5 Kunci Bagaimana Buatkan Fans Tergila-Gila Nak Komen & Share Post Anda

Perasan tak?

Skrg ni dah makin susah nak dapat engagement yg TINGGI kat fanpage. Rmai yg merungut dgn Sifufbads sebenarnya. Fans ramai tapi engagement kurang.

So, hari ni Sifufbads nak dedahkan secara XCLUSIF bagaimana 5 tips ni mampu buat fans anda TAK TIDO malam..

Berapa ramai yg bebetul nak tahu?

Ok..Kalo nak tahu, teruskan bacaan..

1# ASK QUESTION

Anda hasilkan posting, disarankan anda ‘kuatkan’ content posting anda dgn ASK QUESTION pada ayat2 terakhir di posting anda..

Sbgai contoh,

Dh baca? Dh faham? Dh Buat? Kalo dah buat, sila komen “saya”

Secara tak lgsg, akan mengalakkan audience utk KOMEN, LIKE dan SHARE post anda..

2# BE PERSISTENT

Gunakan pelbagai teknik utk nampak page anda LEBIH persis..

Sbgai cth,

  • Ask for likes
  • Buat post bergambar
  • Bertnya soklan kepada audience

3# BE SPECIFIC

Pastikan anda pelbagaikan bentuk posting dan content di page anda..Antara bentuk posting yg mendapatkan tinggi engagement adalah…

  • Inspirasi
  • Tutorial
  • Tips
  • Live Feed

Anda boleh PILIH utk gunakan gambar atau video. Tapi disarankan banyakkan utk gunakan video…

Lagi satu, posting time pon perlu tahu..Kaji dulu time bila paling byk engagement berlaku..

#4 LOVE YOUR FANS

Jgn terlalu rigid dan asyk memberi jer. Sesekali tu, buat ler Q&A session ke, sembang2 santai ke…Supaya berlaku two way communication antara anda dengan fans anda..

Cuba create engagement dgn cara ni..LEBIH mesra dan LEBIH dekat dgn audience.

#5 CONSISTENT

Utk dapatkan TRUST dari audience, consistency sgt PENTING utk tarik minat mereka utk engage dgn page anda…

Keep posting post dgn content dan gambar yg BERKUALITI..

Gambar sangat memainkan peranan utk create engagement yg LEBIH baik…

So, anda dah faham apa yg Sifufbads dedahkan ni? Jika yes, komen “faham”…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Abd shukor says:

    Tk sifu.
    Moga lbh succes

    1. atikah zurin says:

      ye sifu sy faham! bila boleh jumpa sifu ni jeles tengok yang lain dapat sembang borak tanya pelbagai soalan dekat sifu! nanti sy follow razi ke kelas sifu huhu

      1. salmah says:

        faham.. TQ sifu in shaa Allah masa akan dtg dpt join klas sifu.

Leave a Reply to atikah zurin Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya   Hanya seorang
  • Setuju tak bg seorang usahawan seorang founder Leader  TIME
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!