Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

save-post

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni..

Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu..

So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik..

Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’! Tak jumpa! post tu dah jauhh ke bawah! Sedih…

Jujur.. Sapa pernah kena cmni??

“Saya lah tu sifu.. Nk bce kmudian, tp tk jmpe bile nk cari balik..”

Ok takpe, jgn risau..

Skrg, fesbuk dah sediakan satu fungsi, yg mana anda boleh save posting tersebut dn lihat semula..

Simple ssgt! Lepas ni takde alasan lagi anda ter-‘miss’ posting2 penting di fesbuk..

Nk tau caranya??

“nak sifuu! nakk..”

Okay follow je step by step ni…

LANGKAH 1: Di post tersebut, klik simbol seperti di bawah, kemudian pilih “Save post”. Ok, anda dah berjaya simpan post ini..

2

LANGKAH 2: Tapi kat mana post feveret anda ni disimpan?¬†Anda boleh cari di bahagian “Activity Log”

3

LANGKAH 3: Lepas itu, klik “more” selepas tab comments..

4

LANGKAH 4: Kemudian, cari dan klik tab “Saved”.¬†

5

LANGKAH 5: Di sinilah post feveret anda disimpan.

6

Mudah je, kan?

Lepas ni senang la nak cari balik post feveret anda yang dah hilang di newsfeed.

Semoga tutorial ini bermanfaat. All the best!

  1. Umma Lacto says:

    uikss… basic jer ni… tapi i xtau…. best best

    1. Huhu.. byk fungsi di fb ni yg kita tak tau. Kene byk explore lg.

Program @ Sifufbads

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

05/08/2017
Seminar Missing Chapter – Return 2017
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Banyak yang mustahil menjadi realiti selagi kita BERANI MENCUBA!
  • Di kelas Tony Robin 4 hari ni di Singapore Sedut2
  • NIAGA BERTAHUN2 TAPI ASET XDE LANGSUNG? Sebagai usahawan adalah
  • Semalam habis kelas arini ke Shah Alam lagiOrang2 ini luarbiasa
  • SIAPA ALUMNI UITM? Insyallah sifufbads bakal menyumbang kepada
  • SIAPA KENAL? Ikut resmi padi makin berisi makin menunduk
  • LEGEND BUDAKBARUNAKUP Selepas kejayaan kolobrasi sifufbads karangkraf 2017
  • KORANG DI MANA? Kelas copywriting hari ni CHAPTER C
  • MERENUNG LUAR JENDELA site visit bersama sahabat pejuang
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!