Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

Diterbitkan pada Sep 14, 2016 oleh

save-post

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni..

Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu..

So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik..

Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’! Tak jumpa! post tu dah jauhh ke bawah! Sedih…

Jujur.. Sapa pernah kena cmni??

“Saya lah tu sifu.. Nk bce kmudian, tp tk jmpe bile nk cari balik..”

Ok takpe, jgn risau..

Skrg, fesbuk dah sediakan satu fungsi, yg mana anda boleh save posting tersebut dn lihat semula..

Simple ssgt! Lepas ni takde alasan lagi anda ter-‘miss’ posting2 penting di fesbuk..

Nk tau caranya??

“nak sifuu! nakk..”

Okay follow je step by step ni…

LANGKAH 1: Di post tersebut, klik simbol seperti di bawah, kemudian pilih “Save post”. Ok, anda dah berjaya simpan post ini..

2

LANGKAH 2: Tapi kat mana post feveret anda ni disimpan?¬†Anda boleh cari di bahagian “Activity Log”

3

LANGKAH 3: Lepas itu, klik “more” selepas tab comments..

4

LANGKAH 4: Kemudian, cari dan klik tab “Saved”.¬†

5

LANGKAH 5: Di sinilah post feveret anda disimpan.

6

Mudah je, kan?

Lepas ni senang la nak cari balik post feveret anda yang dah hilang di newsfeed.

Semoga tutorial ini bermanfaat. All the best!

Komentar (2)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!