Tutorial Teknik ‘Skodeng’ Audiens Pesaing

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing Cover

Pernah tak anda terfikir macam mana agaknya iklan-iklan FB Ads tertentu (termasuklah pesaing anda) keluar pada paparan newsfeed anda?

.. atau, pernah tak terlintas dalam fikiran anda, macam mana lah iklan XXX ni boleh kat keluar kat newsfeed anda? Macam tau-tau je anda memang tengah tercari-cari produk sebegitu..

Berita BAEKK untuk anda!

Sekarang anda boleh tau kenapa anda menjadi TARGET untuk FB Ads iklan-iklan tersebut. Anda boleh ‘skodeng’ jenis audiens yang mereka sasarkan..

Memperkenalkan fungsi “Why am I Seeing this?”.

Sebagai usahawan FB yang menggunakan FB Ads, function ini boleh membantu kita dapatkan IDEA bagaimana owner fanpage tersebut menyasarkan kita sebagai audiens FB Ads mereka.

Jadi anda boleh ‘cilok’ data yang diperoleh ni untuk digunakan pula untuk audiens FB ads anda.

Ok, follow steps ni:

LANGKAH 1: Klik pada bahagian atas kanan post Sponsored yang keluar di newsfeed anda.

LANGKAH 2: Pilih ‘Why am I Seeing This?

  • PAPARAN ‘DESKTOP NEWSFEED

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing

  • PAPARAN ‘DESKTOP SIDEBAR

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 1

LANGKAH 3: Tadaaa.. reason kenapa anda menjadi SASARAN iklan FB ads tersebut akan terpapar.

  • PAPARAN ‘MOBILE

LANGKAH 1: Klik pada button yang ditunjukkan.

vv

LANGKAH 2: Pilih ‘Why am I Seeing this’. DONE!

bb

Ini antara contoh-contoh reason yang keluar bila anda klik pada ‘Why am I Seeing This?

  • Contoh 1:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 4

  • Contoh 2:

  • Contoh 3:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 2

  • Contoh 4:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 3

Jadi, kalau anda kekeringan idea, atau nak cari idea-idea baru utk disasarkan AUDIENS anda, bolehlah cuba-try-test fungsi ni.

Orait… tu je nak share kali ni.. moga bermanfaat ye.. 🙂

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. norela says:

    As salam.sy xde pengalaman berniaga on lunesy ingin blajar dgn sifubad twknik2 yg berkesan utk mndptkn pelanggan

  2. musfarizan says:

    Terima kasih situ atas info berguna ni….selama ni x di apik an pon pasal fungsi tu….skrg dah tau dah nk wat camne…

  3. Terima Kasih… sangat membantu

  4. wah bestnya tips ni. tq sifu. memang sejak akhir2 ni saya blank & blur cari precise interest. serba sikit tips ni dapat membantu 🙂 (y)

    1. sama2 kak, semoga bermanfaat…

  5. Sani says:

    Cara skodeng yang sah ni..terima kasih sifu Jamal..:-)

  6. nizam says:

    Saya tak pernah guna teknik ni untuk bisnes online saya. Artikel ni membantu saya dalam bisnes online saya. Tak mustahil teknik ni membantu ramai usahawan online untuk mendapatkan jualan.

    Mungkin saya kena share result lepas guna teknik ni kot

  7. montana says:

    terima kasih tuan..Allah Zidka Khaira Sifu 😉

Leave a Reply to nizam Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Buat bisnes ni kalau tak grab segala peluang yg ada
  • Nak menjual berilah yg terbaik Produk terbaik Servis terbaik kpd
  • Instagram boleh jdi salah satu platform utk anda tingkatkan brand
  • HANYA GUNA TEKNIK SECRET NI JE RAMAI ORG SERAH DIRI
  • Di zaman digital ni boleh dikatakan semua org Tak kira
  • KAUT 70 SALES MELALUI INSTAGRAM DGN HANYA GUNA 3 STRATEGI
  • TAKDE BAJET MARKETING TAPI BOLEH BUAT SALES 6 ANGKA! HAA?
  • TIAP HARI ORG DM DI INSTAGRAM NAK STOKIN TANGANBEST SGT
THE FOUNDR CHAPTER 2.0
THE FOUNDR CHAPTER 2.0

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!