Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial “Install Apps” iFrame Tab di Fanpage

Diterbitkan pada Jul 26, 2016 oleh

Baiklah murid-murid.. Harini cikgu akan ajar cara-cara bagaimana nak install Apps Tab di Fanpage.. “Apps apa tu sifu.. Eh, silap.. Cikgu…?” Hoho.. Okay, actually ni bukanlah benda baru, ia benda lama.. Tapi mungkin ada diantara anda yang masih tak tahu dan tak berapa nak perasan fungsinya. Ok nak tahu tak ni? “Nak sifu nakk..” Ok,…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial Bagaimana Cara Menggunakan ‘Facebook Canvas’

Diterbitkan pada Mar 9, 2016 oleh

Dah cuba fungsi terbaru Facebook? –> Facebook Canvas Ads.. “Belum lagi Sifu. Apa benda tu?” Ok2, saya terangkan… Facebook Canvas ini membolehkan kita menggabungkan gambar, video, teks, dan butang call to action untuk beriklan di Mobile. Fungsi ini agak menarik kerana kita dapat membina iklan dalam bentuk “pengalaman baru” untuk audiens di facebook. Ini contoh gambar iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Saya Ada 2 Page, Nak Gabung Boleh Ke?

Diterbitkan pada Jan 11, 2016 oleh

Jawapannya… Boleh… Sebahagian dari kita ada yang mempunyai beberapa page yang digunakan untuk jalankan fb marketing. Kadang-kadang tu, hanya 1 atau 2 page je yang aktif. Yang lain tu, tak buat ape pun. Jarang log in, jarang buat posting. Jarang buat posting, bermaksud ENGAGEMENT akan jadi rendah tau. Sudahnya, page jadi ‘berhabuk’ dan ‘bersawang’. So, daripada…

Tutorial Cara Bina ‘Facebook Carousel Ads’ di Ads Manager

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Pernah jumpa iklan seperti di atas? Anda boleh jumpanya di Mobile, Right Column dan Desktop Newsfeed. Dalam iklan ini, ada banyak gambar yang kita boleh letak. Ia sangat membantu untuk tingkatkan performance iklan supaya dapat berikan RESULT yang lebih baik. Bagaimana nak buat iklan seperti ini? Ada banyak caranya tapi saya akan tunjukkan satu cara…

Tutorial Teknik Video ‘Slideshow’

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Kali ni. kami nak share satu lagi teknik terbaru yang boleh digunakan sebagai post iklan di FB page anda. Teknik yang dipanggil sebagai ‘Slideshow’ ini baru je beberapa bulan dilancarkan oleh pihak FB, dengan tujuan utamanya adalah untuk menggalakkan penggunaan iklan berbentuk video – salah satu pemasaran yang diramalkan menjadi salah satu strategi pemasaran paling…

Tutorial Cara Pembayaran Iklan Guna Perbankan Internet

Diterbitkan pada Jan 5, 2016 oleh

Pernah tak anda ada masalah tak dapat nak buat pembayaran iklan dengan menggunakan kad debit/kredit? Kalau pernah, apa kata anda gunakan pula pembayaran iklan menggunakan Perbankan Internet/Prepaid. Ia lebih mudah nak dilakukan berbanding menggunakan kad debit/kredit yang selalu bermasalah untuk buat pembayaran. Itu berita baik. Berita buruknya adalah cara ini hanya boleh digunakan oleh akaun FB…

Tutorial Cara Bina ‘Instagram Ads’ Menggunakan Ads Manager

Diterbitkan pada Dec 16, 2015 oleh

Anda ada akaun Instagram? Ingin bina iklan di Instagram? Sebelum ini, kita hanya boleh bina iklan Instagram di Power Editor sahaja.. sekarang, kita dah boleh bina di Ads Manager juga. Ia lebih mudah digunakan dari sebelum ini, kita tak perlu ada akaun Instagram pun dah boleh beriklan di Instagram, gunakan fanpage je. Dalam artikel ini, saya akan…

Tutorial Cara Menggunakan ‘Ads Manager’ Terbaru Tahun 2015

Diterbitkan pada Dec 14, 2015 oleh

Dalam artikel ni, saya nak tunjukkan anda cara nak gunakan Ads Manager terbaru untuk tahun 2015 ni. Jika anda biasa gunakan FB ADS, pasti anda perasan yang paparan Ads Manager dah berubah. Untuk anda yang masih baru, follow je tutorial ni untuk buat FB ADS. Ok, jom ikuti tutorialnya di bawah.. Mula-mula, klik pada pada ‘Create Ads‘…..

Tutorial Cara Menggunakan Butang ‘Call to Action (CTA)’ di Fanpage Anda

Diterbitkan pada Dec 8, 2015 oleh

  Perasan tak ada fungsi Call to Action (CTA) di fanpage anda? Anda boleh gunakannya untuk menyuruh fans lakukan sesuatu tindakan. Contohnya, Anda ingin menyuruh audiens untuk buat tempahan atau pendaftaran. Masukkan link tempahan di butang tersebut. Jika anda nak kumpul database, bawa audiens ke squeeze page. Masukkan link squeeze page di butang tersebut. Untuk…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!