Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Tips Close Sales Guna FB Messenger

Diterbitkan pada Jul 19, 2017 oleh

KAT FB MESSENGER PON, KORANG DH BOLEH BUAT SALES RIBU2…

Jarang yg guna FB Messenger utk closing sales mereka dgn prospek. Mgkin ada yg berpendapat, FB Messenger agak SUSAH utk close sales berbanding Whatsapps.

Tahukah korang, kat FB Messenger pon, korang dh boleh close sales kaw2 tanpa perlu “BAWAK” prospek ke Whatsapps..Betul tak?

Mgkin ada yg kata…

“KALO GUNA FB MESSENGER, SSAH NK DPT DATABASE..?”

Sbnarnya, boleh jer kalo nk dptkan database prospek anda tu, caranya..Anda mintak np phone prospek di AWAL conversation tu…

Atleast kalo prospek susah nk “deal” kt FB messenger, korang boleh “deal” kt Whatsapps lak..

Tak pe, today..Sifufbads nk KONGSI 5 tips bagaimana korang boleh CLOSE SALE just guna FB MESSENGER tanpa perlu guna Whatsapps..

“WAHHH..SY NK TAHU…”

Nak tahu? Jom ler baca ni..

#1: RELATIONSHIP

Ni benda plg PENTING utk korang buat..Wujudkan RELATIONSHIP dgn prospek terlebih dlu..

Bagi mesra2 dulu..Layan mereka mcm kwn2 anda atau pon mcm org yg korang kenali..

Nak best lagi, wujudkan KARAKTER time tu..Bukan ape, nk nmpk lg close dgn prospek..Buat mereka lebih SELESA..

Mudahkan?

#2: PRODUCT KNOWLEDGE

“Hidangkan” prospek anda dgn produk knowledge seperti info produk, cara guna, dan lain2 lg..

Produk knowledge bantu tingkatkan TRUST prospek dgn anda..

So jgn lupa “hidang” produk knowledge kt dorang yer…

#3: USP

Lps share info ttg produk, jgn lupa UP skali dgn USP produk anda..

Sbb USP akan bantu naikkan TRUST pd produk. Ini PENTING..Wajib buat yer..

#4: TRUST

Wokeh..Ini paling2 penting utk korang buat..TRUST..Jgn ler korang lupa utk share TESTIMONI..Tak kira ler Testimoni bentuk video ataupon bergambar…

Lagi bnyk testimoni korang share, lg tinggi trust prospek pada produk anda..

Faham ke?

#5 OFFER

Lps dh share info produk, testimoni..Baru la korang bg OFFER kpd prospek..

So, dlm OFFER..Masukkan sekali elemen SCARCITY dgn URGENCY..Masukkan gak, umpan2 yg menarik..

Yg mana, kalo mereka baca, tak boleh tolak dan “terpaksa” ambik produk anda dgn suka rela…

Haa.. senang, kan? Korang dah tak perlu nak harapkan wasap je. Kalau ramai customer pm, korang boleh upah orang dan jadikan mereka sebagai moderator. Tak perlu susah2 beli hp 2 – 3 biji, hanya nak guna wasap je. Biar diorang close sales kat pm je. Cukup dah tu. Dapat jimat duit.

Lagi best sekarang ni, kita dah boleh guna Chat Bot spt Chat Fuel dan Many Chat. Software ni boleh automatikkan closing korang. Cara gunanya tak susah. Ada banyak tutorial step by step disediakan. Follow je.

Korang biasanye close sales pakai apa? Boleh share tak?

Komentar (6)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!