Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Umur 61 Tahun Jual Coway

Diterbitkan pada Oct 26, 2015 oleh

Umur 61 Tahun Jual Coway

Inspired story weekend ni..

nama glemer yg team sifufbads pggil “Pakcik Coway”..

Baru 61 thn.. Muda lagi! Tiada istilah “pencen”. Selagi ada kudrat, ada akal, atau sng cite, selagi ada nyawa, selagi tu kena cari rzki, kena berusaha..

BETUL?

Cuba lihat wajah beliau…

Nampak sempoi je, cool je.. dah bersara dari sektor awam.. pencen!

Walaupun dah pencen, beliau start berniaga. Berniaga COWAY..

Nak tau tak?

Sales Cowaynya setiap bulan, dah cecah 6 angka! guna fb ads marketing..

Beliau mula buat bisnes bukan masa umur 20 tahun, tapi baru je tahun lepas…

Berapa umur beliau? Tu tak penting!

Apa yang penting adalah mcm mane beliau yang BUTA IT ni pun boleh buat sales sampai 6 angka!

SERIUS BUTA IT! (team sifufbads tahu akan ketahapbutaanITnya setahun yang lalu)

Yg power2 IT tu, ape citer!? Dah berapa sales sebulan?

Tak mau citer panjang, beliau dh kongsikan kisah hidupnya di bwh… anda bacalah!

” Nama saya Ismail bin Abd Hamid. Berasal dari Tapah, Perak. Sekarang ni menetap di Cheras, Selangor. Saya bergiat dalam bisnes Coway sejak awal 2014 tapi mula serius tahun 2015 ni.

Alhamdulillah…..skrg dah mampu beli kereta dari duit bisnes Coway. Bolehlah berbelanja dgn income dari Coway..

Sejak Mac 2015 4 bulan lepas, tumpuan bisnes sy lebih kpd pemasaran secara online. Bermula dgn jualan RM8K, sejak Disember 2014. Bulan 8 aritu start capai RM100k++. Skrg dah cecah RM250K utk jualan pada bulan Oktober 2015. Saya optimis jualan cecah RM320K menjelang Disember 2015 ni. Insyaallah!

Disebabkan “every business is a show businesss” kita kena tonjolkan bisnes online secara yg terbaik…..

Dan yg terbaik adalah ikut dan berguru dgn Cikgu Sifufbads..

DULU…

Sebelum guna fb, saya kena usung barang jualan ke sana ke mari, dah la berat.. mmg sangat penat, rasa nak pitam pun ada. Masa menjual pula sgt panjang, dari pagi sampai ke ptg.

Pg psr malam, booth, xpo ke.. Tiap2 hari mmg kna gi jmpa org. Max bleh jmpa sehari tak sampai 10 org pun..

TERAMAT LA PENAT!

Hanya doa sahaja yg jadi kekuatan saya masa tu…

Disebabkan faktor usia, saya cuba2 pula menjual secara online di fesbuk. Saya dh tak larat hari2 nak angkut brg berat. Saya nak cuba cari jalan lain pula…

Pada permulaan, sy buntu mcm mane caranya nak menjual secara online.. sy pandai2 la sendiri buat.. dh macam terlanggar dinding.

Nak buat satu iklan tu, saya terpaksa buat berulang kali..

Sekejap tak kena pada gambar, sekejap tak kena dgn copywriting.. byk kali sy kena tukar…

..tapi, walaupun banyak wang yang dibelanja…namun, hasil tetap mendukacitakan….

Ada sekali tu, pelanggan yg suruh saya buang iklan fb tu sbb dia rasa sedih tengok iklan fb saya dan tak nak org lain sedih juga. Diorg kata iklan saya buruk..

Ada masa tu, pelanggan mula hasrat nak beli cara sewa beli, kemudian, tukar nak beli cara tunai. Melalui pertukaran ni, saya rugi tapi pelanggan kata saya dah buat silap sbb tak cerita habis cara pembelian….

Ada top seller Coway dlm satu group syor saya bljr dr sifufbads. Org tu mmg tinggi salesnya guna fb ads..

TAPI..

masa tu tiada klas dibuka oleh sifufbads. So kena tunggu la..

.. pada suatu hari tu, masa scroll kat fb terjumpa iklan SifuFBads.. diorg offer tentang seminar mengenai pemasaran di fesbuk. Saya pun terus register utk hadir seminar tu, kalau tak silap sy masa tu Seminar Chapter F pd Nov 2014. Masa dlm seminar tu, mcm2 ilmu saya dapat & tanpa ragu2 saya terus berguru dgn Sifu Jamal untuk belajar dgn lebih mendalam dari mentor yg betul.

Masa mentoring, serius saya buta IT. Byk tgk laptop je tanpa berkedip mata. mmg mende baru! Tak boleh ikut sgt..

.. tapi saya terus blajar.. pksa diri utk btya..buat! buat sampai jadi..

Alhamdulillah! Selepas tu dengan ilmu yg betul dan tunjuk ajar dari sifu & team, sales Coway meningkat, meningkat, dan terus meningkat saban bulan lepas guna teknik2 yang Cikgu Jamal ajarkan!!

sales naik dari 8k jadi berbelas k, jadi berpuluh k dan sehinggalah Ogos lalu capai 100k pertama..

Saya buat fb ads, isteri layan whatsapp. sama2 membantu..

buat sales banyak dengan fb ads? Produk harga ribu2 pula tu…!

MCM X PERCAYA JER..

…..tapi, ia bukannya magik!

Ia adalah platform peniaga utk tingkatkan bisnes mereka. Sejak guna kaedah dan teknik yg saya belajar dari tim SifuFBads, saya dpt pasarkan produk ke serata tempat di Malaysia. Kawasan menjual jadi luas. Saya dpt pastikan mereka yg benar-benar minat sahaja untuk berurusan diberi perhatian.

Dan bila buat fb ads utk produk mhl spt coway ni, bg sy tak ssh mana. sbb brand coway ni sdri sgt kuat. tapi bila buat fb ads, sy buat scr konsisten.. bkn buat skli dua je.. saya buat konsisten sejak disember 2014 yg lalu hingga kini. bila jmpa sifu pd bln ogos lalu, beliau advise saya naikkan bajet iklan.. dan resultnya, sales naik lebih 100% lagi.. margin profit mmg tinggi. alhamdulillah..

Bisnes coway mmg mudah.. tak jmpa klien, tak simpan stok, smuanya coway uruskan. saya cuma dptkan klien..

Jadi kalau anda di luar sana nak berjaya, carilah MENTOR…

BUATLAH SESUATU HINGGA BETUL, DAN BUATLAH SESUATU YG BETUL…

Untuk buat sesuatu hingga betul, jgn mudah menyerah kalah! Cikgu Jamal selalu kata

” BUAT HINGGA JADI!”

Sekian, semoga anda berjaya! Wassallam….”

SEMUA KEJAYAAN DTG DARI USAHA, ILMU DGN IZIN DARI-NYA.. UMUR BKN “ALASAN” UTK TAK BNIAGA ONLINE..

ps – dengar citer atuk ni dah naik pangkat dalam team coway dia.. tahniah atas pencapaian yang hebat.

Komentar (8)

  1. mohd azlan ab.wahab

    assalamualaikum tuan,saya mohd azlan baru 3 minggu menjadi salah seorang penjual coway,tapi belum ada yang beli. Saya pun buta IT walaupun saya seorang guru. Setelah terbaca cerita pakcik coway ni saya amat berminat untuk mengetahui secara lebih mendalam tentang sifufbads.

  2. Assalamualaikum .. saya amat teruja dengan kejayaan pakcik kayo ni.. ya memang benar bisnes online dapat menjana pendapatan.. semua orang wajib bisnes online.. dan sekarang ramai yg ikut jejak langkah pakcik ni.. top 10 dlm ranking carian google Coway Online.. makin banyak la jualan.. Tahniah! Saya pun baru menapak di Coway Johor Dot Com.. InysaAllah berusaha hingga berjaya follow SifuBads

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!