Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

save-post

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni..

Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu..

So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik..

Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’! Tak jumpa! post tu dah jauhh ke bawah! Sedih…

Jujur.. Sapa pernah kena cmni??

“Saya lah tu sifu.. Nk bce kmudian, tp tk jmpe bile nk cari balik..”

Ok takpe, jgn risau..

Skrg, fesbuk dah sediakan satu fungsi, yg mana anda boleh save posting tersebut dn lihat semula..

Simple ssgt! Lepas ni takde alasan lagi anda ter-‘miss’ posting2 penting di fesbuk..

Nk tau caranya??

“nak sifuu! nakk..”

Okay follow je step by step ni…

LANGKAH 1: Di post tersebut, klik simbol seperti di bawah, kemudian pilih “Save post”. Ok, anda dah berjaya simpan post ini..

2

LANGKAH 2: Tapi kat mana post feveret anda ni disimpan? Anda boleh cari di bahagian “Activity Log”

3

LANGKAH 3: Lepas itu, klik “more” selepas tab comments..

4

LANGKAH 4: Kemudian, cari dan klik tab “Saved”. 

5

LANGKAH 5: Di sinilah post feveret anda disimpan.

6

Mudah je, kan?

Lepas ni senang la nak cari balik post feveret anda yang dah hilang di newsfeed.

Semoga tutorial ini bermanfaat. All the best!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Umma Lacto says:

    uikss… basic jer ni… tapi i xtau…. best best

    1. Huhu.. byk fungsi di fb ni yg kita tak tau. Kene byk explore lg.

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..