Tutorial Teknik Video ‘Slideshow’

Tutorial Teknik Video 'Slideshow'

Kali ni. kami nak share satu lagi teknik terbaru yang boleh digunakan sebagai post iklan di FB page anda. Teknik yang dipanggil sebagai ‘Slideshow’ ini baru je beberapa bulan dilancarkan oleh pihak FB, dengan tujuan utamanya adalah untuk menggalakkan penggunaan iklan berbentuk video – salah satu pemasaran yang diramalkan menjadi salah satu strategi pemasaran paling EFEKTIF  oleh ramai international online marketer.

Dengan teknik ‘slideshow’, mereka yang takde kemahiran buat video sekalipun dah boleh hasilkan iklan berbentuk video dengan cara yang sangat MUDAH dan CEPAT.

Dah tak sabar nak belajar caranya? Jom follow TUTORIAL ni:

LANGKAH 1: Di bahagian post FB page anda, klik Photo/Video. Pilih ‘Create Slideshow’.

1

LANGKAH 2: Pilih gambar yang anda ingin masukkan dalam slideshow. Jumlah gambar yang dicadangkan adalah antara 5 – 7 gambar. Selesai pilih, klik ‘Open’.

2

LANGKAH 3: Masukkan ayat copywriting anda. Kemudian klik ‘Publish’.

3

LANGKAH 4: Pop-up ini akan keluar. Klik ‘Close’.

4

LANGKAH 5: FB akan memproses post ‘slideshow’ anda itu terlebih dahulu. Tunggu sehingga ‘notification’ ini keluar, yang menandakan bahawa post slideshow anda sudah pun siap dan terpapar pada timeline FB page anda.

5

LANGKAH 6: Tadaa..inilah hasilnya! Tak susah mana pun kan?

6

Inilah contoh video slideshow yang dah dihasilkan..

X PUAS HATI DGN DESIGN LOGO COMPANY?
.
Dah pnah buat logo, tp xbkenan? Bila dh siap, org kata mcm pnah nampak la, mcm amatur la, itu la, ini la.. Niat hati nk go international, tp logo x nmpak mcm boleh g jauh. Pakar bisnes ada kata, 1st impression adalah pada logo, betul..Dah try design byk kali, tp still x dapat logo yg diinginkan. Camne ye?
.
Dont worry…
Sifustudio Insyallah cuba selesaikan mslh anda.
– Cakap je, nak logo yg lain dari yg lain?
– Nak nampak international?
– Unik?
– Sesuai dgn tema?
InsyaAllah kami bantu anda.
.
Kami selesaikan mslh anda sekarang. PM link di bwh utk berhubung dgn kami.
–>[ PM ] http://bit.ly/1QP9Yza
.
P/S : Prinsip kami, “Design sampai jadi, janji anda puas hati”

Posted by SifuStudio on Wednesday, 6 January 2016

Ok, tu sahaja tutorial kali ni. Apa lagi, jom la try wat slideshow ni.

Selamat mencuba okay!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Mohd najib says:

    Sifu….dah antar ke konfirmation tuk seminar 23 jan ni, kalau dah hantar, by email ke?

    1. yes, emel pengesahan akan dihantar ke emel tuan..

  2. Hasmizal says:

    Terima kasih sifu atas perkongsian. Saya akan buat.

  3. Aseef Alwee says:

    Muzik tak de kan tuan?

    1. buat masa ni, belum ada fungsi utk masukkan muzik. Kalau nak letak video ada muzik, kena buat video sendiri..

  4. wan saadah says:

    Terima kasih atas kongsi ilmu ini..

  5. Chempaka says:

    Video ni hebat sifu!

  6. asmadi says:

    kalau gambar dalam slideshow tu ada banyak tulisan iklan tu lepas ke sifu ?

  7. fqa nabila says:

    sy punya takde untuk slideshow mcm mana ya.

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!