5 Elemen Penting Yang Owner Bisnes Wajib Guna Untuk Tarik Prospek ke Kedai Pada Waktu Gaji

Mmg ramai owner2 bisnes yg ada kedai, duduk termenung sambil layan perasan bila time bukan waktu gaji..Tambahan plak time bukan musim perayaan, lg la tambah “luka” kt hati…

Utk korg ada problem mcm kt atas ni, Sifufbads ada “ubat” penyembuh yg plg MUJARAB yg boleh bantu bisnes di kedai korg kembali “bernyawa”..

Ada 5 element TERPENTING yg WAJIB korg buat, utk tarik prospek korg ke kedai..Nk tahu ke? Kalo nk thu, senang jer..Cer tgk gambar..

1. NAMA TEMPAT

Utk korg nk CAPTURE audien di area kedai, korg WAJIB letakkan nama tempat atau lokasi utk grab attention audien setempat dlm copywriting korg, lg2 kat bahagian HEADLINE..

Sebagai contoh,

[ATTN:WARGA MUAR] – TERCARI-CARI SALON GUNTING RAMBUT MUSLIMAH YG PLG MESRA CUSTOMER, PLG CEPAT SERVISNYA DAN PLG BYK STYLE RAMBUT DGN HARGA BERPATUTAN?

So, diawal atau diakhir headline, korg mention nama tempat kedai korg…

2. NAMA KEDAI

Selain nama tempat, korg juga perlu masukkan nama kedai di akhir headline utk memudahkan audien capture pasal kedai korg..

Contohnya..

“SBLM NI, MMG SUSAH NAK DAPAT SERVIS AIRCOND PLG PROVEN, TP SEJAK ADA GHANI AIRCOND NI, SMUA PROBLEM SETTLE..”

Korg faham ke?

3. DIALEK

Utk nk lebih MATCHING dgn audien korg..Di dalam copywriting, korg boleh masukkan copywriting dgn gunakan dialek dikawasan kedai korg..

Contohnya, korg ada kedai di Kota Bharu Kelantan..Korg nk “tambat” hati org2 KB..So, caranya korg boleh guna dialek setempat supaya cw korg lebih match dgn audien korg..

Korg org mna?

4. DROP PIN

Ada satu function yg boleh korg ‘headshot’ direct ke audien korg..Function ni dh mmg very USEFUL utk korg yg ada kedai..

Korg boleh refer video tutorial yg tlh Sifufbads buat special utk korg sblm ni…Tak pun, KLIK JE SINI 

Jgn lupa cuba fungsi ni yer!

5. GAMBAR

Satu salah element plg TERPENTING, adalah gambar..Korg kena MATCHING dari segi gambar..Korg boleh masukkan element yg menerangkan ttg tempat korg..Sbgai contoh, korg boleh masukkan gambar mercu tanda tempat korg..

Lagi satu, gambar yg plg penting korg kena masukkan adalah gambar depan kedai korg..Letakkan gambar ni di kedudukan yg pertama yer..

Korg SHARE tips2 ni kt kawan2 korg yg ada premis yer

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Nisa Baharum says:

    sifu, terima kasih atas perkongsian~

  2. Ikhwan says:

    Terima kasih, boleh diaplikasikan pada kedai kami nanti.

  3. Zaleha says:

    Terima kasih sifu

  4. Khadijah says:

    Terima kasih sifu.macam mans nak jadi student sifu

  5. Aliza says:

    Terima kasih..

  6. mohd izuddin b ngah says:

    terbaik sifu.nanti ada lagi info sifu share dkat saya yer?

  7. TERIMA KASIH SIFU
    …TERBAIK

  8. Paksu Dak says:

    Terima. Kasih, info yg Sgt berguna

  9. Hanafi says:

    Terima kasih Sifu Jamal..owner bisnes pasti suka dgn tips ini termasuk saya…

  10. Normilah bt Sari says:

    Terima kasih Sifu atas perkongsian

  11. nathrah mokhtar says:

    teeina kasih s8fu, info yang sgt berharga

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Dalam bisnes ada masanya untungada masanya rugiTu dah jadi adat
  • Bagi newbie yg baru nk berjinak2 nak buat iklan berbayar
  • 3 hari mereka dah berkampung di Academy SifufbadsBanyak perkara yg
  • Mula2 dulu Sifufbads ingatkan founder pada syarikat Faiza ni anak
  • Cara tingkatkan engagement di page  ig adalah dengan buat
  • Untuk buatkan produk lebih diterima ramaiAnda jual produk melalui MANFAAT
  • Bila cerita sacrifice niMungkin tajuk ni sesuai founder pada supremeberries
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Rahsia² Dalam THE FOUNDR CHAPTER ini, atau anda terus biarkan bisnes anda nyawa² iklan dan terus TERKUBUR..