Tutorial Cara Menggunakan Butang ‘Call to Action (CTA)’ di Fanpage Anda

 

Tutorial Cara Menggunakan Butang Call to Action (CTA) di Fanpage Anda

Perasan tak ada fungsi Call to Action (CTA) di fanpage anda?

Anda boleh gunakannya untuk menyuruh fans lakukan sesuatu tindakan.

Contohnya,

Anda ingin menyuruh audiens untuk buat tempahan atau pendaftaran. Masukkan link tempahan di butang tersebut.

Jika anda nak kumpul database, bawa audiens ke squeeze page. Masukkan link squeeze page di butang tersebut.

Untuk buat CTA, lihat di ‘Cover Photo’ fanpage anda, kemudian klik butang ‘Create Call to Action’.

1

Pilih jenis CTA yang anda nak..

2

Sekarang, masukkan link website, kemudian, klik butang ‘Create’..

3

Siap! Senang je kan?

4

Cuba klik pada butang tu. Pergi tak ke link website yang kita letak tadi?

Jika anda klik pada butang tu, akan keluar dropdown menu seperti di bawah..

5

Nak promosikan butang CTA tu pun boleh! Klik pada butang tu dan pilih ‘Promote’. Akan keluar paparan seperti ini..

6

Kemudian, masukkan copywriting, gambar dan audiens yang mahu disasarkan dalam iklan anda..

Nak tahu bagaimana prestasi iklan untuk butang CTA anda? Klik ‘View Insight‘, nanti akan keluar paparan seperti ini..

7

Jika anda nak edit butang tersebut pun boleh! Klik ‘Edit Call to Action‘.

Tak suka ada butang CTA ada di fanpage anda? Rasa nak buang butang tu? Klik je ‘Delete Call to Action‘..

Settle! Itu sahaja yang saya nak kongsikan dalam artikel ni..

Harap tutorial yang ringkas ni sedikit sebanyak dapat membantu anda.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. montana says:

    terima kasih atas perkongsian tuan

  2. Ezul says:

    Terima kasih tuan, Penerangan yang sangat jelas 🙂 🙂

  3. Afiq Mislan Noh Batik says:

    Terima kash sifu Jamal. sampai tak cukup tidur 2,3 hari layan formula2 yg sifu beri. Cuma dalam dictionary ada CTA, dok cari2 maksud sebenar, kt website baru jumpa.hihi. sambung layan fbads balik. terima kasih sifu!!!

Leave a Reply to Afiq Mislan Noh Batik Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya   Hanya seorang
  • Setuju tak bg seorang usahawan seorang founder Leader  TIME
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • isteri sy benti kerja lepas 5 tahun Happy nya sy
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!