TAIKO BESAR DUNIA PERCETAKAN PUN AKHIRNYA ‘TERTUNDUK’ DENGAN KUASA NI…

Eh, kuasa apa ni Sifu? Haaa ini lah dia kuasa digital marketing!

Harini SifufBads nak share sikit tentang ‘Ayahanda’ bisnes, Dato Hussamuddin Yaacub @hussamuddin yg masih lagi berbisa membina empayar Karangkraf lebih 30 tahun.

Beliau adalah Editor Pengurusan Sinar Harian dan merupakan pemilik Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd yg juga penerbit majalah dan akhbar terbesar di Malaysia.

Pada tahun 2017 & 2018, Kumpulan Media Karangkraf dan SifufBads telah menjadi rakan sinergi dalam menjayakan Karnvial Karangkraf untuk 2 tahun berturut2.

Kata beliau…

“Karangkraf ni satu organisasi yg dinamik, walaupun Karnival Karangkraf ni satu jenama yg besar dan setiap tahun kita buat cukup sukses…  tapi dengan perkembangan digital marketing yg menjadi satu trend baru dan proven, ia akan jadi satu lonjakkan yg besar dalam bisnes…”

Bila dah lama ‘menapak’ dalam bisnes ni, kebimbangan utama beliau adalah bagaimana untuk sustain kan bisnes… dan trend digital marketing yg semakin meningkat ini telah ‘memaksa’ karangkraf untuk terus sustain dalam bisnes dan dari situ lah timbul idea untuk gabungkan media tradisional dengan media baru.

Jadi, loyal customer yg mengikuti media tradisional selama berpuluh2 tahun ni bila digabungkan dengan customer trend baru ini maka kedua2 platform ini akan dapat manfaatnya…dan penggunaan digital marketing ini mampu menarik trafik yg banyak dalam masa yg singkat.

Senang cerita, dunia bisnes ni akan ada banyak perubahan dan trend… kalau tak ikut trend semasa dan selesa dgn style lama maka ‘ meninggal’ lah bisnes tu nanti.

Haaa ini baru sikit tau apa yg ‘Ayahanda’ ni share… baru secebis je. Nak tau lagi pengalaman lebih 30 tahun beliau dalam dunia bisnes?

Kalau nak tau, kita jumpa kat DMC nanti ya!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah dengar tak omputeh cakap mcm ni start now
  • Setuju ke setuju sangat dgn Mr Robert ni?? Sifufbads yakin
  • Biarlah gambar berbicaraYang ada kedai mcm ni lah situasi selalu
  • 80 prospek akan beli lps mreka baca review atau feedback
  • THINK OUTSIDE THE BOX! Setuju ke kurang setuju
  • Jadi Founder bisnes ni nampak mcm best jermcm femes jerTapi
  • Sape sangka impian yg kita harapkan masa kecik2 dlu akn
  • BISNES BARU UP TAPI BELUM LAUNCH DAH SOLD OUT?! APA
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!