Bangkit Selepas Jatuh

Bangkit Selepas Jatuh

Pernah dengar tak mengenai kedai online Tuffa Tuffa? Ia adalah butik fesyen online yang menyediakan pakaian wanita muslimah. Berita baik! Hari ini, owner Tuffa Tuffa dengan rela hati nak share pengalaman jatuh bangun bisnes beliau.. KHAS UNTUK ANDA.. ” Assalamualaikum, saya Farhana Binti Baharuddin, berusia 30 tahun. Berasal dari Segamat, Johor. Saya merupakan Pengarah Urusan…

Sakit Buah Pinggang Stage 4 Bukan Penghalang

Sakit Buah Pinggang Stage 4 Bukan Penghalang

  Dulu akak ni surirumah sepenuh masa.. sekarang usahawan sepenuh masa. Sebelum ni, dia banyak buat dropship untuk baju ibu mengandung. Lepas buat dropship, beliau mula amik stok dari kedai yang dia buat dropship. Sales sehari, ada la 2-3 bungkus je.. kadang-kadang tu takde sales langsung. Sedih betul! Beliau tergerak hati nak guna Fb Ads…

Budak Jambang Yang Amazing

Budak Jambang Yang Amazing

Hari ni saya nak kongsikan kisah brader yang suka sesangat dengan fesyen rambut. Dari rambut Wak Doyok, dia pergi dalam lagi dengan style rambut “olskoll”. Mohd Redzuan Azmi, biasa orang panggil Bob. Belajar sampai SPM je. Lepas habis SPM.. macam-macam kerja yang Bob dah buat.. jadi waiter, promoter, cashier. Memang seorang yang tak duduk diam!…

Dari Dropship Jadi Tokey

Dari Dropship Jadi Tokey

Saya nak share citer sorang cik adik ni. Nama dia Nurul Diana, nama manja, Dian.. Dia bermula dengan hanya jual produk org lain secara dropship, untung pun sekadar RM5 jer. Kecik giler untung.. Dian start main dropship ni pada zaman politeknik lagi. Umur dia sekarang ni, tak silap, 23 tahun.. Masa buat dropship sebagai pelajar…