Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished?

AKAUN FB ADS KENA FLAGGED? PAGE KENA UNPUBLISHED?

akaun_flagged_unpublished

Apa punca berlakunya masalah-masalah macam ni?

Ramai yang PM fanpage Sifufbads dan bertanyakan tentang hal ini, jadi kami akan cuba rungkaikan puncanya.

Berikut adalah beberapa pandangan peribadi daripada SIFUFBADS tentang masalah Akaun FB ADS FLAGGED & PAGE UNPUBLISHED :-

1 – 1 Akaun FB Ads ada banyak credit card dan debit card.

2 – Fanpage terlalu lama dibiarkan, tiada update langsung!

3 –  Tarik like guna 3rd party application!

4 –  Content fanpage tak relevan dengan produk.

5 –  1 debit kad / kredit kad digunakan pada semua akaun fb ads.

6 –  Produk ada brand dijual yang ciplak.

7 –  Guna nama fanpage yang dah ada brand.

8 –  Kerap ulangi kesalahan semasa bina iklan (disapproved).

9 –  Spamming guna 3rd party di group-group.

10 – Guna 3rd party untuk extract uid dan lain-lain.

 LANGKAH PENYELESAIAN

Apa yang kami boleh sarankan untuk anda lakukan apabila akaun fbads di flagged dan juga fanpage di unpublished adalah :-

1 –  Langkah pertama hantarkan email tentang isu yang berlaku pada fesbuk. (link untuk contact, fb akan bagi)

2 –  Buat sahaja akaun fb yang baru dan add debit card/credit card. Kemudian jadikan akaun fb tersebut sebagai admin dari fanpage anda.

3 –  Jadikan akaun fbads anda tu sebagai ‘real’ dan bukan robot. Takut nanti kena flagged balik.

4 –  Biarkan iklan berjalan setiap hari, sekurang-kurangnya biar iklan like yang berjalan. Letak bajet RM3-5 sahaja.

5 – Senang cerita, jangan langgar peraturan dan buat yang bukan bukan sahaja. Hohoho..

Untuk makluman, akaun fb ads kena flagged bukan bermaksud fanpage anda di blocked ataupun unpublished.  Fanpage masih lagi aktif seperti biasa.

MASALAH FACEBOOK TAK TERIMA DUIT

Penyelesaian kepada masalah bagi mereka yang menghadapi facebook tidak terima duit dari kredit kad / debit kad :-

1-  Add kad debit/ kad kredit yang lain dahulu, kemudian delete semula dan kekalkan yang lama.

2 – Pastikan anda letak wang yang berlebihan dalam akaun bank anda.

3 –  Jangan biarkan akaun fbads anda outstanding.

4 – ‘in grace period’ bukan facebook taknak terima tetapi facebook biarkan kita berhutang dulu, nanti dia akan sedut semula.

Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat. =)

[sam_ad id=”1" name=”Seminar FB Ads” codes=”true”]

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. asniza says:

    Salam nak tanya apa yang perlu dibuat apabilabila kita nak share post dari personal page ke fan page dia akan keluar msg msg keluar page not found

  2. anis says:

    Sifu … sy dah transfer online banking ke akaun fbads sy… dah success dapat transaction dr bank & company fb ads… tapi dekat 2hari duit still xde dlm akaun fb ads sy.. sy xle run lagi ads.. tanya maybank die suh call mobile88 tu… tapi xde info contact.. macam mana ya sifu?

    1. emy says:

      letak duit rm2.00 , nnti duit lame ade balik, sy pnh kne mcmtu

  3. […] Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished? […]

  4. Sofea says:

    Saya mempunyai masalah untuk membuat fb ads and saya nak bayar sesiapa shj untuk melakukannya untuk saya.
    Kalau berminat sila whatsapp saya 013-2283444

Comments are closed.

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

Follow Instagram @sifufbads

  • PROSPEK RAMAI TAPI BILA BAB CLOSING JE FAIL
  • DONGIBAP KIPIDAP  Peluang sentiasa ada bgi org yg tak
  • BUKU PEMALAS LAKU KERAS DALAM MASA 24 JAM JER!!3000 pieces
  • Huish pebenda KISS2 ni sipoo?    Chop! Tenang
  • KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO   Pernah tak korang berada
  • THE POWER OF GUNA TAG JER!    Ehem!
  • An investment in knowledge always pays the best interest
  • STOP COMPARING!   Yess stop la compare hidup korang
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!