Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Bagaimana Gunakan Frequency Ads Untuk Tingkatkan Sales?

Diterbitkan pada Sep 23, 2013 oleh

FREQUENCYHIGH
Ni saya nak share satu kaedah yang bantu saya dapatkan ROI beratus kali ganda, dan CR atas 10%.

Buat beberapa ads kepada very targetted audience. Very specific audience, (range 10k – 100k).

Contoh targetted audience:

1) Fans fanpage anda sendiri

2) Audience yang dipilih berdasarkan maklumat di Fanpage Insight fanpage anda.

3) Fans bagi page pesaing/sama niche dengan anda. (boleh masukkan di pricise interest)

Ads dipilih —>sidebar page post

Run ads 1-2 minggu, dan cuba dapatkan frequency atas 5.0. Ads berjalan, monitor CONVERSION RATE dan ROI. Selagi rate nya bagus (ada untung), kekalkan..

Kekalkan 1-2 minggu bagi mencapai frequency tinggi (kekerapan audiens melihat iklan tinggi). Bagi very targetted audience, frequency tinggi, tiada masalah jikalau sales, untung, Conversion rate bagus..(kalau ads baru, kepada untargetted audience/audience biasa, frequency yang tinggi membuatkan mereka bakal MENYAMPAH dengan ads anda)

NOTA: Kekerapan (frequency) yang tinggi akan menyebabkan CTR semakin menurun. Tetapi tujuan kita adalah SALES. CTR rendah, kalau SALES TINGGI tak kisah…Biasanya CTR tinggi ni di awal ads berjalan. Bila dah capai frequency tinggi, kadar klik akan menurun, dan seterusnya akan merendahkan CTR…

Komentar (7)

  1. Assalamualaikum Sifu, Mungkin Lepas Nie Kak Engku Akan Cuba Mendalami Ilmu Online Melalui Facebook. Harap Sifu Tak Keberatan Untuk Turunkan Ilmu Ye Hihi

Comments are closed.

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!