Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Jenis Posting Harian di Fanpage Yang Bantu Tingkatkan Sales Bisnes Anda

Diterbitkan pada Sep 5, 2017 oleh

JGN SAMPAI ORG COP PAGE ANDA “ZOMBIE”, BARU NK START BUAT..

Utk tingkatkan TRUST dan CREDILIBITY di page, anda WAJIB “penuhkan” page anda dgn CONTENT MARKETING menggunakan 5 jenis posting ni. Ni antara paling BASIC utk anda buat bila promote di page.

Dgn posting2 ni, akan bantu page anda “digelar” page ZOMBIE oleh audience anda. SEYES Sifufbads cakap ni..

“APA JNIS POSTING TU SIFUFBADS..?”

Haa..Nk tahu? Nk buat? Tgk jer kt bawah tu..

#1 – TESTIMONI

Utk tmbh TRUST prospek di page, post2 TESTIMONI perlu dibykkan. X kira la dlm bentuk GAMBAR ke VIDEO.

Post2 testimoni ni antara “BOOSTER” utk prospek membeli dgn anda..

Tak caya? Cuba ler

#2 – AKTIVITI

Selain testimoni, post berkaitan yg aktiviti bisnes anda kena UP-kan jugak..

Masukkan jer post xtvt mcm kat event, suasana kt kedai, tgh packing parcel atau pn tgh hantar parcel kt poslaju.

#3 – TIPS & TUTORIAL

Anda boleh gak masukkan TIPS & TUTORIAL yg relevan dgn produk atau bisnes anda.

Bukan apa, post2 mcm ni boleh “ADD VALUE” pd audience anda. Secara tak langsung, anda dh EDUCATE secara SENYAP..

#4 – INFO PRODUK

Masukkan jugak post2 ttg INFO yg berkaitan produk..

#5 – VIDEO

VIDEO antara POSTING TRENDS utk masa skrg..Selain bantu tingkatkan TRUST, video gak boleh bantu naikkan REACH dan ENGAGEMENT di page..

Tak caya? Kena la cuba…

Lps dh cuba tu, SHARE ler kt Sifufbads yg mana korg dh buat kt komen tu..

Kalo rajin, SHARE la post ni kt kawan2 yg newbie tu..Sharing is Caring..

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!