3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara

Rasanya ramai yg dh sedar akan ‘kehadiran’ satu feature ni yg mampu meningkat level bisnes anda secara tidak sedar..
.
Yaaa..FB Live 360 Video la jawapan nye..
.
Sblm Sifufbads cite dgn lebih detail macam ne feature ni mampu tolong anda dlm marketing utk bisnes anda, Sifufbads nak cite sikit ler ttg ‘asal usulnya’ dulu..
.
.
Dlm tahun 2016, FB tlah ber-experiment dan berkolobrasi dgn National Geographic dgn menyediakan video 360 secara live kpd audience National Geographic sendiri..
.
Slps beberape bulan experiment, baru lah FB kuarkan features ni utk pengguna FB dan seterusnya kpd Twitter dan Instagram…
.
Utk menggunakan feature ni, anda perlu menggunakan camera khas. Bukan sebarang camera boleh guna utk feature ni..
.
Dgn menggunakan feature ni jugak, ia akan memberi experience yg berbeza kpd audience yg tonton video tersebut..
.
Jika anda yg pernah menonton video 360 ni, ape yg anda rasa?
.
“Ofkos ler, excited Sifufabds”
.
Yes..tahu pon…
.
.
Okeh..Skrg ni, jom kita tgk lak, bgaimana FB Live 360 ni mmpu up-kan bisnes anda..
.
.
(+) BUATKAN EVENT/LIVE ANDA LEBIH ‘EXCLUSIVE’
.
Apabila audience yg tonton video anda secara live, mereka akan berasa seolah olah berada di tempat anda live..
.
Katakan, jika anda buat live tersebut time event, dgn menggunakan camera 360, audience anda akan dapat lihat suasana time event..Secara tak langsung, boleh menarik minat audience utk datang ke event tersebut…
.
Haaa..menarik kan?
.
.
(+) AUDIENCE DPT EXPLORE ‘BEHIND-THE-SCENE
.
Selain tu, ia akan memberi experience yg LEBIH menarik kpd audience.Dgn tu, audience akan nmpk apa yg berlaku dibalik tabir time live..
.
.
(+) DAPAT ‘GRAB ATTENTION’
.
Selain tu gak, ia dapat ‘attract attention’ dari audience anda utk tonton live anda..
.
Ini kerana ia mampu utk ‘menyajikan’ content yg LEBIH menarik utk anda menyampai dan berkongsi mesej dgn lebih tepat.
.
.
Secara kesimpulannya, Live video seperti ni mampu membuatkan content2 yg nak disampaikan akan menjadi lebih tepat, lebih menarik dan lebih ‘engage’ antara anda dgn audience anda..
.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post 3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara appeared first on […]

  2. Sangat membatu artikel ni… akan cuba buat

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Korang mesti dah sedia maklum yg database ni sgt penting
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..