Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished?

AKAUN FB ADS KENA FLAGGED? PAGE KENA UNPUBLISHED?

akaun_flagged_unpublished

Apa punca berlakunya masalah-masalah macam ni?

Ramai yang PM fanpage Sifufbads dan bertanyakan tentang hal ini, jadi kami akan cuba rungkaikan puncanya.

Berikut adalah beberapa pandangan peribadi daripada SIFUFBADS tentang masalah Akaun FB ADS FLAGGED & PAGE UNPUBLISHED :-

1 – 1 Akaun FB Ads ada banyak credit card dan debit card.

2 – Fanpage terlalu lama dibiarkan, tiada update langsung!

3 –  Tarik like guna 3rd party application!

4 –  Content fanpage tak relevan dengan produk.

5 –  1 debit kad / kredit kad digunakan pada semua akaun fb ads.

6 –  Produk ada brand dijual yang ciplak.

7 –  Guna nama fanpage yang dah ada brand.

8 –  Kerap ulangi kesalahan semasa bina iklan (disapproved).

9 –  Spamming guna 3rd party di group-group.

10 – Guna 3rd party untuk extract uid dan lain-lain.

 LANGKAH PENYELESAIAN

Apa yang kami boleh sarankan untuk anda lakukan apabila akaun fbads di flagged dan juga fanpage di unpublished adalah :-

1 –  Langkah pertama hantarkan email tentang isu yang berlaku pada fesbuk. (link untuk contact, fb akan bagi)

2 –  Buat sahaja akaun fb yang baru dan add debit card/credit card. Kemudian jadikan akaun fb tersebut sebagai admin dari fanpage anda.

3 –  Jadikan akaun fbads anda tu sebagai ‘real’ dan bukan robot. Takut nanti kena flagged balik.

4 –  Biarkan iklan berjalan setiap hari, sekurang-kurangnya biar iklan like yang berjalan. Letak bajet RM3-5 sahaja.

5 – Senang cerita, jangan langgar peraturan dan buat yang bukan bukan sahaja. Hohoho..

Untuk makluman, akaun fb ads kena flagged bukan bermaksud fanpage anda di blocked ataupun unpublished.  Fanpage masih lagi aktif seperti biasa.

MASALAH FACEBOOK TAK TERIMA DUIT

Penyelesaian kepada masalah bagi mereka yang menghadapi facebook tidak terima duit dari kredit kad / debit kad :-

1-  Add kad debit/ kad kredit yang lain dahulu, kemudian delete semula dan kekalkan yang lama.

2 – Pastikan anda letak wang yang berlebihan dalam akaun bank anda.

3 –  Jangan biarkan akaun fbads anda outstanding.

4 – ‘in grace period’ bukan facebook taknak terima tetapi facebook biarkan kita berhutang dulu, nanti dia akan sedut semula.

Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat. =)

[sam_ad id=”1" name=”Seminar FB Ads” codes=”true”]

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. asniza says:

    Salam nak tanya apa yang perlu dibuat apabilabila kita nak share post dari personal page ke fan page dia akan keluar msg msg keluar page not found

  2. anis says:

    Sifu … sy dah transfer online banking ke akaun fbads sy… dah success dapat transaction dr bank & company fb ads… tapi dekat 2hari duit still xde dlm akaun fb ads sy.. sy xle run lagi ads.. tanya maybank die suh call mobile88 tu… tapi xde info contact.. macam mana ya sifu?

    1. emy says:

      letak duit rm2.00 , nnti duit lame ade balik, sy pnh kne mcmtu

  3. […] Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished? […]

  4. Sofea says:

    Saya mempunyai masalah untuk membuat fb ads and saya nak bayar sesiapa shj untuk melakukannya untuk saya.
    Kalau berminat sila whatsapp saya 013-2283444

Comments are closed.

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!