Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tutorial Fb Ads

7 Steps Mudah Dapatkan Targetted Audience Gunakan Post Engagement

Diterbitkan pada Jul 27, 2017 oleh

Ada yg tanya.. Sifufbads, ada lagi ke cara nak dapatkan audien yg betul2 targetted selain masukkan interest semua tu? Untuk dapatkan targetted audience, bukan ada 2 3 cara jer. Sebenarnya banyak lagi cara. Lagi2 skrg ni, FB dh banyak “update” features terbaru..So bertambah la lagi.. Untuk kali ni, Sifufbads nk tunjukkan 7 langkah yg mudah…

Tutorial cara buat FB Ads Report

Diterbitkan pada May 14, 2017 oleh

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial Cara Create Ads Menggunakan Create Ads Tool (C.A.T) 2017

Diterbitkan pada May 10, 2017 oleh

Untuk kali ini, Sifufbads nak kongsikan latest update dari FB bagaimana nak create ads menggunakan Create Ads Tool (C.A.T). Sebenarnya ramai yg masih “blur2 katak” nak gunakan Create Ads Tool ni, lebih2 lagi bila FB update layout di Ads Manager baru2 ni. So, kalau anda yg selalu gunakan Create Ads Tool untuk buat iklan, pasti anda akan perasan….

Tutorial Cara Lakukan Bayaran Iklan di FB

Diterbitkan pada Apr 20, 2017 oleh

Antara masalah untuk newbie bila nak buat FB ads adalah time nak buat payment utk iklan..Betul tak? Di FB, utk buat payment iklan, anda boleh guna 2 cara iaitu: Kad Debit/ Kredit Perbankan Internet “Apa beza kedua dua payment method ni Sifufbads?” Sebenarnya, tiada perbezaan yg ketara sangat utk kedua dua payment method ni..Cumanya, kad…

Step By Step Seru Pelanggan Dari Alam Nyata ke Alam Maya

Diterbitkan pada Jan 20, 2017 oleh

STEP BY STEP BGIMANA “MENYERU” KEMBALI PELANGGAN ANDA DI ALAM NYATA MUNCUL KE ALAM MAYA.. “Penyeruan? Alam maya? Alam nyata? Apa benda semua ni?” Rileks.. Jgn panic, ini bukan bnda tahyul waima khurafat, ini adalah realiti, apa yg berlaku sekarang.. Bukan realiti akademi fantasia tu tp realiti yg berlaku di zaman sekarang, zaman teknologi. Tak…

Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

Diterbitkan pada Sep 14, 2016 oleh

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni.. Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu.. So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik.. Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’!…

Tahu Tak Fb Ads Boleh Headshot Terus Kat Jiran Sebelah Rumah Anda?

Diterbitkan pada Sep 5, 2016 oleh

Yes i’m serious! X tipu punyerr. Ada satu ‘powerful weapon’ dlm Fb Ads, yg mmbolehkan iklan fb anda di ‘tembak’ tepat kepada audiens yg berada dlm kawasan sasaran..even nk target jiran sebelah rumah pun boleh! ‘Weapon’ ni sesangat-sangat seswai jika anda: OWNER BUTIK – nk wat grand opening? Nk wat sales di butik? Yes! Korg mmg…

Pernah Dengar Pasal Teknik “Retargetting Video Engagement” Ni?

Diterbitkan pada Sep 2, 2016 oleh

Ni nak bgtau ni.. Korang tau tak yg korang boleh ‘attack’ balik sapa-sapa yg penah tengok video korang tu? Tau ke tak ni? Tak tau? Ciann iyew.. Ekceli, benda ni bukannya benda baru.. Lama dah ada.. Dulu kalau pilih objektif video views, dia akan auto-saved kan custom audience kita, maksudnya sapa yg pernah tengok video…

Tutorial “Install Apps” iFrame Tab di Fanpage

Diterbitkan pada Jul 26, 2016 oleh

Baiklah murid-murid.. Harini cikgu akan ajar cara-cara bagaimana nak install Apps Tab di Fanpage.. “Apps apa tu sifu.. Eh, silap.. Cikgu…?” Hoho.. Okay, actually ni bukanlah benda baru, ia benda lama.. Tapi mungkin ada diantara anda yang masih tak tahu dan tak berapa nak perasan fungsinya. Ok nak tahu tak ni? “Nak sifu nakk..” Ok,…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!