Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tutorial Fb Ads

Step By Step Seru Pelanggan Dari Alam Nyata ke Alam Maya

Diterbitkan pada Jan 20, 2017 oleh

STEP BY STEP BGIMANA “MENYERU” KEMBALI PELANGGAN ANDA DI ALAM NYATA MUNCUL KE ALAM MAYA.. “Penyeruan? Alam maya? Alam nyata? Apa benda semua ni?” Rileks.. Jgn panic, ini bukan bnda tahyul waima khurafat, ini adalah realiti, apa yg berlaku sekarang.. Bukan realiti akademi fantasia tu tp realiti yg berlaku di zaman sekarang, zaman teknologi. Tak…

Cara Nak “Save Post” Feveret Anda di Fesbuk…

Diterbitkan pada Sep 14, 2016 oleh

Nak tanya.. Sape selalu ada dalam situasi camni.. Ada nampak satu post tu cam best je, cam power je.. Tp timing tk bape nk cantik kalau nk bace time tu.. So, post tersebut diabaikan dan ditangguhkan dahulu, dgn harapan akan cari smula dan baca balik.. Tp biasanya apa yg berlaku.. Post tu ttibe je ‘ghaib’!…

Tahu Tak Fb Ads Boleh Headshot Terus Kat Jiran Sebelah Rumah Anda?

Diterbitkan pada Sep 5, 2016 oleh

Yes i’m serious! X tipu punyerr. Ada satu ‘powerful weapon’ dlm Fb Ads, yg mmbolehkan iklan fb anda di ‘tembak’ tepat kepada audiens yg berada dlm kawasan sasaran..even nk target jiran sebelah rumah pun boleh! ‘Weapon’ ni sesangat-sangat seswai jika anda: OWNER BUTIK – nk wat grand opening? Nk wat sales di butik? Yes! Korg mmg…

Pernah Dengar Pasal Teknik “Retargetting Video Engagement” Ni?

Diterbitkan pada Sep 2, 2016 oleh

Ni nak bgtau ni.. Korang tau tak yg korang boleh ‘attack’ balik sapa-sapa yg penah tengok video korang tu? Tau ke tak ni? Tak tau? Ciann iyew.. Ekceli, benda ni bukannya benda baru.. Lama dah ada.. Dulu kalau pilih objektif video views, dia akan auto-saved kan custom audience kita, maksudnya sapa yg pernah tengok video…

Tutorial “Install Apps” iFrame Tab di Fanpage

Diterbitkan pada Jul 26, 2016 oleh

Baiklah murid-murid.. Harini cikgu akan ajar cara-cara bagaimana nak install Apps Tab di Fanpage.. “Apps apa tu sifu.. Eh, silap.. Cikgu…?” Hoho.. Okay, actually ni bukanlah benda baru, ia benda lama.. Tapi mungkin ada diantara anda yang masih tak tahu dan tak berapa nak perasan fungsinya. Ok nak tahu tak ni? “Nak sifu nakk..” Ok,…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial Bagaimana Cara Menggunakan ‘Facebook Canvas’

Diterbitkan pada Mar 9, 2016 oleh

Dah cuba fungsi terbaru Facebook? –> Facebook Canvas Ads.. “Belum lagi Sifu. Apa benda tu?” Ok2, saya terangkan… Facebook Canvas ini membolehkan kita menggabungkan gambar, video, teks, dan butang call to action untuk beriklan di Mobile. Fungsi ini agak menarik kerana kita dapat membina iklan dalam bentuk “pengalaman baru” untuk audiens di facebook. Ini contoh gambar iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Saya Ada 2 Page, Nak Gabung Boleh Ke?

Diterbitkan pada Jan 11, 2016 oleh

Jawapannya… Boleh… Sebahagian dari kita ada yang mempunyai beberapa page yang digunakan untuk jalankan fb marketing. Kadang-kadang tu, hanya 1 atau 2 page je yang aktif. Yang lain tu, tak buat ape pun. Jarang log in, jarang buat posting. Jarang buat posting, bermaksud ENGAGEMENT akan jadi rendah tau. Sudahnya, page jadi ‘berhabuk’ dan ‘bersawang’. So, daripada…

Tutorial Cara Bina ‘Facebook Carousel Ads’ di Ads Manager

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Pernah jumpa iklan seperti di atas? Anda boleh jumpanya di Mobile, Right Column dan Desktop Newsfeed. Dalam iklan ini, ada banyak gambar yang kita boleh letak. Ia sangat membantu untuk tingkatkan performance iklan supaya dapat berikan RESULT yang lebih baik. Bagaimana nak buat iklan seperti ini? Ada banyak caranya tapi saya akan tunjukkan satu cara…

Tutorial Teknik Video ‘Slideshow’

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Kali ni. kami nak share satu lagi teknik terbaru yang boleh digunakan sebagai post iklan di FB page anda. Teknik yang dipanggil sebagai ‘Slideshow’ ini baru je beberapa bulan dilancarkan oleh pihak FB, dengan tujuan utamanya adalah untuk menggalakkan penggunaan iklan berbentuk video – salah satu pemasaran yang diramalkan menjadi salah satu strategi pemasaran paling…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!