Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara

Diterbitkan pada May 3, 2017 oleh

Rasanya ramai yg dh sedar akan ‘kehadiran’ satu feature ni yg mampu meningkat level bisnes anda secara tidak sedar..
.
Yaaa..FB Live 360 Video la jawapan nye..
.
Sblm Sifufbads cite dgn lebih detail macam ne feature ni mampu tolong anda dlm marketing utk bisnes anda, Sifufbads nak cite sikit ler ttg ‘asal usulnya’ dulu..
.
.
Dlm tahun 2016, FB tlah ber-experiment dan berkolobrasi dgn National Geographic dgn menyediakan video 360 secara live kpd audience National Geographic sendiri..
.
Slps beberape bulan experiment, baru lah FB kuarkan features ni utk pengguna FB dan seterusnya kpd Twitter dan Instagram…
.
Utk menggunakan feature ni, anda perlu menggunakan camera khas. Bukan sebarang camera boleh guna utk feature ni..
.
Dgn menggunakan feature ni jugak, ia akan memberi experience yg berbeza kpd audience yg tonton video tersebut..
.
Jika anda yg pernah menonton video 360 ni, ape yg anda rasa?
.
“Ofkos ler, excited Sifufabds”
.
Yes..tahu pon…
.
.
Okeh..Skrg ni, jom kita tgk lak, bgaimana FB Live 360 ni mmpu up-kan bisnes anda..
.
.
(+) BUATKAN EVENT/LIVE ANDA LEBIH ‘EXCLUSIVE’
.
Apabila audience yg tonton video anda secara live, mereka akan berasa seolah olah berada di tempat anda live..
.
Katakan, jika anda buat live tersebut time event, dgn menggunakan camera 360, audience anda akan dapat lihat suasana time event..Secara tak langsung, boleh menarik minat audience utk datang ke event tersebut…
.
Haaa..menarik kan?
.
.
(+) AUDIENCE DPT EXPLORE ‘BEHIND-THE-SCENE
.
Selain tu, ia akan memberi experience yg LEBIH menarik kpd audience.Dgn tu, audience akan nmpk apa yg berlaku dibalik tabir time live..
.
.
(+) DAPAT ‘GRAB ATTENTION’
.
Selain tu gak, ia dapat ‘attract attention’ dari audience anda utk tonton live anda..
.
Ini kerana ia mampu utk ‘menyajikan’ content yg LEBIH menarik utk anda menyampai dan berkongsi mesej dgn lebih tepat.
.
.
Secara kesimpulannya, Live video seperti ni mampu membuatkan content2 yg nak disampaikan akan menjadi lebih tepat, lebih menarik dan lebih ‘engage’ antara anda dgn audience anda..
.

Kategori: Uncategorized

Komentar (2)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!