5 Jenis Posting Harian di Fanpage Yang Bantu Tingkatkan Sales Bisnes Anda

JGN SAMPAI ORG COP PAGE ANDA “ZOMBIE”, BARU NK START BUAT..

Utk tingkatkan TRUST dan CREDILIBITY di page, anda WAJIB “penuhkan” page anda dgn CONTENT MARKETING menggunakan 5 jenis posting ni. Ni antara paling BASIC utk anda buat bila promote di page.

Dgn posting2 ni, akan bantu page anda “digelar” page ZOMBIE oleh audience anda. SEYES Sifufbads cakap ni..

“APA JNIS POSTING TU SIFUFBADS..?”

Haa..Nk tahu? Nk buat? Tgk jer kt bawah tu..

#1 – TESTIMONI

Utk tmbh TRUST prospek di page, post2 TESTIMONI perlu dibykkan. X kira la dlm bentuk GAMBAR ke VIDEO.

Post2 testimoni ni antara “BOOSTER” utk prospek membeli dgn anda..

Tak caya? Cuba ler

#2 – AKTIVITI

Selain testimoni, post berkaitan yg aktiviti bisnes anda kena UP-kan jugak..

Masukkan jer post xtvt mcm kat event, suasana kt kedai, tgh packing parcel atau pn tgh hantar parcel kt poslaju.

#3 – TIPS & TUTORIAL

Anda boleh gak masukkan TIPS & TUTORIAL yg relevan dgn produk atau bisnes anda.

Bukan apa, post2 mcm ni boleh “ADD VALUE” pd audience anda. Secara tak langsung, anda dh EDUCATE secara SENYAP..

#4 – INFO PRODUK

Masukkan jugak post2 ttg INFO yg berkaitan produk..

#5 – VIDEO

VIDEO antara POSTING TRENDS utk masa skrg..Selain bantu tingkatkan TRUST, video gak boleh bantu naikkan REACH dan ENGAGEMENT di page..

Tak caya? Kena la cuba…

Lps dh cuba tu, SHARE ler kt Sifufbads yg mana korg dh buat kt komen tu..

Kalo rajin, SHARE la post ni kt kawan2 yg newbie tu..Sharing is Caring..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • BGMNA BUAT MILLIONS DLM MASA 1 TAHUN WALAUPUN BARU BERMULA
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!