7 TIPS LEBATKAN SALES PADA BULAN RAMADHAN

oleh

SifufBads tahu, ramai founder bisnes tengah sibuk merancang & susun strategi bisnes untuk bulan puasa yg tinggal lebih kurang 1 bulan je lagi ni. Tapi kena ingat, kejar bisnes tu jangan sampai lupa niat utama ketika bulan Ramadhan tu ya! Tapi,Sifu… sempat lagi ke saya nak prepare ni? Dupdapdupdap rasa jantung ni nervous kalau apa […]

...

KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO

oleh

Pernah tak korang berada dalam situasi yang macam ni? ….Tengah khusyuk buat kerja ada orang datang menyapa ajak membawang (orang sebelah, geng dalam whatsapp). ….Tengah syok2 perah idea tetiba henfon berbunyi. ….Yang berbisnes dari rumah plak tengah seronok layan customer.. terfikir pulak baju tak sidai lagi, anak dah meraung2 kat tepi. ….Ada pulak yang baru […]

...

INJECT BAJET MARKETING ‘CIPUT’ JER.. TAPI DIA BOLEH PERGI SAMPAI….

oleh

Wan Johah Shah, founder kepada brand, Lily Petuna (le ladies tu mesti korang tau kenn?). Lily Petuna dah bertapak hampir 4 tahun dalam dunia fesyen ni. Dulunya fokus jual tudung je, sampailah 1 tahap.. supplier tak dapat tampung demand.. diorang stop & diorang beralih arah, fokus kat pakaian plak. Start berguru dgn Sifufbads 3 tahun […]

...

5 FREE APPS UNTUK BIKIN CONTENT MARKETING DI INSTAGRAM

oleh

  Tahun 2019 ni, kalau asyik update post menjual.. hardsell je.. followers pun naik ‘cemuih’ (read:bosan) tau! Sekarang ni.. tak kira la insta ke fesbuk ke.. game dia dah lain. Orang layan post2 yang berbentuk content, tapi of course yang ‘berisi’, yang menarik. Inilah masanya untuk anda belai2 followers anda dengan content2 marketing yang diorang […]

...

7 Punca Kenapa IG Anda Susah Nak Dapat Pelanggan? Susah Nak Menjual?

oleh

  Untuk anda yang berbisnes di Instagram, ada tak persoalan2 macam ni bermain di fikiran anda? “Knp IG aku susah sgt nak dpt pelanggan?” “Knp org masuk tapi tak membeli?” “Knp lah rmi org tny tapi tak nk beli?” “Profile visit ada masuk.. Tapi sales tak masuk plak..” Kalau ada.. Sah! Anda wajib ketahui 7 […]

...

NAMANYA SELARI DENGAN ACTION, ITULAH DIA DJ FUZZ! “FUZZ” ACTION, “FUZZ” RESULT!

oleh

Inilah dia Farzwa Emir a.k.a DJ Fuzz pemilik Mixology Music. Mungkin ramai tak tahu, muzik bukanlah semata-semata suara tapi jugak bisnes yang mungkin kita tak nampak sales secara directly. Dan korang mesti terfikir yang buat duit hanya dengan menyanyi, jadi composer, menari dan lain2 lagi. Sebenarnya, kalau tahu cara & strategi yang betul.. korang boleh […]

...

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!