Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

save-post

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni..

Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu..

So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik..

Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’! Tak jumpa! post tu dah jauhh ke bawah! Sedih…

Jujur.. Sapa pernah kena cmni??

“Saya lah tu sifu.. Nk bce kmudian, tp tk jmpe bile nk cari balik..”

Ok takpe, jgn risau..

Skrg, fesbuk dah sediakan satu fungsi, yg mana anda boleh save posting tersebut dn lihat semula..

Simple ssgt! Lepas ni takde alasan lagi anda ter-‘miss’ posting2 penting di fesbuk..

Nk tau caranya??

“nak sifuu! nakk..”

Okay follow je step by step ni…

LANGKAH 1: Di post tersebut, klik simbol seperti di bawah, kemudian pilih “Save post”. Ok, anda dah berjaya simpan post ini..

2

LANGKAH 2: Tapi kat mana post feveret anda ni disimpan? Anda boleh cari di bahagian “Activity Log”

3

LANGKAH 3: Lepas itu, klik “more” selepas tab comments..

4

LANGKAH 4: Kemudian, cari dan klik tab “Saved”. 

5

LANGKAH 5: Di sinilah post feveret anda disimpan.

6

Mudah je, kan?

Lepas ni senang la nak cari balik post feveret anda yang dah hilang di newsfeed.

Semoga tutorial ini bermanfaat. All the best!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Umma Lacto says:

    uikss… basic jer ni… tapi i xtau…. best best

    1. Huhu.. byk fungsi di fb ni yg kita tak tau. Kene byk explore lg.

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • PROSPEK RAMAI TAPI BILA BAB CLOSING JE FAIL
  • DONGIBAP KIPIDAP  Peluang sentiasa ada bgi org yg tak
  • STOP COMPARING!   Yess stop la compare hidup korang
  • BUKU PEMALAS LAKU KERAS DALAM MASA 24 JAM JER!!3000 pieces
  • Huish pebenda KISS2 ni sipoo?    Chop! Tenang
  • KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO   Pernah tak korang berada
  • THE POWER OF GUNA TAG JER!    Ehem!
  • An investment in knowledge always pays the best interest
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!