atas
  • Tak kisahla berapa banyak ilmu yg korang ada yg penting
  • Manusia ni bila dia jelas dgn big why kenapa? Mengapa?
  • YOU ARE WHAT YOU THINK!   Perubahan bermula dari
  • Aiman Tino pn adee ??tak sangke mude2 lg dah ada
  • HABIS DAH CEO MEET UP EVERLY!!   Wuhuuu!! First
  • 3 EASY TIPS SEDUT DATABASE!!  Database prospekcustomer sgt penting
  • Pencipta watak Peter Pan JMBarrie pernah berkata Saat anda meragui
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!