Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Elemen Penting Yang Owner Bisnes Wajib Guna Untuk Tarik Prospek ke Kedai Pada Waktu Gaji

Diterbitkan pada Nov 29, 2017 oleh

Mmg ramai owner2 bisnes yg ada kedai, duduk termenung sambil layan perasan bila time bukan waktu gaji..Tambahan plak time bukan musim perayaan, lg la tambah “luka” kt hati…

Utk korg ada problem mcm kt atas ni, Sifufbads ada “ubat” penyembuh yg plg MUJARAB yg boleh bantu bisnes di kedai korg kembali “bernyawa”..

Ada 5 element TERPENTING yg WAJIB korg buat, utk tarik prospek korg ke kedai..Nk tahu ke? Kalo nk thu, senang jer..Cer tgk gambar..

1. NAMA TEMPAT

Utk korg nk CAPTURE audien di area kedai, korg WAJIB letakkan nama tempat atau lokasi utk grab attention audien setempat dlm copywriting korg, lg2 kat bahagian HEADLINE..

Sebagai contoh,

[ATTN:WARGA MUAR] – TERCARI-CARI SALON GUNTING RAMBUT MUSLIMAH YG PLG MESRA CUSTOMER, PLG CEPAT SERVISNYA DAN PLG BYK STYLE RAMBUT DGN HARGA BERPATUTAN?

So, diawal atau diakhir headline, korg mention nama tempat kedai korg…

2. NAMA KEDAI

Selain nama tempat, korg juga perlu masukkan nama kedai di akhir headline utk memudahkan audien capture pasal kedai korg..

Contohnya..

“SBLM NI, MMG SUSAH NAK DAPAT SERVIS AIRCOND PLG PROVEN, TP SEJAK ADA GHANI AIRCOND NI, SMUA PROBLEM SETTLE..”

Korg faham ke?

3. DIALEK

Utk nk lebih MATCHING dgn audien korg..Di dalam copywriting, korg boleh masukkan copywriting dgn gunakan dialek dikawasan kedai korg..

Contohnya, korg ada kedai di Kota Bharu Kelantan..Korg nk “tambat” hati org2 KB..So, caranya korg boleh guna dialek setempat supaya cw korg lebih match dgn audien korg..

Korg org mna?

4. DROP PIN

Ada satu function yg boleh korg ‘headshot’ direct ke audien korg..Function ni dh mmg very USEFUL utk korg yg ada kedai..

Korg boleh refer video tutorial yg tlh Sifufbads buat special utk korg sblm ni…Tak pun, KLIK JE SINI 

Jgn lupa cuba fungsi ni yer!

5. GAMBAR

Satu salah element plg TERPENTING, adalah gambar..Korg kena MATCHING dari segi gambar..Korg boleh masukkan element yg menerangkan ttg tempat korg..Sbgai contoh, korg boleh masukkan gambar mercu tanda tempat korg..

Lagi satu, gambar yg plg penting korg kena masukkan adalah gambar depan kedai korg..Letakkan gambar ni di kedudukan yg pertama yer..

Korg SHARE tips2 ni kt kawan2 korg yg ada premis yer

Komentar (10)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!