Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

save-post

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni..

Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu..

So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik..

Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’! Tak jumpa! post tu dah jauhh ke bawah! Sedih…

Jujur.. Sapa pernah kena cmni??

“Saya lah tu sifu.. Nk bce kmudian, tp tk jmpe bile nk cari balik..”

Ok takpe, jgn risau..

Skrg, fesbuk dah sediakan satu fungsi, yg mana anda boleh save posting tersebut dn lihat semula..

Simple ssgt! Lepas ni takde alasan lagi anda ter-‘miss’ posting2 penting di fesbuk..

Nk tau caranya??

“nak sifuu! nakk..”

Okay follow je step by step ni…

LANGKAH 1: Di post tersebut, klik simbol seperti di bawah, kemudian pilih “Save post”. Ok, anda dah berjaya simpan post ini..

2

LANGKAH 2: Tapi kat mana post feveret anda ni disimpan? Anda boleh cari di bahagian “Activity Log”

3

LANGKAH 3: Lepas itu, klik “more” selepas tab comments..

4

LANGKAH 4: Kemudian, cari dan klik tab “Saved”. 

5

LANGKAH 5: Di sinilah post feveret anda disimpan.

6

Mudah je, kan?

Lepas ni senang la nak cari balik post feveret anda yang dah hilang di newsfeed.

Semoga tutorial ini bermanfaat. All the best!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Umma Lacto says:

    uikss… basic jer ni… tapi i xtau…. best best

    1. Huhu.. byk fungsi di fb ni yg kita tak tau. Kene byk explore lg.

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!