“BUAT PRODUK IKUT DEMAND AUDIENS, JIKA TAK NAK STOK JADI BEKU..”

oleh

“Keluarkan produk ikut kehendak audiens kalau tak nak stok membeku… “ Haaa, itu lah kata² yg dipegang oleh founder pakaian brand QAMISSQA, Nur Haziqah Hanim atau nama manjanya Ika yg baru je berusia 25 tahun, anak jati Pulau Pinang ni… Kalau nak recap balik Projek Raya 2018, Ika berjaya ‘kaut’ sales lebih setengah juta! Nak compare dari sales […]

...

KERANA “CEMBURU” SUAMI, WANITA INI TERUS QUIT ENGINEER…

oleh

Percaya atau tidak, kadang2 kita ni jadi bersungguh2 nak buat bisnes bila ‘cemburu’ tengok org sekeliling dah maju, dah boleh bli aset sndiri. Kita susah payah bersiap pagi2 untuk pergi kerja.. Sedangkan ‘mereka2’ ni ada masa untuk santai pagi, kan?? Ini lah yg dirasakan oleh sis Farah Ramzi founder teraskincare.hq .. Dia rasa terbakor dan tercabar bila […]

...

BISNES LELAKI INI HAMPIR BUNGKUS AKIBAT OVERHEAD TINGGI MENCANAK

oleh

“Ini kisah Saiful Azhar & isteri, Sue Salleh. Founder & co-founder kpd Cinestudio. Apa yang diorng buat? Cekidout! 👉🏻 Cinestudio PERJALANAN BISNES.. Bro @j.khoz ni dah berbisnes dari umur 21 tahun lagi. Dulu pernah bekerja kat syarikat produksi filem, lepas tu resign. Buat sendiri pulak.. time tu job banyak masuk.. saving pun lagi la masyukk… […]

...

TEST-TEST JER, TAK SANGKA PULAK MENJADI…

oleh

Kalini SifufBads nak share story Founder brand @jelitawardrobe ni, Puan Hidayah. Dia menjual pakaian muslimah yang mana trendy & kegilaan org sekarang. (ada yg kenal ke tuw?) Memandangkan tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan, mesti owner bisnes agak ‘pusing’ apa nak buat kan? So, meh SifufBads share apa yg jutawan muda Dayah buat masa projek raya […]

...

7 TIPS LEBATKAN SALES PADA BULAN RAMADHAN

oleh

SifufBads tahu, ramai founder bisnes tengah sibuk merancang & susun strategi bisnes untuk bulan puasa yg tinggal lebih kurang 1 bulan je lagi ni. Tapi kena ingat, kejar bisnes tu jangan sampai lupa niat utama ketika bulan Ramadhan tu ya! Tapi,Sifu… sempat lagi ke saya nak prepare ni? Dupdapdupdap rasa jantung ni nervous kalau apa […]

...

KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO

oleh

Pernah tak korang berada dalam situasi yang macam ni? ….Tengah khusyuk buat kerja ada orang datang menyapa ajak membawang (orang sebelah, geng dalam whatsapp). ….Tengah syok2 perah idea tetiba henfon berbunyi. ….Yang berbisnes dari rumah plak tengah seronok layan customer.. terfikir pulak baju tak sidai lagi, anak dah meraung2 kat tepi. ….Ada pulak yang baru […]

...

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • SifufBads yakin setiap founder ada impian mereka masing2 dan salah
  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Setuju tak bg seorang usahawan seorang founder Leader TIME
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya Hanya seorang
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • isteri sy benti kerja lepas 5 tahun Happy nya sy
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!