5 Tips Close Sales Guna FB Messenger

KAT FB MESSENGER PON, KORANG DH BOLEH BUAT SALES RIBU2…

Jarang yg guna FB Messenger utk closing sales mereka dgn prospek. Mgkin ada yg berpendapat, FB Messenger agak SUSAH utk close sales berbanding Whatsapps.

Tahukah korang, kat FB Messenger pon, korang dh boleh close sales kaw2 tanpa perlu “BAWAK” prospek ke Whatsapps..Betul tak?

Mgkin ada yg kata…

“KALO GUNA FB MESSENGER, SSAH NK DPT DATABASE..?”

Sbnarnya, boleh jer kalo nk dptkan database prospek anda tu, caranya..Anda mintak np phone prospek di AWAL conversation tu…

Atleast kalo prospek susah nk “deal” kt FB messenger, korang boleh “deal” kt Whatsapps lak..

Tak pe, today..Sifufbads nk KONGSI 5 tips bagaimana korang boleh CLOSE SALE just guna FB MESSENGER tanpa perlu guna Whatsapps..

“WAHHH..SY NK TAHU…”

Nak tahu? Jom ler baca ni..

#1: RELATIONSHIP

Ni benda plg PENTING utk korang buat..Wujudkan RELATIONSHIP dgn prospek terlebih dlu..

Bagi mesra2 dulu..Layan mereka mcm kwn2 anda atau pon mcm org yg korang kenali..

Nak best lagi, wujudkan KARAKTER time tu..Bukan ape, nk nmpk lg close dgn prospek..Buat mereka lebih SELESA..

Mudahkan?

#2: PRODUCT KNOWLEDGE

“Hidangkan” prospek anda dgn produk knowledge seperti info produk, cara guna, dan lain2 lg..

Produk knowledge bantu tingkatkan TRUST prospek dgn anda..

So jgn lupa “hidang” produk knowledge kt dorang yer…

#3: USP

Lps share info ttg produk, jgn lupa UP skali dgn USP produk anda..

Sbb USP akan bantu naikkan TRUST pd produk. Ini PENTING..Wajib buat yer..

#4: TRUST

Wokeh..Ini paling2 penting utk korang buat..TRUST..Jgn ler korang lupa utk share TESTIMONI..Tak kira ler Testimoni bentuk video ataupon bergambar…

Lagi bnyk testimoni korang share, lg tinggi trust prospek pada produk anda..

Faham ke?

#5 OFFER

Lps dh share info produk, testimoni..Baru la korang bg OFFER kpd prospek..

So, dlm OFFER..Masukkan sekali elemen SCARCITY dgn URGENCY..Masukkan gak, umpan2 yg menarik..

Yg mana, kalo mereka baca, tak boleh tolak dan “terpaksa” ambik produk anda dgn suka rela…

Haa.. senang, kan? Korang dah tak perlu nak harapkan wasap je. Kalau ramai customer pm, korang boleh upah orang dan jadikan mereka sebagai moderator. Tak perlu susah2 beli hp 2 – 3 biji, hanya nak guna wasap je. Biar diorang close sales kat pm je. Cukup dah tu. Dapat jimat duit.

Lagi best sekarang ni, kita dah boleh guna Chat Bot spt Chat Fuel dan Many Chat. Software ni boleh automatikkan closing korang. Cara gunanya tak susah. Ada banyak tutorial step by step disediakan. Follow je.

Korang biasanye close sales pakai apa? Boleh share tak?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Su says:

    Masih pakai whatsapp..huhu??

  2. aliya says:

    Saya guna JOMFB.com ..sangat membantu utk close sale di Mesenger sebab semuanya auto..lepas tu boleh broadcast ke smua org yg pernah komen atau mesej kita..very recommended, support pun best 😀

    1. Lah says:

      Salam…macam mana nak guna tu yer. Nk kena download software atau mcm mana?

  3. Ikhwan says:

    Terima kasih atas pesanan Sifu 🙂

  4. olie says:

    tq sifu. baru atahu ada auto close sales

  5. Felsia says:

    Tq sifu..

  6. Thanks sifu.

    Alhamdulillah, saya dah gunakan ChatBot dalam bisnes saya.

    Saya sendiri pun telah keluarkan video tutorial step by step di http://www.ahcyberstore.com.my/teknik-messenger-marketing

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..